Podczas uruchamiania pewnych aplikacji, swego czasu np programów pakietu office, teraz rozmaitszych jeszcze, na monitorze wyświetlają mi się paski, które wyglądają, jakby ktoś wyświetlaną grafikę podarł i posklejał nieumiejętnie.
Czy któryś z kolegów miał kiedyś podobny problem i przede wszystkim, czy udało się go jakoś rozwiązać?
Za wszelką pomoc dziękuję za wczasu.
emtick, tylko na aplikacjach tzw. biurowych?
Czy jakoweś artefakty pojawiają się w aplikacjach tzw. rozrywkowych także?
Może warto sprawdzić temperature na karcie graficznej, a może podkręcałeś grafikę?
Może wymieniałes grafikę? Robiłeś skanowanie antywirusowym oprogramowanie czy też antyspyware'owym, może warto przeskanować online np. Bitdefenderem (działa tylko pod IE bitdefender.com).
Pozdrawiam.
Jak na moje - sterowniki. Nie pomoże wymiana - skanik antywirusowy. Nie pomoże - wyjmij grafikę i podłącz z powrotem - mi pomogło Słynne, zielone paseczki się pojawiały jak grafika na słowo honoru była podłączona.
e: wirusy nie wchodzą w grę, nie miałem od wielu lat żadnych problemów na tym polu, mam dobre zabezpieczenie.
emtick, niemasz możliwości sprawdzić na innej karcie graficznej. Może warto wrzucić jakąś w sloocik i zobaczysz czy są takie same objawy.
Albo jak mówi Kherehabath, jakąś dystrybucje linuxa z cdeka i sprawdzisz czy też coś się krzaczy z wyświetlaniem grafiki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum