Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
"mały" list do twórców
Autor Wiadomość
mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2011-08-24, 23:04    [Cytuj]

Cytat:
Cytat:
Wojny zostały poddane już modernizacji. Nowy system zostanie wdrożony w następnej aktualizacji. Póki co musi zostać jeszcze przetestowany.

O, a mozna podac cos wiecej do publicznej informacji? ;)

Zaczekaj na notki.

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2011-08-25, 10:32    [Cytuj]

Cytat:
To dlaczego ja tak mam od paru miesiecy?

Szczerze mówiąc, trudno mi powiedzieć, ale na pewno nie wynika to ze złego funkcjonowania serwera czy kiepsko zoptymalizowanego kodu. Khere postawił serwer na nogi i gra działa teraz elegancko, bez najmniejszego zarzutu. Problem musi leżeć gdzieś pomiędzy Twoim komputerem a serwerem.

Cytat:
a woje potrafia sie zawiesic na "wczytywniu" jakiegos klikniecia

Wydaje mi się, że czasem powinno pomóc kliknięcie czegoś innego. Czasem to wymusza komunikat o nieprzetworzeniu poprzedniego żądania.

Cytat:
Moze warto takie, przygotowane wczesniej rzeczy, wprowadzac stopniowo, w ciekawszy dla graczy sposob?

Wszystko rozbija się o czas. ?atwiej i wygodniej jest nam robić duże aktualizacje, niż rozdrabniać się na wiele małych. Poza tym, przy erowym systemie, w toku trwania rozgrywki wprowadzanie pewnych zmian, dla przykładu - nowe funkcjonalności, przyniesie raczej więcej szkód niż pożytków. W toku ery można najwyżej dodawać nowy kontent, tak jak teraz były np. uzupełniane questy.

Cytat:
O, a mozna podac cos wiecej do publicznej informacji?

Będzie w notkach. Ale nie wiem kiedy się pojawią, bo na razie mamy niewiele materiału zrobionego i nie byłyby regularne.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2011-08-25, 22:47    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Szczerze mówiąc, trudno mi powiedzieć, ale na pewno nie wynika to ze złego funkcjonowania serwera czy kiepsko zoptymalizowanego kodu. Khere postawił serwer na nogi i gra działa teraz elegancko, bez najmniejszego zarzutu. Problem musi leżeć gdzieś pomiędzy Twoim komputerem a serwerem.

Pieron wie. Dawniej siec dzialala mi gorzej, a woje lepiej, a teraz siec dziala mi lepiej niz kiedys, a woje gorzej =)

Cytat:
Wydaje mi się, że czasem powinno pomóc kliknięcie czegoś innego. Czasem to wymusza komunikat o nieprzetworzeniu poprzedniego żądania.

Czasami rzeczywiscie pomaga, ale czasami nie. A wtedy pozostaje tylko ponowne logowanie, albo czekanie z pol godziny, az moze zadanie zaskoczy ;)

Tak czy owak chcialem tylko pokazac, ze dlugi proces logowania plus niemoznosc odswiezenia strony, moze byc klopotliwe dla osob ze slabszymi laczami.

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2011-08-26, 14:40    [Cytuj]

Cytat:
Jakby jeszcze to występowało to napiszcie, bo wrzuciłem poprawkę która *może* to naprawia (na pewno trzeba cache odświeżyć).
I przy okazji powinny szybciej wczytywać się strony w menu głównym i menu konta.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

[ ODPOWIEDZ ]