Na drugim może zagram, ale to się zobaczy, bo to już będzie maksymalny pożeracz czasu, więc jeśli tak, to raczej w biernym charakterze.
No chyba, że zebrałoby się sporo ludzi, powstało dużo nowych i ciekawych gildii... Tak że nie byłby to po prostu klon s1 tylko że z questami, to wtedy może bardziej aktywnie
Po prostu są osobne konta na każdy serwer - przenoszenie tego było by dość ciężkie i nie ułatwiało by ew. zmiany serwera (powolne przenoszenie na osobne maszyny czy coś takiego).
Obek w sumie to jakieś 4 PLNy więc nie jest tak źle ;-)
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Ja pewne pogram z tym, że pewnie bardziej biernie na kolejnym świecie, a s3 będzie za tyle czasu, że nawet o tym nie myślę. Jedyna rzecz, która mnie trochę odstrasza to kwestia można by rzec trochę estetyczna, lecz jak dla mnie uciążliwa. Mam na myśli posiadanie kolejnych kont, by pograć na kolejnych serwerach. Ja domyślam się, że twórcy mieli to jakoś przemyślane, że właśnie tak postanowili zrobić, lecz jak dla mnie posiadanie jednego konta, możliwość grania na kilku światach była by lepszym rozwiązaniem.
Na jednym będę grał na full koksiarsko + grupki (s1 najprawdopodobniej). To będzie ten "seryjny serwer" - i będę namawiał by inni (przynajmniej) na nim grali na "serio".
Na s2 pójdę w dziwną nietypową kombinację rasa/klasa i jak trzeba będzie wykupywać drugiego obka to to smole, chyba was porąbało bym miał dawać tyle kasy - pazerni się zrobiliście. Poza tym (regularne) grupki sobie odpuszczę - chyba tylko takie dla jaj i w więcej osób z różnych gildii albo jak ktoś kokszący będzie potrzebował zastępstwo za regularnego partnera. Pobawię się na lajcie w questy... ale postać do najsłabszych nie powinna należeć
Na s3 się zobaczy... ale pewnie też poklikam. Najlepiej jakby ten serwer miał jakieś nowe zasady. Najlepiej proponowane przeze mnie HARDCOROWE . Bo jak znowu będą normalne to chyba zacznę wojami rzygać. Jakby był hardcore to bym się chętnie pobawił w taki zaostrzony rygor i bardziej wymagającą rozgrywkę. Ta gra jest już dla mnie zbyt banalna. Dziś kroiłem potworka z max zasięgu i się już nic nie leczyłem a dopiero mam 20pare regenki HP ( )
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Mam nadzieję, że żartujesz Weźmy takie plemiona. Tam też są osobne konta na każdy świat. I na każdy trzeba kupić premium jeśli grasz na więcej niż jednym. Ino że tam dwa tygodnie kosztują prawie tyle co w wojach 3 miesiące. I to my jesteśmy pazerni? Pfffft
Zresztą będziecie musieli porównać sobie: ilość obków na s1, ilość na s2... chciałbym widzieć te statystyki
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Tsumoso jak zwykle dużo pisania i mało faktów... Jeżeli chcesz stosować Krzywą Laffera w tego typu grach to powodzenia (GF jakoś ma inne podejście do tego i od 5 lat jest jedną z firm zarabiającą najlepiej na tym) - tutaj nie masz OBOWI?ZKU płacenia i grania. Możesz grać za free, nie musisz grać, możesz płacić, nie musisz.
KL dobrze stosuje się do obowiązkowych haraczy zwanych podatkami - nie ma ukrywania dochodów, rozmywania ich. Po prostu nie opłaca się to.
Dlaczego nie ma wspólnego konta? Co powiesz na czasowe wyłącznie jednego z serwerów lub przeniesienie na inną maszynę? Dublowanie danych ew. zabawa w replikację lub wspólną tabelę dla wszystkich? Oczywiście można to zrobić tylko nakład pracy i zabezpieczenia jest nieopłacalny w stosunku do efekty. Jeszcze jako młody idealista nie rozumiesz pewnych rzeczy i wydaje ci się, że możesz wszystko wywalczyć słowem i tym, że to można zrobić. Niestety za kilka lat jak skończysz PK (dobrze pamiętam?) to zobaczysz, że jest trochę inaczej. Jest pewna optymalizacja, która daje pewne zadowolenie obydwu stroną. Chcesz pewne rzeczy? OK... jednak wtedy miesiąc obka kosztował by kilkakrotnie więcej. Np. w Ogame za 3 miesiące odpowiednika Obywatela płacisz prawie 93 złote w S:W płacisz niecałe 11 złotych - widzisz różnicę?
Przez moją pazerność na razie zrezygnowałem z płatnej dodatkowej pracy przy innej przeglądowej grze by coś porobić przy W:S... Chyba jako pazerna osoba zrobiłem poważny błąd.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum