Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Bolivar
2009-06-23, 14:32
Nurtująca sytuacja jednego ze zlotowiczów.
Autor Wiadomość
Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
  Wysłany: 2009-06-22, 15:41   Nurtująca sytuacja jednego ze zlotowiczów.

Bolivar kilka dni temu do mnie zadzwonił i przedstawił mi pewną sytuację dość powiem delikatną. Otóż dostał on smsa z pogróżkami od Drizzta. W tej sytuacji Bolivar nie chce jechać na zlot a dlaczego chyba każdy się domyśla. W czasie rozmowy z Bolivarem doszliśmy do wniosku czy takie zachowanie jest godne zlotowicza i czy my wszyscy co jedziemy na zlot zgadzamy się na obecność na nim Drizzta. Ja osobiście jako jeden z organizatorów nie mam zdania a chciałbym żeby oboje jechali na zlot ale już w przyjacielskim nastawieniu a nie w bojowym. Liczę na to że Drizzt z Bolivarem porozmawiają jak facet z facetem (wiem Bolivarze co mi napiszesz na gg zaraz ;P ).
Sprawa jest nurtująca o tyle że Drizzt nie zachował się fair. Może sprawę dokładnie wyjaśni nam Drizzt z Bolivarem bo ja nie byłem świadkiem tego a chciałbym dokładnie (mam grube zarysy tej sprawy) i pewnie wszyscy chcieliby wiedzieć dokładnie o co chodzi.

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 17:17   

Po tym co słyszałem od Bolivara, nie sądzę by miał ochotę cokolwiek wyjaśniać z Drizztem. Drizzt dość jasno wyraził swoją postawę wobec Bolivara. Ale najlepiej będzie jak sam zainteresowany się wypowie.

Ja na zloty nie jeżdżę, więc w sumie to nie moja sprawa, ale po takim wybryku, Drizzt moim zdaniem powinien zostać wykluczony z możliwości udania się na zlot jako oficjalny zlotowicz i tyle.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara
Piwa: 5/41

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 18:52   

Phil napisał/a:
Po tym co słyszałem od Bolivara, nie sądzę by miał ochotę cokolwiek wyjaśniać z Drizztem. Drizzt dość jasno wyraził swoją postawę wobec Bolivara. Ale najlepiej będzie jak sam zainteresowany się wypowie.

Ja na zloty nie jeżdżę, więc w sumie to nie moja sprawa, ale po takim wybryku, Drizzt moim zdaniem powinien zostać wykluczony z możliwości udania się na zlot jako oficjalny zlotowicz i tyle.

Mam podobne zdanie jak Phil ;P .Wprawdzie nie pojawiam się na zlotach ale być może zacznę :P . Mam pewną propozycję do rozpatrzenia w razie gdyby jednak pojawił się Drizzt i burzył :evil: można by mu prewencyjnie spuścić małą wklepkę :mrgreen:

To rozwiązało by problem Drizita na dłuzszy czas ;P

Ewentualnie mógłby pomuc pernament ban na gre i forum ;P

Pół-Olbrzym:Berserker: Draksus Szalony
Uczeń Błękitnej Szkoły Rycerskiej
HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Ostatnio zmieniony przez arikar 2009-06-22, 18:58, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Kudlaty
Narn i Hin Hurin.

Piwa: 4/25

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 18:57   

"Drizzt", i wolałbym aby wojownicy nie zniżali się do poziomu, panów z dzielnicy NH i zaczynali od bicia kogokolwiek. Historia sporów D. i B. jest naprawdę długa, i mam wrażenie, że ułoży sie jak zwykle. Na dodatek o ile znam D. chociaż trochę to jak się na niego wypną wojownicy to się oburzy, uniesie dumą i na zlocie się nie zjawi... Co więcej mimo, że moje z Bolivarem relacje są takie a nie inne (z resztą z mojej winy) wolałbym go widzieć na zlocie niż D., który ma tendencje do wprowadzania nieprzyjemnego nastroju w niektórych sytuacjach...

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 19:48   

Cytat:
można by mu prewencyjnie spuścić małą wklepkę :mrgreen:

Drizzt jest jaki jest, ale wolałbym aby się tu takie sugestie nie pojawiały.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Azdrubal
Inteligentny Bot

brak
Mroczny Elf
Berserker

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 20:20   

Arikar sierżancie - po Twoim poście, jak Drizztowi spadnie włos z głowy, ty masz gwarantowane przesłuchanie jako główny podejrzany.
Phil, Kudłaty - Wiemy jaki jest zarówno Drizzt jak i Bolivar, jednak nauczyłem się już dawno, że trzeba być obiektywnym, więc póki nie znam wersji samych pokłóconych, nie wypowiem się na ten temat. Zarówno Bolivara i Drizzta lubię i do żadnego z nich nic nie mam. Moja kontrpropozycja do wyjścia z sytuacji:
Emil (jako osoba ugodowa i wieczny poszukiwacz kompromisów:D ), załóż konferencję gg z obydwoma, niech na spokojnie wyjaśnią o co biega i w trójkę dojdziecie do porozumienia (mam nadzieję)
Drizzt, Bolivar - jeśli to czytacie, to rozważcie proszę moją propozycję i nie unoście się dumą, bo na imprezie dla wojowników (z okazji ślubu, bo niestety nie jesteśmy w stanie zaprosić wszystkich na wesele) chciałbym widzieć Was obydwu (a najlepiej z żonami:) ), ale nie chciałbym Was rozdzielać...

To tyle odnośnie mojego posta, sporo się rozpisałem, ale mam nadzieję, że warto ;)

Squirrel POWER :D
  Turkusowa Szkoła

arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara
Piwa: 5/41

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 20:59   

Azdrubal na moje szczęście nie będzie mnie w okolicy zlotu :mrgreen:
ale będzie tam moja lewa ręka McV ;P

A co do przesłuchania to żadne tortury na mnie nie działają:

Sierżant Krwawych Beretów nie boi się niczego ani nikogo; Egzekutorze Bractwa ;P

Pół-Olbrzym:Berserker: Draksus Szalony
Uczeń Błękitnej Szkoły Rycerskiej
HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 21:09   

Taa i jako że sprawa jest prywatna i dotyczy dwóch skłóconych ze sobą osób warto było ją przedstawić na tym skądinąd dość publicznym forum. :P

Gratulacje pomysłu :lol:

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Icarium
Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 21:11   

Taaa, Kalam, zwłaszcza ze nikt oprócz zlotowiczów i paru osób tego nie czyta, bo ich to nie interesuje.

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 21:33   

Sytuacja dotyczy każdego jadącego na zlot. Tak naprawdę np. mnie postawiono przed wyborem w stylu: "kogo bardziej lubię". W tym wypadku jednak znając wszystkie lub większość faktów jestem (co z przykrością muszę stwierdzić bo dobrze się dogaduje z Drizztem na zlotach), że nie powinien on mieć możliwości uczestniczenia w wojowniczym życiu.
Nic osobistego po prostu niekiedy za przegięcie trzeba jakoś beknąć.

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 21:34   

Azerus, przyznał bym ci racje ale, jednak pomimo tego że nie będzie mnie na zlocie (więc raczej nie znajduję się w zainteresowanej grupie) przeczytałem tego posta, pewnie dlatego że jest to nowy temat i po kliknięciu na "nieprzeczytane" tam mi się pojawił. No ale nie moja sprawa, obiektywizm nie zawsze popłaca jak widać. :/
Ostatnio zmieniony przez Kalam 2009-06-22, 21:35, w całości zmieniany 1 raz  

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 21:35   

Po pierwsze sprostowanie (Emil chyba był trochę zagoniony przy rozmowie):
to nie były groźby, ale treść smsa byłą obraźliwa i zawierała treści niecenzuralne- nie zacytuję jej tutaj ze względu na regulamin (nie chce mieć ostrzeżeń jak Ralz ;-)). Kilka osób zna jego treść.
Co mnie zdenerwowało? W sobotę przez cały dzień byłem zajęty przeprowadzką i dostaję smsa - domyśliłem się o co chodzi. Jedne z moderatorów dał kolejnego warna i Drizzt dostał bana.

Dlaczego zadzwoniłem do Emila? Jest on organizatorem zlotu i chciałem by wiedział dlaczego się nie pojawię. "Kwas" między mną i Drizztem doprowadził by do popsucia atmosfery. Nie chcę tego - to ma być czas zabawy, a nie dzielenie się na dwie frakcje... zresztą sami wiecie, że różne rzeczy przychodzą do głowy po wypiciu kilku piw.

Az, dzięki za propozycję, ale to nie ma sensu - już na poprzednim zlocie starałem się zachować OK, nawet Drizzta odwiozłem samochodem do domu. Teraz nie widzę sensu rozmawiać z nim. Wątpię też by za swoje zachowanie szczerze przeprosił forumowiczów.

Niestety takie bywa życie...

Azdrubal
Inteligentny Bot

brak
Mroczny Elf
Berserker

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 22:26   

Bolivar, mi nie chodzi o przeprosiny bo są ludzie spokojni i nerwowi. Mi wystarczy jak będziecie po prostu :) Co to za zlot bez pierwszych organizatorów (Boli - I OZW, Drizzt - II OZW). Bolivar, dzięki Tobie gram w Wojów, z kolei Drizztowi zawdzięczam pierwsze spotkanie ze Squo :) Przecież ostatnio zamieniliście ze sobą tylko kilka nieprzyjemnych zdań, a potem każdy pił ze swoimi :D

EDIT: Tak więc większy kwas będzie, jak któryś z Was nie przyjedzie...

Squirrel POWER :D
  Turkusowa Szkoła

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 07:02   

Az, przykro mi ale ja nie mam zamiaru męczyć się na zlocie z tym panem - dziękuję, wystarczy mi już jego fałszywych uśmiechów i przymilania się jak on coś potrzebuje. Sorry, ale można raz, można dwa, ale nie ciągle. Czarę goryczy przelał ten sms... Ja nie wyobrażam sobie by po ostrej wymianie zdań (jak często jest na forum teamu) wysłał taką wiadomość do Phil czy Natana - są pewne granice. Sam wiesz zresztą z praktyki co się dzieje jak odpuścisz po raz kolejny osobie z takim charakterem.

Sam widzisz, że na forum doszliśmy (wszyscy użytkownicy) do pewnego kompromisu - nie ma zachowań takich jakie były jeszcze kilka miesięcy temu, gra działa, jest opieka. Nagle Drizzt wpada i myśli, że mu wszystko wolno - ciekawe gdzie był jak Wojtek wszystko olał i czy starał się o forum, o stworzenie gry, o to by ludzie wiedzieli co się dzieje.

Jeżeli on jedzie to ja wam życzę miłej zabawy na zlocie i proszę o przekazanie pozdrowień leśniczemu.

Mario Van Cool
Obrońca Lotharis

Mario Van Cool
Człowiek
Paladyn
Piwa: 6/1

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 08:17   

Orzesz, ale się porobiło, Drizzt był i jest porywczy za ostrzeżenie, jakie kiedyś mu dałem też na gadulcu napisał mi coś, co mi weszło w pięty, chciałem zrezygnować z gry udało mi się przetrwać.
A teraz dylemat czy powinien pojawić się na zlocie czy nie - ciężki orzech do zgryzienia.
Chciałbym by byli obaj. Jednak powiem tak bardzo bym chciałby na zlocie pojawił się Bolivar (wiszę mu dwa browce, oczywiście nie głównie z tego powodu).
Jest też kwestia czy można zabronić komuś przyjazdu?

Arikar bez żadnych takich, należy pierwej przemyśleć to, co się piszę.
Zloty odbywają się w przyjaznej atmosferze, a jak sami wiecie nie są to osoby z jednej gildii czy też szkoły (Walczymy z sobą na słowa na forum i postaciami na wojnie), na zlotach się integrujemy :) oraz konkurujemy w sobotnich zadaniach wymyślonych przez organizatorów. Bo sobota to dzień turnieju, na zlocie jak najbardziej obowiązuje.

Mario Van Cool - Wilczy Paladyn

Mario Van Cool - Opiekun mistrza Błękitnej Szkoły (S1)
  Błękitna Gildia

[ ZAMKNIĘTY ]