Mruczał pod nosem stary dziadyga, mruczał i mruczał, w końcu stając na środku placu w samej, skazanej na zagładę stolicy.
-Giewueńczycy!
Zawołał donośnie, tak aby wszyscy go usłyszeli.
-Jakowoż nie odpowiadacie na nasze listy, w których przywołujemy zdrowy rozsądek i waszą latorośl przechować proponujemy, wojnę wam wypowiadamy! Po wasze córki i synów sami przyjdziemy, w góry bezpieczne zabierzemy, tam gdzie w spokoju kataklizm przetrwają!
Krasnolud stanął w dramatycznej pozie, dłoń na brodzie kładąc.
-Nieczuli jesteście i nieodpowiedzialni, nowe pokolenie zasiedlić te ziemie ma po Wielkim Potopie które z pewnością nastąpi, ale wy trzymacie to owe pokolenie zamknięte w domach, szafach i beczkach ze śledziami.
Stary Kamdin odkaszlnął i palec w górę uniósł, jakby guzik wciskając.
-Wojna, panowie i panie!
Po czym zszedł ze sceny i chlać dalej pomaszerował.
------
Byłem temu przeciwny, bo znowu się zamieni w jakiś bajzel trwający pół ery, no ale ludu usłuchać trzeba. Przy okazji wykorzystałem niby nasze hasło reklamowe, o!
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
Poza tym, szturm? Toż to wojna dopiero się zaczęła. Mobilizacja musi być, zgromadzenie wódki na front, zgromadzenie wódki w domu, zgromadzenie wódki na specjalne okazje...
Trochę to zejdzie
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
GK długo nie szturmowało, bo zima była i kurduple musiały peryskopy zbudować, żeby widzieć co ponad 30 centymetrową warstwą śniegu leży...
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Nie tylko BG, jak widać wszyscy chcą nas poklepać po zadkach
<Tu miał być klimatyczny wpis o złamanym obcasie bojowych szpilek i pękniętym drucie wojennego gorsetu, ale za zimno na pisanie. Zła drowka zabiła mnie bo miałam ładniejszy tyłeczek^^>
_________________ Nigdy niczego nie zapominały. Nigdy nie cofały raz ofiarowanej przyjaźni. I nigdy nie przestawały nienawidzić, jeśli kogoś lub coś znienawidziły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum