Padła propozycja organizacji konkursów/głosowań za pomocą Premium SMS. Wiem, zaraz podniosą się głosy, że wyciąganie kasy. Jednak wysłanie takiego smsa stanowiło by od razu doładowanie konta złotówkami, które można zamienić na wojo-fundusze.
Jak miało by to wyglądać?
Przykładowy sms różnił by się od normalnego na zasadzie: TC.MIAP.BOLIVAR.1
Konkurs trwałby określony czas (np. tydzień)
Gracze widzieli by w odpowiednim miejscu jaki jest wynik
Doładowanie konta nastąpiło by po zakończeniu konkursu (czyli czekanie przez określony czas).
Teraz zastanawiamy się czy miały by być brane tylko pod uwagę smsy za 1 PLN czy tez pozostałe.
Powstało to jako luźna propozycja - chcemy się dowiedzieć co o tym myślicie.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Jak już to wszystkie lub te droższe, bo na jakiej zasadzie sms za 1 zł ma być lepszy od tego za 4 czy 9?
I jak konkurs to nagrody...tylko w grze, fizyczne czy na początku tylko w grze a potem po uzbieraniu jakiejś puli fizyczne? Tylko proszę mi nie wyskakiwać, że np zlotowy identyfikator za free nagroda bo nie każdy jeździ na zloty
Jak już to wszystkie lub te droższe, bo na jakiej zasadzie sms za 1 zł ma być lepszy od tego za 4 czy 9?
Raczej chodziło o to by tylko za 1 PLN... czasem może ktoś chcieć wysłać kilka smsów na konkurs.
Spider4 napisał/a:
I jak konkurs to nagrody...tylko w grze, fizyczne czy na początku tylko w grze a potem po uzbieraniu jakiejś puli fizyczne? Tylko proszę mi nie wyskakiwać, że np zlotowy identyfikator za free nagroda bo nie każdy jeździ na zloty
Tak nagrody w grze - np. jakieś specjalne opisy, skolowanie gracza jako potworka do gry, ale i też nagrody rzeczowe - np. specjalna grafika z podpisem Phila, koszulka... czy coś na co wpadniemy.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
może talony? lub jakiś 1 przedmiot ze sklepu kompleksowego który gracz jest w stanie założyć (spełnia wszystkie wymagania), lub unikalny przedmiot (co nie znaczy, że lepszy, którego jedynym wymaganiem jest to, że musi go nosic konkretny gracz)?
Pomysł Spidera co do sklepu kompleksowego mi się podoba. Co do samego konkursu: Czy ewentualna wygrana będzie zależna od ilości wysłanych esów?? Czy to będzie w formie losowania [wiem że w losowaniu ma się większa szanse gdy wyśle się więcej zgłoszeń, ale czy to będzie głównym czynnikiem warunkującym zdobycie nagrody] ?
Są przewidziane dwie możliwości:
- losowanie, czyli ze wszystkich wysłanych jest losowana jedna (ciekawe jak wybierzemy metodę losowania )
- głosowanie na coś (liczona suma) - raczej związane z np. wyborem najlepszego gracza.
wiedziałem że kiedyś do tego dojdzie... ja jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu.
Jeszcze chwila i Wojownicy zleją się z innymi grami w necie że jak zapłacisz będziesz lepszy... jeszcze chwila
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
wiedziałem że kiedyś do tego dojdzie... ja jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu.
Jeszcze chwila i Wojownicy zleją się z innymi grami w necie że jak zapłacisz będziesz lepszy... jeszcze chwila
Emil, a przeczytałeś co napisałem? Jak tak to zrób to jeszcze raz...
Ale to jest propozycja Spidera, jak sami zauwazyliście, co z kolei chyba przeoczył Emil, nie administracji.
Więc zanim ktoś zacznie marudzić, niech przeczyta jaka jest propozycja samej administracji
Bolivar napisał/a:
Tak nagrody w grze - np. jakieś specjalne opisy, skolowanie gracza jako potworka do gry, ale i też nagrody rzeczowe - np. specjalna grafika z podpisem Phila, koszulka... czy coś na co wpadniemy.
ehhh jeżeli chodzi o unikalne itemy nie ze sklepu komplekoswego to mi chodzi o najzwyklejsze nie zadne power mega itemy, tylko o coś w stylu kuli tyle ze do noszenia, ot np miecz Arcymiliana 4 ataku 6 uników i 5 dmg - jednoręczny taki szpan od co
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum