Pomruczał co nieco o czyimś ojcu i wlazł do środka. Grobowiec wcale nie był piękny. Ściany, owszem, gładzone, ale nie było żadnej inskrypcji czy innych upiększaczy. Na kamiennej płycie leżała trumna. Drewniana, lipna. Kamdin postawił manierkę przy niej.
-Patrz no, żadnej broni, zbroi, alkoholu czy mięsiwa. Ludzie mają naprawdę dziwne pojęcie o pochówku i zaświatach, mnie się wydaje.
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
- Co to za... - zdziwił się krasnolud wchodząc do środka. - Tyle szumu zrobili, wici rozesłali, a urządzili to jakby... Ech, to nawet Krathel jak był jeszcze malutki gdy swego pasikonika z żalem żegnał to wiedział, że choć kozik do grobu cza dać.
Rungni przystanął obok wgapiony w drewniane pudło ale ileż tak mógł wytrzymać?
- Ty tak nie dumaj bo jeszcze nas wezmą za grobokrążców - rzucił po kilku sekundach i dodał lekko szturchając towarzysza - no dopij i kładźże wreszcie.
Niziołek zajrzał na cmentarz, skoro i tak wypadło mu być w stolicy. Nie zjawił się na samym pogrzebie - po pierwszych paru razach, w przypadku tej osoby, zwyczajnie mu spowszedniały.
Zastanowiło go jednak zachowanie błękitnych. Żegnać wroga z honorami i to jeszcze poległego na innej wojnie? Coś tu stanowczo nie pasowało. Może padli ofiarą jakiejś klątwy? Cokolwiek to jest trzeba będzie to odkryć i wykorzystać na swoją korzyść...
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
-To ten spirytus trefny zapewne. Bo nie mój.
Gdzieś w dali słychać było miauczącego kota.
-Mógłby ktoś inny przyleźć, nie mam ochoty tutaj spać.
Mruknął zirytowany.
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
- A co my tu? - zagadnął zdziwiony krasnolud - Tej tande... *ykhm* grobu pilnujemy? Leziem lepiej do karczmy bo przed turniejem trza by co golnąć jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum