Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Hazard
Autor Wiadomość
Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 10:22    [Cytuj]

Cytat:
Ot tak, by można było przyjemnie spędzić czas przy grze w inny sposób niż zabijanie bestii i robienie questów ;-)

oO - nie wiem @Phil jak Ty, ale ja spedzam 2 razy w tygodniu po 6-7 godzin zeby wyklikac turki (a i tak klikam na pałę, nie licząc itd bo już mi się znudziło po pierwszym tygodniu) - inni klikają po 2 godzny dziennie.

Co więcej, wojowników kiedyś klikało się 15-20 minut dziennie, razem z popatrzeniem na oba fora mniej więcej co się dzieje (główne/gildyjne). Widzisz gdzieś czas na granie jeszce jakieś dodatkowe? :) (ofc z chęcią bym się pobawił, ale nie wprowadzajcie jeszcze więcej zapychaczy czasu, jak już i tak gra wymaga go stanowczo za dużo)

Swoją drogą to po krótkich przemyśleniach dochodzę do wniosku, że klimatu już nie ma bo:
a) ludzie mają w dupie pisanie czegoś po raz en-ty, niestety gra jest schematyczna i co erę, jest mniej więcej to samo (może jakieś wydarzenia, które zmieniały by świat gry? Wprowadzenie nowych ras/klas poprzedzone eventami klimatycznymi? (przed ghrulami i lykonami mógła być klimatyczna inwazja czegoś tam, czego nie nawidzą futrzaki i przybyli pomóc, a kilku z nich zostało na stałe))
b) gra wymaga więcej czasu = nikt nie ma (wybierz:) czasu/chęci/zdrowia do klimacenia jeszcze.

mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 14:23    [Cytuj]

Ja nie rozumiem jak większości z was klikanie może zajmować kilka godzin? Loguję się kilka razy dziennie, to fakt, ale żeby sobie kliknąć/sprawdzić targ. Po zsumowaniu, to nie jest kilka godzin...

Po północy założę grupki i po południu mogę już znaleźć w niej znajomego (chociaż i tak czekam do północy żeby kliknąć). Wybranie postracha i kliknięcie cztery razy "powtórz walkę", to jedna minuta. Wybranie ofiar na treningu, to z trzy minuty. Dwie grupki na automacie (manualna walka też), to również minuta. Kliknięcie wielokrotnej walki, to może być z 5 minut, z jednoczesnym sprawdzeniem ze spisaną listą mobków do zabicia.
Gdy mam profity do rozwijania, to to zmniejsza czas poświęcany na normalne walki...
Więcej czasu zajmuje mi pisanie tego postu niż wyklikanie turek. Co do questów, to czytam spisaną listę i sprawdzam w jakim jestem mieście/co mam w plecaku (ctrl+f i nazwy wypadajek, to góra 15 minut).
Tak i mam jeszcze czas żeby kliknąć windowsowskiego pasjansa albo kości w karczmie. Dodatkowa gra w wojach będzie super. To tak odnośnie tematu... ;)

Klikam sobie spokojnie i zawsze oscyluję wokół 36 miejsca topki (jeżeli to wciąż topka ;P ). Za przeproszeniem chce się wam zapieprzać, to to róbcie. Jeżeli przestaniecie szukać "najbardziej opłacalnych ścieżek", to zaoszczędzicie masę czasu i nerwów. W topce zostanie tylko parę osób i same będą musiały zwolnić, bo nie będą miały żadnej różnorodności na turnieju (chyba że to im nie przeszkadza).

Pozdrawiam.

Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 16:39    [Cytuj]

mef: leczysz się miksturkami?

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:00    [Cytuj]

Caus napisał/a:

A ktoś normalny to robi?
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

mef
bold & beautiful

Kristall Mef

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:21    [Cytuj]

Caus, a zależy ci na czasie? :>

Jeżeli mam wolną chwilę i klikam pojedyncze turki, to tak. ;)

Dragons Tooth
Huncwot

Morte Liancen
Elf
Gwardzista

Piwa: 6/10

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:42    [Cytuj]

Caus napisał/a:

Ty zapewne leczysz się miksturkami, więc już wiesz skąd 6-7 godzin :lol: Oczywiście uraczysz nas wywodem na temat wyższości klikania miksturek zamiast leczenia się za pieniądze. Wątpię by ktoś zaczął teraz grać na miksturkach :mrgreen:
Klikanie zabiera mi około 30 minut dziennie; góra 1 godzinę, gdy przygotowuję tygodniowy plan rozwoju postaci. Więc gwoli zakończenia tego offtopa rzeknę, iż gros ludzi narzekających na to, że nie mają czasu, trwoni go na forum ;]

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 18:00    [Cytuj]

Mnich, leczenie za kasę + sprzedawanie eliksirów i jakoś w top 20 najbogatszych... + kiszenie questowych wypadajec po 26 na 5 potrzebnych + sprzedawanie ich do kupca a nie na targu + kiszenie składników... teraz się zastanówcie bo jeszcze niektórym dochodzi sprzedawanie naprawionych przedmiotów i bawienie się w bazar... gdzie tu sens klikania mikstur skoro mnichem z zerowymi unikami bez problemu jestem w top 20 najbogatszych?

Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 18:10    [Cytuj]

Ja tam się w końcu leczę za miksturki i nie mam problemu z czasem. 6-7 godzin zajęło mi raz klikanie 1,5k turek, razem z leczeniem i wszystkimi takimi.
  Ferrońskie Diabły

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 22:58    [Cytuj]

Spider4 napisał/a:
Mnich, leczenie za kasę + sprzedawanie eliksirów i jakoś w top 20 najbogatszych... + kiszenie questowych wypadajec po 26 na 5 potrzebnych + sprzedawanie ich do kupca a nie na targu + kiszenie składników... teraz się zastanówcie bo jeszcze niektórym dochodzi sprzedawanie naprawionych przedmiotów i bawienie się w bazar... gdzie tu sens klikania mikstur skoro mnichem z zerowymi unikami bez problemu jestem w top 20 najbogatszych?

Policz, ze niektore osoby wydaja sporo kasy, np. na nastepny zestaw sprzetu do ubrania, daja na gildie i kupuja wypadajki Q, na co schodzi naprawde sporo funduszy, ale pozwala sie wybic pare poziomow ;)

Leczenie sie miksturkami jest calkiem oplacalne, bo pozwala zminimalizowac koszt leczenia, ale wymaga spooooro czasu =)

/Edit: Wlasnie zobaczylem, ze nad Toba w top 20 najbogatszych jest postac ponad 20lv nizej, a wiec nie jest to wielki wyczyn ;P

mef
bold & beautiful

Kristall Mef

Zloto
Wysłany: 2010-12-08, 01:05    [Cytuj]

Irmis napisał/a:
Leczenie sie miksturkami jest calkiem oplacalne, bo pozwala zminimalizowac koszt leczenia, ale wymaga spooooro czasu =)

Właśnie, jeżeli ktoś chce zarobić parę monet więcej niech to robi, ale niech potem nie narzeka, że wiele czasu na tym traci, gdy może pójść znacznie łatwiejszą i mniej czasochłonną drogą. ;)

[ ODPOWIEDZ ]