Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra na wielu serwerach

Na których serwerach planujuesz grać aktywnie?
Tylko s1
10%
 10%  [ 10 ]
Tylko s2
1%
 1%  [ 1 ]
Tylko s3
1%
 1%  [ 1 ]
Na wszystkich, które się pojawią
25%
 25%  [ 24 ]
Na jednym lub wiecej - zobaczy się później
59%
 59%  [ 56 ]
Inna odpowiedź
2%
 2%  [ 2 ]
Głosowań: 94
Wszystkich Głosów: 94

Autor Wiadomość
Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 11:58   Gra na wielu serwerach [Cytuj]

Niedługo już pojawią się kolejne, równoległe serwery gry z nowymi opcjami. Pojawia się więc pytanie, kto gdzie planuje grać. A może wszędzie?

Przypominam, że Serwer 1 (s1) mamy obecnie, na s2 mają wejść questy, a na s3 niespodzianka ;)

Przy zaznaczeniu ostatniej opcji, proszę o rozwiniecie wypowiedzi w postach na dole.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 12:03    [Cytuj]

Na drugim może zagram, ale to się zobaczy, bo to już będzie maksymalny pożeracz czasu, więc jeśli tak, to raczej w biernym charakterze.

No chyba, że zebrałoby się sporo ludzi, powstało dużo nowych i ciekawych gildii... Tak że nie byłby to po prostu klon s1 tylko że z questami, to wtedy może bardziej aktywnie ;)

Więc opcja przedostatnia ;)

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 12:08    [Cytuj]

Ja planuję grać wszędzie, a aktywnie pewnie na jednym - gdzie to się jeszcze zobaczy. Czyli też przedostatnia :)

Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 12:14    [Cytuj]

Ja mam zamiar założy gildię niziołków na s2. S3 raczej nie :D

Ave

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Tsumoso
Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 12:20    [Cytuj]

A ja mam pytanie to kogoś kto z *wiedzących*: czy obywatel z s1 działa też na innych serwerach, czy raczej nie? :P

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 12:24    [Cytuj]

Nie działa - trzeba wykupywać obka na każde konto osobno

Elasharr
Hersztunio

Ork
Mnich
Piwa: 7/21

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 12:40    [Cytuj]

Uu, to trochę zmienia postać rzeczy :)

Każdy exp jest dobry.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 13:35    [Cytuj]

Po prostu są osobne konta na każdy serwer - przenoszenie tego było by dość ciężkie i nie ułatwiało by ew. zmiany serwera (powolne przenoszenie na osobne maszyny czy coś takiego).

Obek w sumie to jakieś 4 PLNy więc nie jest tak źle ;-)

Ont
Marzyciel

Piwa: 4/16

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 14:13    [Cytuj]

Zapewne zagram, mam już jakiśtam koncept, ale nie wiem czy mi się nie znudzi. W każdym razie na początku można się mnie spodziewać ;)

Raziel

Piwa: 3/11

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 17:06    [Cytuj]

Ja pewne pogram z tym, że pewnie bardziej biernie na kolejnym świecie, a s3 będzie za tyle czasu, że nawet o tym nie myślę. Jedyna rzecz, która mnie trochę odstrasza to kwestia można by rzec trochę estetyczna, lecz jak dla mnie uciążliwa. Mam na myśli posiadanie kolejnych kont, by pograć na kolejnych serwerach. Ja domyślam się, że twórcy mieli to jakoś przemyślane, że właśnie tak postanowili zrobić, lecz jak dla mnie posiadanie jednego konta, możliwość grania na kilku światach była by lepszym rozwiązaniem.

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 19:40    [Cytuj]

Ja na s1 będę grał aktywnie, jak zawsze... na drugim questy będą to też wpadnę poobczajać... a niespodzianek jakoś nie lubię ;P

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Bordo!

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2009-05-19, 21:34    [Cytuj]

Na jednym będę grał na full koksiarsko + grupki (s1 najprawdopodobniej). To będzie ten "seryjny serwer" - i będę namawiał by inni (przynajmniej) na nim grali na "serio".

Na s2 pójdę w dziwną nietypową kombinację rasa/klasa i jak trzeba będzie wykupywać drugiego obka to to smole, chyba was porąbało bym miał dawać tyle kasy - pazerni się zrobiliście. Poza tym (regularne) grupki sobie odpuszczę - chyba tylko takie dla jaj i w więcej osób z różnych gildii albo jak ktoś kokszący będzie potrzebował zastępstwo za regularnego partnera. Pobawię się na lajcie w questy... ale postać do najsłabszych nie powinna należeć ;P

Na s3 się zobaczy... ale pewnie też poklikam. Najlepiej jakby ten serwer miał jakieś nowe zasady. Najlepiej proponowane przeze mnie HARDCOROWE 8-) . Bo jak znowu będą normalne to chyba zacznę wojami rzygać. Jakby był hardcore to bym się chętnie pobawił w taki zaostrzony rygor i bardziej wymagającą rozgrywkę. Ta gra jest już dla mnie zbyt banalna. Dziś kroiłem potworka z max zasięgu i się już nic nie leczyłem a dopiero mam 20pare regenki HP ( ;P )
  Gildia Wielkich Niezależnych

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-05-20, 00:41    [Cytuj]

Cytat:
pazerni się zrobiliście.

Mam nadzieję, że żartujesz ;P Weźmy takie plemiona. Tam też są osobne konta na każdy świat. I na każdy trzeba kupić premium jeśli grasz na więcej niż jednym. Ino że tam dwa tygodnie kosztują prawie tyle co w wojach 3 miesiące. I to my jesteśmy pazerni? ;P Pfffft ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2009-05-20, 06:00    [Cytuj]

No pazerni. Poza tym to będzie wychodzić na tyle drogo, że moim zdaniem jest to dalekie pewnego optimum...

Parę analogii na znalezienie tego optimum miało by to z tym: http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzywa_Laffera ;P

Zresztą będziecie musieli porównać sobie: ilość obków na s1, ilość na s2... chciałbym widzieć te statystyki ;)
  Gildia Wielkich Niezależnych

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-05-20, 08:23    [Cytuj]

Tsumoso jak zwykle dużo pisania i mało faktów... Jeżeli chcesz stosować Krzywą Laffera w tego typu grach to powodzenia (GF jakoś ma inne podejście do tego i od 5 lat jest jedną z firm zarabiającą najlepiej na tym) - tutaj nie masz OBOWI?ZKU płacenia i grania. Możesz grać za free, nie musisz grać, możesz płacić, nie musisz.
KL dobrze stosuje się do obowiązkowych haraczy zwanych podatkami - nie ma ukrywania dochodów, rozmywania ich. Po prostu nie opłaca się to.

Dlaczego nie ma wspólnego konta? Co powiesz na czasowe wyłącznie jednego z serwerów lub przeniesienie na inną maszynę? Dublowanie danych ew. zabawa w replikację lub wspólną tabelę dla wszystkich? Oczywiście można to zrobić tylko nakład pracy i zabezpieczenia jest nieopłacalny w stosunku do efekty. Jeszcze jako młody idealista nie rozumiesz pewnych rzeczy i wydaje ci się, że możesz wszystko wywalczyć słowem i tym, że to można zrobić. Niestety za kilka lat jak skończysz PK (dobrze pamiętam?) to zobaczysz, że jest trochę inaczej. Jest pewna optymalizacja, która daje pewne zadowolenie obydwu stroną. Chcesz pewne rzeczy? OK... jednak wtedy miesiąc obka kosztował by kilkakrotnie więcej. Np. w Ogame za 3 miesiące odpowiednika Obywatela płacisz prawie 93 złote w S:W płacisz niecałe 11 złotych - widzisz różnicę?

Przez moją pazerność na razie zrezygnowałem z płatnej dodatkowej pracy przy innej przeglądowej grze by coś porobić przy W:S... Chyba jako pazerna osoba zrobiłem poważny błąd.

[ ODPOWIEDZ ]