A u mnie jak widać nienajgorzej... Tylko limit 5 gb miesięcznie bo żadnej kablówki tu nie ma a na telekomunę 75zł za 1 mb się nie zdecydowałem więc wziąłem Playa za 29 zł miesięcznie
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Podłączenie światłowodu do domu? O tym jeszcze można marzyć.. Podciągnięcie światła, zaspawanie patchcordów, switch z modułami sfp lub konwerter...
Przy abonamencie za 7tysięcy (100mb w symetrycznym gwarancie przy dobrych wiatrach i znajomościach Wam się uda utargować) koszt instalacji to jedyne 5 tyś.
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
I żeby sobie poprawić humor sprawdzenie sieci u rodziców w domu (gdzie siedziałem dotychczas ). Dużo ładniej - no cóż UPC...
- To ty nie istniejesz?!
umowa z dialogiem skończyła mi się 18 września, a neta mam dalej
nie wiem czy się cieszyć czy martwić z tego powodu, bo nowej umowy z dialogiem bym na 100% nie podpisał
myślałem nad Netią 8mb
Oczywiście, że ci grozi. Jeżeli korzystasz z neta dalej czyli kradniesz. Po 2 latach "połapią się" w tym i dostaniesz fakturę z odsetkami. Nawet znam kilka osób, które tak cieszyły się z darmowego neta i jakie są sprytne.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Stolarz to zależy od kilku czynników. Przedewszystkim czy rozwiązałeś umowę czy po prostu wygasła. Jeśli "wygasła" to sprawdź czy od czasu podpisania umowy nie zmienił się regulamin. Może być tak, że umowa przeszła automatycznie w czas nieokreślony bez promocji. Możesz mieć np. 3 miesięczny okres wypowiedzenia i dwukrotnie wyższy abonament. Taki chwyt żeby podpisać kolejną terminową umowę Przeanalizuj regulamin usług sieciowych Firmy takie jak dialog nie zapominają o końcu umowy. Wykonuje się to zawsze z automatu, na radiusie i często jest ustawiane już w momencie podpisywania umowy.
Ja trochę o innej sprawie napisze Obecnie posiadam internet mobilny z Oragne, niestety jak to tam jest - z limitem 3gb transferu który dla mnie jest śmieszny. Niestety nie mieliśmy wyboru i trzeba było brać ten internet. Co więcej, nie mam kabli poprowadzonych z tp, więc neostrada i inne po kablach z tp odpadają. Szukałem jakiegoś bezprzewodowego internetu, no ale obecnie na rynku tego też troszkę jest a nie wiem który się sprawdza, który nie. Dlatego chciałem się spytać czy ktoś z was posiada bezprzewodowy internet? jaka cena? Czy jakieś limity są? no i w końcu z jakiej firmy Sprawdzałem np. z UPC i tam by wychodziło +15zł za bezprzewodówke do abonamentu normalnego. Jakoś 70zł za 5mb/s.
Owszem, tu gdzie mieszkam mamy radiówkę, ale jakoś nie jestem przekonany do końca co do niej.
Zacząłem się dopiero teraz rozglądać, gdyż umowa kończy mi się dosłownie za kilka miesięcy
Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje.
Amerth radio działające w paśmie 5 GHz bierz. Dobrze złożone linki to nawet 60mb/s udźwigną. Jest dużo firm które już pojedynczemu klientowi podłączają na sprzęcie mikrotika już od 1 zł. Przykładowo w krakowie chociażby moja była firma: NetControl. Taki ISTS za takie instalki bierze koło 300 zł. Warto jednak poszukać lub przekonać gościa. W sumie to musiałbym wiedzieć gdzie mieszkasz to pewnie bym coś znalazł.
Aza, dobrze pamiętasz ale jednak na studia zostaje w Gliwicach a mieszkam w Szałszy (do Gliwic mam dosłownie krok od działki, ale w panelu nie chciało mi się tego zmieniać już bo nikt nie wie gdzie to..)
Khere - w Gliwicach takich firm nie znam - jeśli coś możesz zaproponować to byłbym wdzięczny
Ta radiówka co u mnie jest obok zaraz, to tu macie stronke do niej (odrazu oferty radiówek) > http://www.jotanet.pl/lacza_radiowe.html
Myślę że bym wziął tą ofertę MAXI-radio.(przypominam że nie mogę mieć po kablu;) ) Bo patrząc po cenach jakichś takich typu "neopodobne" to nie zachęcają + maja limity na bezprzewodówki/radiówki.
Amerth, mieszkam w Gliwicach Poleciłbym UPC, który sam będę brał pod koniec roku (do 16 grudnia wiąże mnie umowa z nerwostradą), wg mnie mają całkiem atrakcyjną ofertę . Nie mam za to pojęcia czy jakaś inna sieć jest w okolicach szałszy, jeśli w ogóle jakaś jest Co do jotanetu, trochę przeginają z tą aktywacją jak na mój gust.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum