Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Aura Przeszywania
Autor Wiadomość
mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:06    [Cytuj]

Po prostu ten profit powstał na zasadzie zapchajdziury... nikt go nie miał brać. Pięć profitów wygląda lepiej niż cztery. ;P

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:10    [Cytuj]

Szczerze mówiąc szukaliśmy niewykorzystanych jeszcze możliwości. Więc tak, niektóre profity mogą się wydawać nieco ekscentryczne ;-)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:11    [Cytuj]

Siła tego profitu jest teraz większa vs 70% ludzi od cierni/wampiryzmu. Na pozostałe 30% jest bezużyteczna.

Dobrze współgra z ciosami dodatkowymi i rożnymi innymi bajerami wchodzącymi pod panc (powinno potęgować siłę profitu)

Policzcie zanim się wypowiecie Atresia, mef ;P
  Gildia Wielkich Niezależnych

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:21    [Cytuj]

14% szans na zmniejszenie ochrony przeciwnika o 3% na 3.2 tury

Mnie się podoba że działa 3,2 rundy walki(a nie tury jak coś)... ;P Ciekawe jak ot 0,2 jest liczone... ;P

mef
bold & beautiful

Kristall Mef

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:21    [Cytuj]

Oj, oj Tsu, Tsu. ;P

To jak jest mocny (lub nie jest) nie zmienia faktu, że powstał na zasadzie zapchajdziury. ;P Trzy z pięciu profitów weteranów pokrywają się z klasowymi, a żeby była ładna liczba pojawiły się dwa kolejne. "Regeneracja" cw (już chyba dawno temu była opracowana?, w końcu się pojawiła do użytku graczy), a obniżanie ochrony? Zniknęły pasywne bonusy do pp, to powstało coś bardziej "aktywnego" na tej zasadzie. Zapchajdziura i tyle... ;P
Ostatnio zmieniony przez mef 2011-01-13, 22:35, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Banda Upiornej Czaszki

Blackwind

Grrretha Wielka Niedźwiedzica
Ghrull
?owca
Piwa: 4/6

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:24    [Cytuj]

To ja się dopytam, bo nie wszystko jeszcze jest dla mnie jasne...

1. Walka x vs. x - 4 woje - jeden ma aurę, profit odpala - zmniejszenie jest brane pod uwagę tylko dla niego, czy dla wszystkich graczy atakujących tego samego przeciwnika co on?

2. Walka x vs. x - 4 woje - dwóch graczy ma ten profit, obu odpala - efekty się sumują?

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:36    [Cytuj]

mef, a to to tak, z zapchajdziurą się zgodze. IMHO idea profitu jest mierna.

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz
Piwa: 17/49

Zloto
Wysłany: 2011-01-13, 22:43    [Cytuj]

Tsu - policzyłem i to JEST słabe. :P Jestem rycerzem i chciałem sobie wziąć profit przeciw innym rycerzom, a w takich walkach najważniejsza jest podpałka (nie oszukujmy się), więc tak długo, jak mój damage nie będzie chociaż w małym stopniu porównywalny z tym z podpałki - mierny profit dla rycerza. :D (ale tak - dla szerma na przykład i innych takich bardzo fajny, nie ma w ogóle dyskusji na ten temat). No nic, pozostały mi ciernie... :P

Głupoto, strzeż się - nadchodzę!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

mef
bold & beautiful

Kristall Mef

Zloto
Wysłany: 2011-01-14, 01:27    [Cytuj]

Tsumoso napisał/a:
IMHO idea profitu jest mierna.

Sam pomysł nie jest zły... chociaż ja bym go widział bardziej jako profit klasowy, a nie "ogólnodostępny", jeżeli wziąć pod uwagę czynnik klimatyczny ( ;P ), to pasowałby do szermierzy/najemników, haniebny cios pomiędzy płyty zbroi! itd. No i zasadniczo pomógłby im w walkach z puszkami, w czym i tak są nieźli. ;P

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud

Zloto
Wysłany: 2011-01-14, 01:50    [Cytuj]

weź sobie 2 rycków

każdy z nich jest leszczem z 300 lvla który nie dał rady uzbierać na kompleksowe bronie więc ma tylko 1k dmg (takze po to by uproscic obliczenia ;P )

obydwoje trafiacie się w 50% (by było prościej)

macie po 2,5k życia i 9k pancerza i 83%* ochrony
( * nie chciało mi się liczyć, tyle Phil mi podał ;P )

jeden ma 11% na ciernie powiedzmy 210 dmg
drugi ma 20% na 5 rundek zmniejszania ochrony o 9%

###

bez profitów rozwalą się każdy po około 11,5 ciosach czy statystycznie w 23 rundzie remis

ach i jeszcze dochodzi podpałka: co trzeci cios liczymy, że jest podpałka o sile w sumie jak 1 cios tyle, że pod pancerz.

więc po 6 rundach mamy:
3 ciosy za 1k (1500 w zycie - 1500 w panc)
podpałka za 1k (1000 w zycie)

no to stastycznie są już dead: 2,5k zycia i 1500 pancka - oczywiscie wszystko zalezy jak sie ogień ułoży i ogólnie od losowości (generalnie lipa, krotka walka, podziekujcie hiperinflacji zyciopancka)

na takiej krotkiej walce nawet nie da sie za bardzo policzyc co sie bardziej opłaca ;p

###

w każdym razie z tych 1000 dmg ze zwyklego ciosu:
w normalnej walce 830 idzie w pancek 170 w zycie, z aura 740 w pancek 260 w zycie... wiec gdyby nie było podpałek:

Rycerz z aurą przeszywania zabiłby w 9,6 przecietnego ciosa (np. 10 nieco slabszych) rycka numer 2 tzn. Rycek numer dwa zginałby posiadając jeszcze niewykorzystane ~~1900 pancerza. (przyjąłem, że profit działał gdy rycek trafiał)

Ten z Cierniami o sile 210 mógłby mu podczas tych 9,6 czy tam 10 ciosów wyskoczyć z cierniami statystycznie 1 raz (105 w hp, 105 w pancek) co zbytniej rożnicy nie zrobi. (2395 hp wykorzysta 8895 pancka przy 83% tak i tak). Statystycznie walka skończyłaby się w 20 turze, zwycięstwem tego z przeszywaniem, któremu by zostało z 1-2k życiopancka (życia na 1-2 hity ;p )

###

P.S. bardzo uproszczone, nie ma sensu dokładniej - ładniejsze wyniki by były przy długich walkach.

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz

Zloto
Wysłany: 2011-01-14, 10:01    [Cytuj]

No jakby to zmniejszało ochronę chociaż o te nieszczęsne 15%... :P Taki był właśnie mój wyznacznik - jak zmniejsza ochronę o przynajmniej 15%, to biorę ten profit. A tutaj lipa. xP

Żałuję, że założyłem temat o tym proficie. Chciałem go wziąć dla testu i bym się cieszył, a tak to jedynie przestrzeliłem sobie stopę. :P

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2011-01-20, 10:20    [Cytuj]

Skoro byla mowa o niewykorzystanych mozliwosciach, to moze wrzucic profit, blokujacy regenke, ktora staje sie coraz bardziej ogolnodostepna?
Moglby dzialac na pare sposobow, albo przez mix ponizszych:
- wraz ze wzrostem poziomu profitu rosnie szansa na zablokowanie regeneracji przeciwnika
- wraz ze wzrostem poziomu profitu, coraz bardziej jest oslabiona kazda regeneracja przeciwnika (1poz 15% slabsza, 2 poz 30% slabsza itp)
- wraz ze wzrostem poziomu profitu zmiania sie jego charakter: np. zawsze ma 50% na wejscie, gdy przeciwnikowi wskoczy regenka, ale jego dzialanie sie zmienia. Na poziomach 1-4 blokuje coraz bardziej regenke (kolejno o 25%, 50%, 75% i w koncu 100% na 4poz), a na poziomach 5+, obok zablokowania regeneracji, zadaje rosnace z poziomem obrazenia, gdy powinna ona wystapic. Ich sila moze zalezec od sily regenaracji, albo byc stala dla kazdego poziomy profitu: np. 10dmg/lv.

Powyzsze wartosci sa jedynie przykladowe ;)
Profit praktycznie czysto PvP, majacy glownie za zadanie zrownowazyc sile regenek, wynikajaca z ich powszechnej uzytecznosci.

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz

Zloto
Wysłany: 2011-01-20, 14:24    [Cytuj]

"Praktycznie czysto"? A są jakieś moby, które mają regenkę?... :P To byłoby nastawione czysto na PvP, bez przedrostku "praktycznie". :P

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2011-01-20, 14:26    [Cytuj]

Postrachy mają.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud

Zloto
Wysłany: 2011-01-20, 16:54    [Cytuj]

Takim profitem niszczyłoby się regenkowców zbyt dobrze - nie dość, że na wyższym poziomie wyzerowałoby profit regenkujący to jeszcze dowaliłoby dmg, więc jakby: kasacja profitu regenkowca a nadal efekty profitu zadające dmg (tzn pozytywne dla atakującego) ergo 0% vs 100% efektów.

Jeśli postać miałaby 2 regenki (klasowa i kultowa) np. mnich - wtedy zostałaby praktycznie zgnojona.

[ ODPOWIEDZ ]