Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Postrachy
Autor Wiadomość
Blackwind

Grrretha Wielka Niedźwiedzica
Ghrull
?owca
Piwa: 4/6

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 06:07   Postrachy [Cytuj]

Dziś większość topki wbije 30 lvl i dlatego mam pytanie odnośnie walk grupowych z postrachami.

Przypuśćmy, że wbijam 30 lvl i tworzę grupę uderzeniową, do której zapraszam gracza z 28 lvl - oczywistym jest, że on nie da rady rozpocząć walki, bo nie ma wymaganego progu punktowego, ale gdy to ja kliknę w walkę postrachem, to czy taka walka się odbędzie, czy też jest to w jakiś sposów blokowane przez kod gry?

Pytam, bo prawdobodobnie będzie mnie dotyczyła taka sytuacja i chciałbym wiedzieć, czy uwgzlędnić wydatek turek na tą walkę w swoich obliczeniach expa możliwego do zdobycia przed końcem turnieju, czy też wykorzystać je na zwykłe walki z mobkiem...

Atanamir
Rozkruszek

Atanamir
Postawił 9 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 09:31    [Cytuj]

Ja dołączę się do pytania, ponieważ nigdy nie uświadczyłem walki w grupie. Na czym to polega? Czy wystarczy, aby jedna osoba z grupy nacisnęła walkę i wszyscy biorą w niej udział? Czy wszyscy tracą turki, czy tylko jedna osoba? Jak jest z utratą hp dla 'biernych' walczących? No i czy ilość osób walczących ma wpływ na ilość zdobywanego expa? Bardzo byłbym wdzięczny za wytłumaczenie, bo ten tutorial niewiele mi mówi ;)

Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 09:37    [Cytuj]

Walki grupowe polegają na tym, że kilka osób bije postracha, albo grupę bestii wspólnie. Jedna osoba rozpoczyna walkę, a reszta musi wybierać swoje cele(w walce z grupami bestii). Wszyscy tracą turki, hp tracą ci, których wzięły na cel potworki. I ilość walczących ma wpływ na expa.
  Ferrońskie Diabły

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Atanamir
Atanamir
Rozkruszek

Atanamir
Postawił 9 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 09:45    [Cytuj]

Dzięki. Jeszcze jedno pytanie: Walka zaczyna się wtedy, gdy wszyscy biorący odział wojownicy wybiorą swoje cele? Czy któryś z nich może zrezygnować z udziału? W jaki sposób będę informowany, że ktoś z mojej drużyny rozpoczął walkę?

Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik
Piwa: 23/14

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 09:52    [Cytuj]

Niemożna się wycofać. Jeśli jesteś z kimś w GU i on kliknie to po sprawie. Może to się kiedyś zmieni. Informowany też przynajmniej jak na razie nie będziesz. GU walczy się w 2 no chyba że coś się drastycznie zmieniło. I trzeba się miedzy sobą tak zgrać by nikt nie zaczynał głupio walk bez konsultacji.

Najemnik w służbie GWN

Laska
Zasłużony dla Rivangoth

Aksal
Sidan
Gwardzista

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 09:58    [Cytuj]

Hmm a jak wygląda sprawa z wirtualnymi dniami. Czy wszyscy członkowie GU muszą wykorzystywać turki z tego samego dnia?
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Blackwind

Ghrull
?owca

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:01    [Cytuj]

Klikasz w Kontynuuj walkę - tam znajdziesz wszystkie rozpoczęte i te skończone walki grupowe przez dowolnego członka grupy uderzeniowej (twoje grupowe solo, które robisz od 20 lvl też tam są - dopóki się z nich nie wyleczysz). Każda tura walki odbywa się po wybraniu przez ostatniego członka grupy swojego celu - odbywa się normalna bitwa, zakończona śmiercią potworka (bądź wybiciem w pień wszystkich atakujących :P ), po czym następuje zatrzymanie walki do czasu wyboru kolejnego przeciwnika przez wszystkich żyjących jeszcze członków GU, itd. Możesz na bierząco śledzić przebieg walki klikając na {???}.

Turki odejmuje wszystkim osobom z grupy.

Ponawiam pytanie - czy gra umożliwia przyłączenie do GU, założonej przez gracza na 30 lvl, postaci poniżej 30 lvl (np. na 28), a jeżeli tak, to czy taka grupa będzie mogła normalnie zawalczyć z Postrachem (jeżeli osoba z wyższym lvl zainicjuje tą walkę) ?

Laska
Zasłużony dla Rivangoth

Aksal
Sidan
Gwardzista

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:04    [Cytuj]

Blackwind jeśli się nie mylę żeby przyłączyć się do GU trzeba mieć dostęp do menu w odpowiednim trybie walki. Postać poniżej 30 nie będzie miała dostępu do tego menu.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Atanamir
Rozkruszek

Atanamir
Postawił 9 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:05    [Cytuj]

Coś mi się zdaje, że nie można dołączyć do drużyny, jeżeli nie osiągnie się poziomu 30 :)

Jeszcze jedno: czy dwie osoby grające z jednego komputera mogą walczyć w jednej grupie uderzeniowej? Czy będzie to niezgodne z regulaminem gry? Bo mi by to bardzo ułatwiło prowadzenie walk grupowych.

Blackwind

Ghrull
?owca

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:10    [Cytuj]

ok, właśnie to chciałem wiedzieć - czyli nie da się :)
i wszystko jasne...

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:14    [Cytuj]

Sprawa 1. Osobnik nie spełniający wymagań levlowych do dołączenia do grupy nie może dołączyć do grupy udereniowej. Czyli tylko osoby z poziomem 30 mogą bić postrachy i tworzą w tym celu w menu walk z poostrachami, grupy na postrachy. Gdy na 40 poziomie będzie można bić grupy, to oddzielnie będzie się tworzyło grupy do tego celu. Gdupy na postrachy i grupy na grupy są oddzielne...

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:16    [Cytuj]

Cytat:

Jeszcze jedno: czy dwie osoby grające z jednego komputera mogą walczyć w jednej grupie uderzeniowej? Czy będzie to niezgodne z regulaminem gry? Bo mi by to bardzo ułatwiło prowadzenie walk grupowych.

Ja tam w regulaminie nie znalazłem zakazu :)

Ba!! nie widzę zakazu trenowania na sobie osób grających z jednego IP ....
....Ale czy można odpowiedział by ktoś kompetentny bo teraz to już ban stały mi groził będzie :P :)

Walgo

Niziołek
Paladyn
Piwa: 31/41

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:37    [Cytuj]

Był chyba gdzies punkt mówiący o tym, że zabrania sie jakiejkolwiek interakcji pomiędzy postaciami dla grających z 1 kompa.

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:41    [Cytuj]

Gracz z poziomem niższym niż wymagany dla danego trybu grupowego nie może dołączyć do grupy uderzeniowej.

Grupy uderzeniowe tworzy się osobno dla trybu vs Postrach i Grupa vs Grupa.

Przeciwko postrachom istnieje także możliwość walki pojedynczej. Należy założyć grupę dwuosobową z hasłem, którego nikt nie zna (aby nikt niepowołany do niej nie dołączył).

Przebieg walki z 2+ postaciami w GU zależy od ustawień poprzedzających walkę. Jeśli lider ustawi automatyczną walkę, pozostali członkowie uczestniczą w niej biernie, wg swoich ustawień. Jeśli opcja automatycznej walki nie jest aktywna, odbywa się ona na starych zasadach - każda ze stron wybiera przeciwnika i kolejne części walki odbywają się gdy ostatnia osoba w grupie wybierze swojego.

Jeśli chodzi o kwestię interakcji pomiędzy postaciami grającymi z jednego IP/komputera - jest dozwolona o ile jest poprawna i nie łamie regulaminu (czyli np. nie dochodzi do pushingu/pullingu, ustawiania rezultatów walk).
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

mindmaster

Haart
Mroczny Elf
Berserker

Piwa: 20/8

Zloto
Wysłany: 2009-04-18, 10:50    [Cytuj]

Phil napisał/a:

Jeśli chodzi o kwestię interakcji pomiędzy postaciami grającymi z jednego IP/komputera - jest dozwolona o ile jest poprawna i nie łamie regulaminu (czyli np. nie dochodzi do pushingu/pullingu, ustawiania rezultatów walk).

Czyli wspólny trening ze wspólnego IP także jest dozwolony?

Denarius Czarny
Mroczny Najemnik

It's gonna blow!
  Gildia Wielkich Niezależnych

[ ODPOWIEDZ ]