Zatoichiego wyemitowała jakiś czas temu telewizja Polsat i film był całkiem dobry, a Shinobiego o ile się nie mylę (To takie Romeo & Julia w wersji japońskiej :-P ? ) widziałem jakiś rok temu i też całkiem fajne natomiast Anime jako takich nie trawie ostatnio - kiedyś lubiłem ale (na szczęście) wyrosłem z tego
z tego nie da sie wyrosnac
odnosnie Shinobiego to raczej do Romeo&Julia wiele mu brakuje jesli chodzi o anime Romeo & Julia to jest :] ogladalem jednak dla mnie troche przekolorowane;)
MVC Ghost in the shell to nawet nie jest klasyka nie wymienilem wczesniej poniewaz zadne anime nie zasluguje byc wypisane tuz obok Ghost in the shell. Ghost jest klasyka gatunku, jest czyms co powinno pozostac symbolem animacji rodem z Japonii
Kilka słów od administracji dotyczących zamieszczania linków do materiałów objętymi prawami autorskimi. Po długiej wewnętrznej dyskusji na ten temat ustaliliśmy, że nie życzymy sobie zamieszczania na naszym forum linków do tego typu materiałów. Uważamy, że prawa autorskie są naruszane a fakt, że nie ma w Polsce dystrybutora, który jest jedyną stroną mogącą się o nie upomnieć sądownie nie usprawiedliwia łamania tych praw.
Proszę więc autorów postów w których znajdują się linki do odcinków online anime o ich usunięcie oraz nie wstawianie na przyszłość żadnych linków do materiałów chronionych prawami autorskimi.
EDIT:
Pragnę tu jeszcze zaznaczyć, że nie mamy nic przeciwko recenzowaniu ani dyskusjom na temat anime czy jakichkolwiek innych form sztuki.
Kilka słów od administracji dotyczących zamieszczania linków do materiałów objętymi prawami autorskimi. Po długiej wewnętrznej dyskusji na ten temat ustaliliśmy, że nie życzymy sobie zamieszczania na naszym forum linków do tego typu materiałów. Uważamy, że prawa autorskie są naruszane a fakt, że nie ma w Polsce dystrybutora, który jest jedyną stroną mogącą się o nie upomnieć sądownie nie usprawiedliwia łamania tych praw.
Proszę więc autorów postów w których znajdują się linki do odcinków online anime o ich usunięcie oraz nie wstawianie na przyszłość żadnych linków do materiałów chronionych prawami autorskimi.
EDIT:
Pragnę tu jeszcze zaznaczyć, że nie mamy nic przeciwko recenzowaniu ani dyskusjom na temat anime czy jakichkolwiek innych form sztuki.
http://www.yatterman-movie.com/
Ale jak pierwszy raz przeczytalem kto jest rezyserem, to musialem sprawdzic, czy sie aby nie pomylilem.
No bo jak to? Takashi Miike? Co to ma byc? Splatterman?
Coś co jest dla mnie na równym poziomie z Ghost in the Shell:
Przyszłość. Na wielkim śmietniku pod unoszącą się w powietrzu metropolią Zalem istnieje Miasto Złomu - pełne wyrzutków i polujących na ich organy łowców głów. Cyberlekarz Ido znajduje na wysypisku cyborga i odbudowuje go. Posiadająca niesamowite możliwości bitewne Alita rejestruje się jako łowczyni głów.
czyli Battle Angel Alita
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Wrzuciłem do YouTube i porównywanie Battle Angel Alita do GITSa to raczej nieporozumienie, żeby nie powiedzieć czegoś więcej... Z resztą to że powstały aż dwa odcinki, raczej nie mówi na korzyść. Jakby to było dobre, to by kontynuowano... Widziałem o wiele lepsze... Już fajniejsze jest Ergo Proxy
Czy ja wiem - dla mnie to jedno z lepszych anime jako oglądałem i leży u mnie na półce z pozostałymi (ciężko było go dostać). Jeżeli chcesz oceniać na podstawie tylko ilości odcinków to na takiej samej zasadzie można napisać, że Akira też się nie sprzedała.
Poza tym, ja nie oceniam samej grafiki, ale też klimat produkcji... całą resztę.
Ergo Proxy oglądałem, zbierałem odcinki i też jest u mnie w tych lepszych ;-).
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Jeśli chodzi o klimat, ujdzie, ale, fabułę, i ogólną otoczkę, to ja oceniam kiepsko... Dobre Anime, tak jak dobry film, trzyma w napięciu i niepweności. Tu wszystko jest wyłożone od razu i nie ma tej niespodzianki. IMO Nudne... Część pierwszą obejrzałem prawie całą, kawałki przewijałem, część drugą w większości przewinąłem, bo mi już się nie chciało tego męczyć... Inna sprawa to nie jestem miłośnikiem kreski z wczesnych lat 90-tych. Trochę za prosta, choć akurat tu nie ma aż tak wielkiego problemu...
Na szczęście każdy może mieć swoje odrębne zdanie - mi to anime po prostu podoba się i jest w moim topie. Może dlatego, że nie oglądam tego na YT tylko siedząc w wygodnym fotelu przed TV. Może dlatego też, że ten film ma dla mnie to coś.
To ja Was pogodzę zalecając przeczytanie mangi. Nieco więcej tła i treści, która zazwyczaj w anime się nieco spłyca
A w Polsce Alitka jest od jakiegoś czasu wydawana. Mylę że warto przeczytać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum