Dziś większość topki wbije 30 lvl i dlatego mam pytanie odnośnie walk grupowych z postrachami.
Przypuśćmy, że wbijam 30 lvl i tworzę grupę uderzeniową, do której zapraszam gracza z 28 lvl - oczywistym jest, że on nie da rady rozpocząć walki, bo nie ma wymaganego progu punktowego, ale gdy to ja kliknę w walkę postrachem, to czy taka walka się odbędzie, czy też jest to w jakiś sposów blokowane przez kod gry?
Pytam, bo prawdobodobnie będzie mnie dotyczyła taka sytuacja i chciałbym wiedzieć, czy uwgzlędnić wydatek turek na tą walkę w swoich obliczeniach expa możliwego do zdobycia przed końcem turnieju, czy też wykorzystać je na zwykłe walki z mobkiem...
Ja dołączę się do pytania, ponieważ nigdy nie uświadczyłem walki w grupie. Na czym to polega? Czy wystarczy, aby jedna osoba z grupy nacisnęła walkę i wszyscy biorą w niej udział? Czy wszyscy tracą turki, czy tylko jedna osoba? Jak jest z utratą hp dla 'biernych' walczących? No i czy ilość osób walczących ma wpływ na ilość zdobywanego expa? Bardzo byłbym wdzięczny za wytłumaczenie, bo ten tutorial niewiele mi mówi
Walki grupowe polegają na tym, że kilka osób bije postracha, albo grupę bestii wspólnie. Jedna osoba rozpoczyna walkę, a reszta musi wybierać swoje cele(w walce z grupami bestii). Wszyscy tracą turki, hp tracą ci, których wzięły na cel potworki. I ilość walczących ma wpływ na expa.
Dzięki. Jeszcze jedno pytanie: Walka zaczyna się wtedy, gdy wszyscy biorący odział wojownicy wybiorą swoje cele? Czy któryś z nich może zrezygnować z udziału? W jaki sposób będę informowany, że ktoś z mojej drużyny rozpoczął walkę?
Niemożna się wycofać. Jeśli jesteś z kimś w GU i on kliknie to po sprawie. Może to się kiedyś zmieni. Informowany też przynajmniej jak na razie nie będziesz. GU walczy się w 2 no chyba że coś się drastycznie zmieniło. I trzeba się miedzy sobą tak zgrać by nikt nie zaczynał głupio walk bez konsultacji.
Klikasz w Kontynuuj walkę - tam znajdziesz wszystkie rozpoczęte i te skończone walki grupowe przez dowolnego członka grupy uderzeniowej (twoje grupowe solo, które robisz od 20 lvl też tam są - dopóki się z nich nie wyleczysz). Każda tura walki odbywa się po wybraniu przez ostatniego członka grupy swojego celu - odbywa się normalna bitwa, zakończona śmiercią potworka (bądź wybiciem w pień wszystkich atakujących ), po czym następuje zatrzymanie walki do czasu wyboru kolejnego przeciwnika przez wszystkich żyjących jeszcze członków GU, itd. Możesz na bierząco śledzić przebieg walki klikając na {???}.
Turki odejmuje wszystkim osobom z grupy.
Ponawiam pytanie - czy gra umożliwia przyłączenie do GU, założonej przez gracza na 30 lvl, postaci poniżej 30 lvl (np. na 28), a jeżeli tak, to czy taka grupa będzie mogła normalnie zawalczyć z Postrachem (jeżeli osoba z wyższym lvl zainicjuje tą walkę) ?
Blackwind jeśli się nie mylę żeby przyłączyć się do GU trzeba mieć dostęp do menu w odpowiednim trybie walki. Postać poniżej 30 nie będzie miała dostępu do tego menu.
Sprawa 1. Osobnik nie spełniający wymagań levlowych do dołączenia do grupy nie może dołączyć do grupy udereniowej. Czyli tylko osoby z poziomem 30 mogą bić postrachy i tworzą w tym celu w menu walk z poostrachami, grupy na postrachy. Gdy na 40 poziomie będzie można bić grupy, to oddzielnie będzie się tworzyło grupy do tego celu. Gdupy na postrachy i grupy na grupy są oddzielne...
Jeszcze jedno: czy dwie osoby grające z jednego komputera mogą walczyć w jednej grupie uderzeniowej? Czy będzie to niezgodne z regulaminem gry? Bo mi by to bardzo ułatwiło prowadzenie walk grupowych.
Ja tam w regulaminie nie znalazłem zakazu
Ba!! nie widzę zakazu trenowania na sobie osób grających z jednego IP ....
....Ale czy można odpowiedział by ktoś kompetentny bo teraz to już ban stały mi groził będzie
Gracz z poziomem niższym niż wymagany dla danego trybu grupowego nie może dołączyć do grupy uderzeniowej.
Grupy uderzeniowe tworzy się osobno dla trybu vs Postrach i Grupa vs Grupa.
Przeciwko postrachom istnieje także możliwość walki pojedynczej. Należy założyć grupę dwuosobową z hasłem, którego nikt nie zna (aby nikt niepowołany do niej nie dołączył).
Przebieg walki z 2+ postaciami w GU zależy od ustawień poprzedzających walkę. Jeśli lider ustawi automatyczną walkę, pozostali członkowie uczestniczą w niej biernie, wg swoich ustawień. Jeśli opcja automatycznej walki nie jest aktywna, odbywa się ona na starych zasadach - każda ze stron wybiera przeciwnika i kolejne części walki odbywają się gdy ostatnia osoba w grupie wybierze swojego.
Jeśli chodzi o kwestię interakcji pomiędzy postaciami grającymi z jednego IP/komputera - jest dozwolona o ile jest poprawna i nie łamie regulaminu (czyli np. nie dochodzi do pushingu/pullingu, ustawiania rezultatów walk).
Jeśli chodzi o kwestię interakcji pomiędzy postaciami grającymi z jednego IP/komputera - jest dozwolona o ile jest poprawna i nie łamie regulaminu (czyli np. nie dochodzi do pushingu/pullingu, ustawiania rezultatów walk).
Czyli wspólny trening ze wspólnego IP także jest dozwolony?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum