Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Emilka
2011-05-18, 10:32
[pre-era]Zgłoszenia błędów i sugestie
Autor Wiadomość
deshong
Błękitny Palladyn

Niziołek
Paladyn
Stary Palladyn
Piwa: 27/22

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:37   

Po wejściu na s1 pojawia mi się zielony ekran z tekstem i jednym działającym odnośnikiem (powrót do strony głównej) Do tego poazały się dwa czarne okienka z czymś co dziwnie łypie na mnie oczami. Wygląda to tak jakby strona sie w pełni nie załadaował (brakujące ramki itp.)

loolki

Piwa: 17/7

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:38   

deshong napisał/a:
Po wejściu na s1 pojawia mi się zielony ekran z tekstem i jednym działającym odnośnikiem (powrót do strony głównej) Do tego poazały się dwa czarne okienka z czymś co dziwnie łypie na mnie oczami. Wygląda to tak jakby strona sie w pełni nie załadaował (brakujące ramki itp.)

Zamknij całego firefoxa, a następnie odpal go znowu. Wejdź na wojowników i wybierz jedyną dostępna skórkę :) to powinno rozwiązać ten problem.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Tyreus

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:41   

Ok, dzięki za odpowiedzi. A jak włączam grę to w prawym górnym rogu jest ramka z napisem "Tekst początkowy". Czy to normalne? :)

Admin 2.01

Piwa: 29/6

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:42   

deshong napisał/a:

ustawiłem wszystkim domyślny styl, nie powinieneś miec już tego problemu.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Spider4
Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:43   

Jak z Passe chce wrócić do Rivangoth pokazuje mi tylko "Wojownicy, ?ADOWANIE STYLU..." i na tym koniec...

Co do podróży, proponuję z chwilą "teleportacji" wyświetlić na chacie info jeśli się z niego korzystało, że np Lucian Nenharma wyruszył do Passe, aby nie było zniknięć, lub też z chwilą kliknięcia dostawać status "podróż" co zamyka nam sklepy i chaty rynkowe do czasu teleportacji...

Propozycja: można by wprowadzić niewielkie różnice cenowe między miastami zarówno na ekwipunek jak i wypadajki (np. na zasadzie: drewniane tu taniej a tam drożej itp...), a jak wam się będzie chciało dodatkowe uwarunkowanie typu: wyznawcy danej wiary (na jakiej zasadzie je się wybiera? mogę mieć wszystkie czy jedna wybrana? i czemu od 150 lvl dopiero wyznanie?) są milej widziani w danych okolicach, ale pewni nie są tolerowani i mają ten 1-2% drożej (Rivangoth jako stolica kompletna neutralność)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:45   

Tyreus napisał/a:
Ok, dzięki za odpowiedzi. A jak włączam grę to w prawym górnym rogu jest ramka z napisem "Tekst początkowy". Czy to normalne? :)

Tak... normalne, ale pewnie niedługo będzie tam coś ładniejszego pisać:)

loolki

Piwa: 17/7

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:45   

Tyreus napisał/a:

Ja też go mam, więc chyba normalne.

1.Dlaczego cena konta obywatel wzrosła 2 krotnie?

2. Czy w planach było to żeby profit berserkera dawał tylko 2% bonusu? Jeśli tak to uważam, że pomysł jest fatalny ponieważ berserker i tak miał już słabe profity.

To tyle na dziś z mojej strony. Idę spać :P

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:48   

Spider4 napisał/a:
Jak z Passe chce wrócić do Rivangoth pokazuje mi tylko "Wojownicy, ?ADOWANIE STYLU..." i na tym koniec...

Na dzień-dwa przed puszczeniem pre-ery podróż ogólnie się zepsuła. Fayl miał wiele pracy by to poprawić. Pewnie przy poprawianiu pominął jakiś szczegół... no chyba że moja zmiana Waszych styli coś zepsuła, hehehe ;)

Spider4 napisał/a:
Co do podróży, proponuję z chwilą "teleportacji" wyświetlić na chacie info jeśli się z niego korzystało, że np Lucian Nenharma wyruszył do Passe, aby nie było zniknięć, lub też z chwilą kliknięcia dostawać status "podróż" co zamyka nam sklepy i chaty rynkowe do czasu teleportacji...

Propozycja: można by wprowadzić niewielkie różnice cenowe między miastami zarówno na ekwipunek jak i wypadajki (np. na zasadzie: drewniane tu taniej a tam drożej itp...), a jak wam się będzie chciało dodatkowe uwarunkowanie typu: wyznawcy danej wiary (na jakiej zasadzie je się wybiera? mogę mieć wszystkie czy jedna wybrana? i czemu od 150 lvl dopiero wyznanie?) są milej widziani w danych okolicach, ale pewni nie są tolerowani i mają ten 1-2% drożej (Rivangoth jako stolica kompletna neutralność)

Najpierw poprawimy błędy, potem będziemy mogli myśleć ;)

Tyreus

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:50   

Niestety problem z brakiem czatu ciągle występuje :/ Gdy włączam grę miga tylko i znika. Przycisków ^ i innych podanych powyżej nie ma nigdzie :( Próbowałem sposobu podanego powyżej ale to nic nie dało.
Dla przypomnienia: używam najnowszego Firefoxa. Da się to jakoś naprawić?

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:53   

Cytat:
1.Dlaczego cena konta obywatel wzrosła 2 krotnie?

W całym okresie istnienia wojowników, cena obywatela tylko 1 raz wzrosła (z 3PLN a 4PLN) - ale to wciąż było traktowane jako gra w mocnej fazie rozwoju. Ogólnie to pytanie nie na ten temat, i mogę pisać i pisać, ale spokojnie: w trakcie pre-ery wprowadzimy promocje "dostajesz 2x więcej" - dzięki czemu będziecie mogli teraz jeszcze kupić Obywatele po "starej cenie".

Cytat:
2. Czy w planach było to żeby profit berserkera dawał tylko 2% bonusu? Jeśli tak to uważam, że pomysł jest fatalny ponieważ berserker i tak miał już słabe profity.

no.... na 1 poziomie może i jest słaby, ale na 7? Zwróć uwagę że 1/4 gracz to berserkerzy... przypadek?:)

Cytat:
To tyle na dziś z mojej strony. Idę spać :P

Dobranoc ;)
Ostatnio zmieniony przez Admin 2.01 2010-10-27, 00:59, w całości zmieniany 1 raz  

Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:54   

Wojtek napisał/a:
Na dzień-dwa przed puszczeniem pre-ery podróż ogólnie się zepsuła. Fayl miał wiele pracy by to poprawić. Pewnie przy poprawianiu pominął jakiś szczegół... no chyba że moja zmiana Waszych styli coś zepsuła, hehehe ;)

Znaczy się działa wybiórczo, jednorazowo czy jak chce? Bo teraz po zamknięciu i odpaleniu gry (przeglądarka ciągle działa) nagle chyba poprawnie wczytało info i prawdopodobnie jestem w drodze?

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:56   

Tyreus napisał/a:
Niestety problem z brakiem czatu ciągle występuje :/ Gdy włączam grę miga tylko i znika. Przycisków ^ i innych podanych powyżej nie ma nigdzie :( Próbowałem sposobu podanego powyżej ale to nic nie dało.
Dla przypomnienia: używam najnowszego Firefoxa. Da się to jakoś naprawić?

Może problem tkwi w starej wersji Adobe Flash Playera? Ja mam 10
http://www.adobe.com/software/flash/about/ - jakby co łap linka

EDIT:
na tej stornie pokazuje aktualną wersję, mam: "You have version 10,1,85,3 installed"

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 00:58   

Spider4 napisał/a:
Wojtek napisał/a:

Znaczy się działa wybiórczo, jednorazowo czy jak chce? Bo teraz po zamknięciu i odpaleniu gry (przeglądarka ciągle działa) nagle chyba poprawnie wczytało info i prawdopodobnie jestem w drodze?

to może jednak moja zmiana stylu to zepsuła? W zasadzie napisałeś tego posta zaraz po tym jak ja style zresetowałem.

Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 01:04   

Wojtek, ogólnie przeglądnijcie podróże bo cuda z nimi, teraz po kliknięciu Rivangoth i "idź" pokazywało mi okno mojej postaci (z opcjami trenuj, itd. - niestety nie dało się ze sobą potrenować ;P ). Mapa ogólnie nie lubi Rivangoth (jestem ciągle w passe), po kliknięciu na np. Knitt i idź pokazuje opis Knitt, później robię to z np. Stom i działa poprawnie, ale jak chcę z Rivangoth, aby tam iść to pokazuje opis i odległość poprzednio klikniętego miasta

EDIT:
BTW. Po tylu latach (ponad 5) moglibyście wreszcie dać sety ekwpiunku. Rozpiszcie konkurs czy coś i wybierzcie chociaż parę lub na ich podstawie coś zróbcie. Wiecie, jeden set ma 3 rzeczy inny 6, i za zakładanie kolejnych rzeczy z seta dostaje się dodatkowe bonusy... np. Set 6 częściowy X (hełm, płaszcz, lewak, buty i dwa pierścienie)

X (jakiś nisko lvl)
1 część na sobie - nic
2 części - +10 siły, -5 zw/zr
3 części - +10 siły, +5 żywotności, -5 zw/zr
4 części - +15 siły, +5 żywotności
5 części - +15 siły, +5 żywotności, +1 cw
6 części - +15 siły, +5 żywotności, +1cw, +2dmg

oczywiście to powyżej do bonusy z seta, nie z seta i ekwipunku

Można wtedy dopisać na nie questy (losowe i przyjmowane w karczmie), wypadajki do ich tworzenia, wypadajki części (z bosów i walk grupowych) oraz część do kupna za talony

EDIT2: oczywiście parę różnych i różnej jakości/przeznaczenia zależnie od ich niezwykłości (trudności zdobycia). Gdyby były chęci mogłyby być skierowane do konkretnych klas, np. wszyscy mogą nosić ale berkowi daje +2% do jakiejś jego umiejętności oprócz bufów do statystyk, ewentualnie dające nowe umiejętności jak chociażby głupi wampiryzm, za cały set wraca do nas 1-2% zadanych obrażeń, lub coś dla puszek: set dający odbicie, np. set na 150 lvl odbija 15 obrażeń z powrotem w przeciwnika.
Ostatnio zmieniony przez Spider4 2010-10-27, 01:32, w całości zmieniany 2 razy  

Tyreus

Zloto
Wysłany: 2010-10-27, 01:04   

Ja też mam "You have version 10,1,85,3 installed" więc to chyba nie flash player. Chociaż ja tam się nie znam :) Dalej nie mam tego czatu :/ Czekam na jakieś inne propozycje rozwiązania tego problemu

[ ZAMKNIĘTY ]