Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra wszechczasów
Autor Wiadomość
Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 15:08    [Cytuj]

Jednej gry nie sposób wybrać. Po prostu nie ma takiej gry, ale jest ich kilka przynajmniej.

HoM&M 3
Gothic 1 (tym się tak zajawiłem, że grałem non stop przez kilka dni w jakieś wakacje - od rana do nocy)
Fallout 2 (nad tym też przesiedziało się niejedną nockę...)
Dungeon Keeper
Baldur's Gate 1&2
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 15:08    [Cytuj]

Icewind Dale

Lathea
Zasłużony dla Rivangoth
huragan

Sidan
Rycerz
Piwa: 45/25

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 15:38    [Cytuj]

Ja mam dwie listy do glosowania, naprawde ciezko wybrac jedna, trzy czy piec najlepszych gier, bo kazda pozycja na tej liscie jest dla mnie wyjatkowa^^
cs
mohaa
planescape
silent hill
fallout 1 i 2
starcraft
warcraft 2 i 3
halflife
mortal combat ( ;P )
aliens vs predator
final fantasy (nie nie wszystkie^^)
diablo 1
homm 2 i 3

Pajonk tez postanowil zrobic swoja liste gier wszech czasow :)
-Planescape Torment
-Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magyi
-Fallout 1-2
-American McGee's Alice (czekamy na Alice: Madness Returns ze stajni EA)
-Seria Legacy of Kain
-SilentHill
-Street Fighter i Virtua Fighter
-Contra
-Mario
-Black&White
-Pierwszy HalfLife
-Larry 7: Miłość na Fali
-WarCraft i StarCraft
-Baldursy
-EtherLords i Disciples
-Prince of Persia Trylogia
-Call to Power II
-Tetris
-The Longest Journey

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 15:43    [Cytuj]

Jako że też nie jestem w stanie ustanowić żadnej hierarchii to alfabetycznie: BG2, D2:LoD, FFX, HoMM3.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Skow

Lachonsis
Piwa: 1/10

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 16:03    [Cytuj]

Najczęściej, to wracałem do W3, D2 i HoMM3. Jeśli bym miał wybrać najlepszą z nich, to chyba HoMM, za klimat :D
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Niebieska Gildia

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 16:07    [Cytuj]

Colonization(ta stara),
Civilization(ta stara, choć te późniejsze też),
Ufo: Enemy Unknown,
X-Com: Apocalipse,
BG 1 i 2,
Diablo 1 i 2,
Fallout 1 i 2,
HoMM 2,
Dungeon Keeper,
Ostatnio zmieniony przez KoniAK 2011-01-15, 16:08, w całości zmieniany 1 raz  
  Błękitna Szkoła Rycerska

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Atresia
Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz
Piwa: 17/49

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 16:08    [Cytuj]

Piwo dla KoniAKa za wymienienie UFO: Enemy Unkown. Kompletnie o tej grze zapomniałem. Także fantastyczna i prawdopodobnie niepowtarzalna.

Głupoto, strzeż się - nadchodzę!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

romaro

Fujsk
Gnom
Berserker
Mad Zariana
Piwa: 4/3

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 16:40    [Cytuj]

HoMM3
Counter-Strike
Fifa '99
Planescape Torment

Niekoniecznie w tej kolejności.

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 16:51    [Cytuj]

Jeśli bawimy się w coraz dłuższe listy to ja rozwinę swoją ;P

Fallout 1 i 2 (tactics też nawet parę razy wracałem ale się nudziło w ~~połowie... fallouty przechodziłem: fallout 1 ze 3-4 razy, fallout 2 ze 8-10 w całości jesli w ogóle tak mozna to nazwac, kilkadziesiąt razy częściowo, grałem w to na setki sposobów... bawiłem się też z różnymi modami później, bawiłęm się postacią z wszystkimi statami ustawionymi na 1 {hardcore mode}, kurcze czego ja tam nie robiłem P.S. grałem nawet w fallouta online trochę, tego z silnikiem graficznym z 1 i 2 ;P nowe fallouty z 3d grafiką, niby ciekawe, widziałem jak brat gra... ale to już nie to, to już nie to, można pograć 3h a później już się nie chce )
Morrowind (ten TES III: Morrowind, nie można tu mówić o skończeniu gry ale miałem setki postaci epizodycznych i pare takich którymi dlugo grałem... przy czym 1 postacią grałem tak dłuuugo, że sobie tego nie możecie wyobrazić, tyle miesięcy rąbania tą postacią ;P zaczynałem jako lekko magiczny złodziej a kończyłem jako super-mega-koks mistrz złodziei, ekspert magii, opancerzony w najlepsze i najcięższe zbroje w grze... do tego super-wojownik zabijający większość wrogów 1 ciosem ;P )
HoM&M 3 (HoM&M 3 czysty, z oficjalnymi dodatkami jak i HoM&M 3 z dodatkiem In The Wake Of Gods tzw. WOGiem ... grałęm też troszkę w HoMM 4 zanim poznałem WOGa bo poza wieloma minusami podobała mi się możliwość tworzenia koks bohaterow {czesto grałęm armia samych bohaterow} ;P ... ogolnie to w tą grę grałem np. na jednym kompie u kolegi lub przed erą internetu, wożąc starego kompa dwukołówką do kolegi, który na szczęście miał drugi monitor... {gdzie przy okazji pykalismy w Settlersow, Half Lifea/CSa itp} P.S. miałem na netbooku ale chyba mi wcięło bo jakiś dysk czyszciłem ale ogolnie fanie w pociągu w to popykać P.S.2 nekromanci i magowie generalnie wymiatają; najlepsza postać ever: Thant z zaklecięm ziemi ktore reanimowało, żeby Thant był potężny trzeba było{!} go nauczyć Magi Ziemi, wtedy ta reanimacja działał po walce też = immortal army, wygrana gra, nie ma bata = OVERPOWERED P.S.3 pyknałem sobie ot tak raz czy dwa razy też w Homm1 i Homm2 by zobaczyć jak to kiedyś wyglądało)
Icewindale/BG (grałem w różne, nie pamiętam w które wersje tak a w które nie ale też sporo zabawy, wiele godzin ;P )
Hearts of Iron 1 i 2(pl: Druga Wojna Światowa 1ka oraz 2ka... co tu gadać, na netbooku nadal mam ... grałem też w Europa Universalis {tytuł powiązany}, świetnie się Chinami grało... w HoI grałem zwłąszcza Niemcami, Ruskami, Polakami albo jakimś pipidowkiem dolnym w ramach hardcoru P.S. nadal odpalam sobie czasami na netbooku)
Carmaggedon (~~Carpolypse Now czy jakoś tak ... świetna muzyka i rozjeżdzanie ludzi, FTW! mój ulubiony pojazd to ten super ciężki czarny z dwoma białymi paskami :twisted: )
Half Life (ten prawdziwy, mroczny i skomplikowany... nie dwójka w ktorej fajne były tylko kwestie silnika fizycznego ale gra po 1h nudziła... w half lifea swietnie się pykało z kumplem multi ale i kampania była boska: siadasz po ciemku i grasz w to, co za emocje... pieprzone kurczaki wyskakujące z ciemności! :mrgreen: )
Simcity/Simsy (też nawet mnie wciągneły i simcity jak i stare simsy, swego czasu się grało)
Świątynia Pierwotnego Zła (TOEE, nadal odpalam sobie czasami na netbooku)
Arcanum (klimat stemapunkowy FTW! nawet dobra mechanika gry... steampunk <3 )
Kozaki (te stare, prawdziwe ;P byłem mistrzem w ogrywaniu kolegów {graliśmy 1vs1 czy 1vs1vs1} poza tym mistrz solo gry, gdzie Ukrainą {moja ulubiona, najsilniejsza nacja} dałem radę rozwalić 3 wrogów Very Hard {dłuuuga gra}
Medieval Total War (oraz reszta gier z serii Total War: ta ze starożytnością i te różne nowe, wszystkie mi się podobały... dużo czasu spędzone na nich ;P lubiałem grać najsłąbszymi nacjami i rozwijać ich na potęgę... kochałem grać Rebeliantami {siwe ludki} zupełnie inna gra {niemożliwa bez pewnych zmian w pewnym pliku tekstowym} ... samemu vs cały świat szerząc anarchię :lol: )

plus parę innych które pominąłem, dopisze kiedy indziej ;P
Ostatnio zmieniony przez Tsumoso 2011-01-15, 16:58, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Gildia Wielkich Niezależnych

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 16:56    [Cytuj]

Morrowind, dlatego nie podoba mi się ta seria, choć grałem w Morrowinda i Obliviona, bo tak łatwo stworzyć ze swojej postaci super mega koxa który wszystko ubija na cios, że gra jest mega nudna...

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 17:00    [Cytuj]

KoniAK, od tego był suwak: trudność gry

I właśnie dlatego potem np. fajnie się grało nowymi, małymi, słabymi postaciami i robiło rzeczy o wyższym poziomie trudności (starając się nie zginąć ;P )
  Gildia Wielkich Niezależnych

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 17:11    [Cytuj]

Co z tego że jest suwak, jak i tak padają momentalnie...

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 17:36    [Cytuj]

Cytat:
Co z tego że jest suwak, jak i tak padają momentalnie...

Dokładnie tak :/ dlatego w TeSie zawsze starałem się robić postać nie jakiegoś uber koksa ale taką zeby pograć długo ;) i dalo się nie zaklinając duszy itp itd :)

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 17:50    [Cytuj]

O! Właśnie - w mojej liście zapomniałem o serii UFO. Zagrywałem się tym w liceum. Mimo prymitywnej grafiki ta gra miała klimat, jaki się już w żadnym klonie nie powtórzył. Nawet w X-com: Terror from the deep, chociaż to praktycznie był dokładnie ta sama gra, jedynie ze zmienionym szczegółem linii fabularnej (działo się na morzu, nie na lądzie).

No i Diablo 2.

Fajne było jeszcze Sacred, ale pomimo wyższości pod względem graficznym nad D2 i wielu smaczkom, było zbyt kolorowe i nie przerosło swego poprzednika.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2011-01-15, 18:00    [Cytuj]

Ufo: Enemy Unknown i X-Com: Apocalipse szukam na aukcjach by kupić wersję pudełkowe w jakiejś dobrej cenie. To jedna z tych gier, którą grałem przez jakiś czas i wspominam dobrze. Doszedłem gdzieś do połowy ;P

BTW. przez 4 lata grałem w oGame ;P

[ ODPOWIEDZ ]