Wtedy balans by szlag trafił i mało kto by grał postaciami, które nie mają idealnie pokrywających się bonusów klasowych i rasowych, tak, by na 100 poziomie zakładać sprzęt co najmniej z 200.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Ale właśnie ograniczenia klasowe są sensowne.
Niekoniecznie na wszystkie sprzęty, ale na pewno na niektóre:
berserkerskie dwuraki - dla bersów
pałki szkoleniowe - dla siłkowców
miecze szkoleniowe - dla pozostałych
itp.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Uważam - łowcy niesiłowi są dość słabi, w porównaniu do siłowych przegrają ze wszystkimi klasami z którymi i tamci dostaną, a nie wygrają ze wszystkimi, których tamci rozniosą...
Kelk, tylko to jest reakcja łańcuchowa. Dlaczego łowca szedł w siłę? Bo dużo szermów tak robiło, więc żeby mieć z nimi szanse (mieć szanse ze swoim wrogiem klasowym - sic!) musiał iść w siłę. Gdyby było ograniczenie klasowe broni to wtedy łowca miałby te 8k hp, 4,5k ataku i rozwalałby tego szerma, który miałby normalny dmg.
Podobnie z resztą zależności. Tylko... Czy nie będzie wtedy znowu schematyzmu rodem z IV ery? Że będzie się biło tylko jedną/dwie klasy i to wszystko? I tak co tydzień i co tydzień i na każdej wojnie etc...? Ergo: czy gra znowu nie będzie zbyt schematyczna i nudna? Do przemyślenia, jak na moje (przez kogoś innego, bo ja nie mam łba do takich spraw ).
To w tym wypadku trzeba się zastanowić, jak podpakować tą klasę, by nie była zbyt słaba. Bo stwierdzenie "idźcie w broń berserkera" nie rozwiązuje problemu.
Zresztą łowcy nie mają chyba aż tak tragicznie. Jest u nich parę skutecznych buildów i to wcale nie siłkowe.
TP
Nie widzę sensu - przeczytaj jeszcze raz mojego wcześniejszego posta
Ale pamiętam, że takie sytuacje były choćby w zeszłej erze - widziałem chyba ze 4 style prowadzenia łowcy, a to było jeszcze przed możliwością wybrania spośród 3 profitów. I np z jednym paladynem średnio sobie radziłem moim siłkowym łowcą, podczas gdy drugi łowca trochę lepiej. Ale na ogólnych przykładach nie jestem Ci w stanie teraz odpowiedzieć.
TP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum