Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Emilka
2010-10-26, 18:55
Walka wojenna
Autor Wiadomość
Parn

Piwa: 3/4

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 20:47   Walka wojenna [Cytuj]

Przeciwniczka i ja oboje kliknelismy walke wojenna i w sumie dwa razy ta walka sie odbyla.

Walki w Wojnie (ostatnie 12h)
Tańcząca z Waranami [119]
2009-06-04 21:41:11
Tańcząca z Waranami [119]
2009-06-04 21:41:06
Walki w Wojnie Obronne (ostatnie 12h)

Niestety nie wiem czy expa i turki naliczylo podwojnie. W statystykach wojennych naliczylo dwie wygrane GWN, ale jeszcze ktoras para miala ta sama sytuacje, bo dwie wygrane naliczylo takze nam.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Grudo

Grudo
Piwa: 8/19

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 20:52    [Cytuj]

W poprzedniej wojnie mialem to samo ;) niestety bug nadal nie poprawiony

Lathea
Zasłużony dla Rivangoth
huragan

Sidan
Rycerz
Piwa: 45/25

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 20:53    [Cytuj]

Z tego co widzę to mi zeszły tylko 2 turki, czyli jak za 1 walkę.
Co do expa to nie dam głowy, niestety nie sprawdziłam (ach te emocje).

beoulve

Amar
Ork
Szermierz
Postawił 2 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 20:56    [Cytuj]

Miałem przed chwilą to samo z Kefeonem. Jednakże tu powstał pewien rodzaj pata, gdyż mieliśmy równe szanse na wygraną i w obu walkach wyniki były różne w zależności od tego, kto miał w danej chwili więcej farta.

Parn

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:01    [Cytuj]

no to zaliczylo Twoja wygrana i jego wygrana, ale tylko on wyszedl z tego niezywy.

Kefeon
główny cienias

Piwa: 13/12

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:01    [Cytuj]

U mnie podobnie, tyle że jest problem...

Pierwsza walka jest klikniętą przez mojego przeciwnika, druga zaś przeze mnie. W pierwszej walce wygrałem, w drugiej już nie miałem tyle szczęścia, i poległem. W statystykach wojennych GWN ma 5 trupów, czyli wszystko wskazuje na to, że mój przeciwnik żyje. Ja, oczywiście, nie. Nie wiem, jak to było, czy mój atak kliknięty później zastąpił rekordy z pierwszej walki i "wskrzesił" Amara, a mnie "zabił" oraz automatycznie zmienił statystyki wojenne, dopasowując je do "najświeższych" danych. Niemniej jest to nieco dziwna sytuacja, która nie powinna mieć miejsca. Nie wiem, co z tym zrobicie, nie liczę, że naprawicie to już teraz i skasujecie późniejszą walkę, ale na przyszłość przydałoby się to naprawić, bo to jest zło.

ps: aha, co do tur, to zjadło 4, tego jestem pewien, więc pewnie i exp poszedł za obie walki.
Ostatnio zmieniony przez Kefeon 2009-06-04, 21:03, w całości zmieniany 1 raz  

Parn

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:02    [Cytuj]

no to pewnie Lathea ma 460hp z pozniejszej walki, a nie 40 z wczesniejszej ...

beoulve

Amar
Ork
Szermierz
Postawił 2 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:08    [Cytuj]

"Twój przeciwnik" napisał już wyżej.

Zapomniałeś dodać, że w pierwszej walce zostało Ci 78 hp.
W drugiej zostało mi 288, a więc prawie 300.

Kefeon napisał/a:
Pierwsza walka jest klikniętą przez mojego przeciwnika, druga zaś przeze mnie.
Nastawianie się w ten sposób, że to tę drugą walkę trzeba skasować jest mocno subiektywne. Nie wiem czy w 39 sekundzie kliknąłem czy w 46. Założę się, że Ty też nie wiesz, więc nie mów bzdur ;)

W tej przedziwnej sytuacji jawną niesprawiedliwością dla przeciwnika byłoby skasowanie jednej z tych walk.

Nie będę wspominał, że miałem statystycznie (0 losowości) minimalną przewagę. Nie mam pojęcia czy i co zdecydują Admini, ale... nie chciałbym być na ich miejscu i decydować ;P
Ostatnio zmieniony przez beoulve 2009-06-04, 21:10, w całości zmieniany 1 raz  

Lathea
Zasłużony dla Rivangoth
huragan

Sidan
Rycerz
Piwa: 45/25

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:09    [Cytuj]

Pewnie nie naprawią...
Ale może chociaż się dowiemy jaki musi być odstęp między walkami, żeby nie zaliczyło tego podwójnie - wtedy można by się na przykład umówić, że obrońca ma pierwszeństwo do walki a jak nie kliknie np. w ciągu minuty to drugi spokojnie klika.
Obrońca z tego względu, żeby nie blokować możliwości bronienia kilku równoległych szturmów ;p <pozdro dla Elasharra^^).

Oczywiście to tylko luźna propozycja, proszę mnie nie linczować ;p

Parn

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:11    [Cytuj]

szczerze, imo niewazne kto ktora kliknal w przyszlosci obowiazujaca powinna byc pierwsza ... teraz nie wiem (moze team ma jakis sposob radzenia sobie z tym skoro wiedzial). Natomiast ja sam w waszym konkretnym przypadku w tej sytuacji obu bym poslal do piachu :P

a ze pierwsza powinna byc obowiazujaca niech przemawia fakt, ze gdyby drugi gracz nie kliknal to ona by byla obowiazujaca ...

PS. tak w sumie nie podoba mi sie, ze tylko z powodu dwoch klikniec moja gildia jest w gorszej sytuacji niz bylaby normalnie, ale powinno byc sprawiedliwie, a o tym jak jest sprawiedliwie na szczescie nie ja decyduje :D

Kefeon
główny cienias

Piwa: 13/12

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:24    [Cytuj]

Cytat:
Zapomniałeś dodać, że w pierwszej walce zostało Ci 78 hp.
W drugiej zostało mi 288, a więc prawie 300.

Sorry bardzo, ale jakie to ma znaczenie? :|

Cytat:
Nie wiem czy w 39 sekundzie kliknąłem czy w 46. Założę się, że Ty też nie wiesz, więc nie mów bzdur ;)

Hm, kiedy klikam na walkę z 39 sekundy, wyskakuje mi ta, w której wygrałem, ta kliknięta przez Ciebie. Jak dla mnie, to wystarczający dowód :P Nie wiem, czego więcej byś chciał.

Cytat:
Nie będę wspominał, że miałem statystycznie (0 losowości) minimalną przewagę.

Po raz kolejny raz pytam, co to ma do rzeczy? Chodzi o to, że rozegrane zostały dwie walki, co nie jest normalne. Powinna być jakaś blokada, jak jeden kliknął, to drugi nie może, albo wtedy wyświetla rozegraną już walkę. A nie, rozgrywa nową i wstawia ją na miejsce starej.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Parn
mindmaster

Haart
Mroczny Elf
Berserker

Piwa: 20/8

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:27    [Cytuj]

Moim zdaniem powinno być tak, że walka toczy się sama bez tego całego "stocz walkę". Nie byłoby problemu z tym bugiem bo nie byłoby jednoczesnych kliknięć.

Denarius Czarny
Mroczny Najemnik

It's gonna blow!
 Autor postu otrzymał 9 piw(a)
  Gildia Wielkich Niezależnych

Więcej szczegółów
Wystawiono 9 piw(a):
Kudlaty, Parn, beoulve, Lathea, Kefeon, Haspen, Elasharr, Tsumoso, Vitriol
beoulve

Amar
Ork
Szermierz
Postawił 2 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:40    [Cytuj]

Kefeon napisał/a:
Hm, kiedy klikam na walkę z 39 sekundy, wyskakuje mi ta, w której wygrałem, ta kliknięta przez Ciebie. Jak dla mnie, to wystarczający dowód :P Nie wiem, czego więcej byś chciał.

Drugi raz pytam, skąd wiesz, że to ja tę walkę kliknąłem, a nie tę drugą? Myślałem, że umknął mi szczegół, ale sprawdziłem i - w obu walkach jesteś agresorem. Także nadal nie jestem w stanie rozstrzygnąć kto był kiedy.

Argument, że w pierwszej walce wygrałeś, więc to ja musiałem ją kliknąć i to musi być ta, która się liczy, taki argument do mnie li nie trafia, gdyż nie widzę w nim logiki.

Rzecz w tym, że kliknąłem od razu jak tylko mogłem, Ty zapewne też, tak więc wina leży po stronie serwera (jego odpowiedzi) (łącze miałem nieobciążone). Ehh ;P

A reszta - wiem co ma a co nie ma znaczenia - pisałem w odpowiedzi na Twój brak obiektywizmu ;)

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 21:58    [Cytuj]

Nie ma znaczenia kto pierwszy kliknął walkę. Zawsze szturmujący jest agresorem.

Co do walk... w zasadzie liczyć się powinna ta wcześniejsza, ale zobaczymy jeszcze jak to rozwiążemy. Myślę, że najsprawiedliwiej byłoby wycofać obie walki i przywrócić obu stronom pełne życie, ale czy to zrobimy będzie zależeć od tego jak bardzo trzeba by grzebać w bazie.

Zaś rozwiązaniem całego problemu mogłoby być po prostu pozostawienie przycisku wykonaj walkę jedynie po stronie agresora. Obrońca ma już dostęp do walk wojennych z karty walki, więc może sobie zobaczyć jej przebieg, a dwukliki się by wyeliminowało w prosty sposób.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2009-06-04, 22:03    [Cytuj]

Cytat:
Zaś rozwiązaniem całego problemu mogłoby być po prostu pozostawienie przycisku wykonaj walkę jedynie po stronie agresora.

Trochę by element taktyczny wypadł, bo jak ktoś zaszturmuje i potem jest offline kiedy dociera na miejsce to nie można by było go zdjąć.

Może transakcje i blokady? :)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

[ ODPOWIEDZ ]