Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
% traf.
Autor Wiadomość
Kelk
Główny Misiek

Kelk
Człowiek
Berserker
Piwa: 12/8

Zloto
Wysłany: 2009-05-17, 14:14   % traf. [Cytuj]

Ostatnio zauważyłem, że będąc berserkerem, we wszystkich walkach, w których podliczałem moje trafienia i trafienia przeciwnika, zawsze zostałem trafiany częściej niż powinienem i zawsze pudłowałem częściej niż powinienem :>
Czy to nad moją postacią jakieś chwilowe fatum zawisło czy też istnieją jakieś rasowe/klasowe/jakiekolwiek inne czynniki, które powodują, że realne % traf. są mniej korzystne niż teoretyczne?
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  WW&BG/SRN&MP

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-05-17, 14:25    [Cytuj]

Kelk, fatum ;-). % trafienia wynosił by tyle ile masz przy nieskończonej ilości tur. Jeżeli walczysz kilkanaście tur to z tym jest różniej. W jednym z tematów na forum masz to opisane (był wczoraj lub przedwczoraj).

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-05-17, 14:41    [Cytuj]

Szansa trafienia dotyczy każdej rundy z osobna, a nie całej walki. Dlatego mając 95% na trafienie istnieje szansa, że będziesz miał same pudła w 10 rundowej walce i przez ten czas przeciwnik Cię zabije. Nie znaczy to jednak, że miałeś realną szansę na trafienie 0%. Po prostu miałeś pecha bo w każdej rundzie wylosowałeś wartość wyższą niż 95 co oznacza pudło ;-).
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

[ ODPOWIEDZ ]