Co fakt, to fakt - zakładanie codziennie w dwie osoby grupy jest lekko męczące
W zeszłej erze wystarczyło, że jedna osoba zaczęła umówioną walkę, a teraz jedna zakłada grupę, druga się musi dołączyć i pierwsza rozpocząć - wszystko to trzeba zrobić tego zamego dnia i potem dopiero mozna klikać.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
czemu druga(czy inna dalsza) nie może zacząć walki gdy wszystkie przewidziane sloty są już zapełnione?
pozostawmy liderowi wybór grupy (wszak może to zrobić zawsze)... to by ułatwiło nieco... kooperację w grupach (jest full ? trzask => z możliwością włączania i wyłączania tejże opcyji <...no akurat może ni byłoby to rozwinięcie konieczne... chociaż kto wie.. w szkołach są różne osoby, ale raczej szkoda podkładać świnie, bo samemu też się, by po zadku dostało>)
Jak dla mnie przywódcy można spokojnie zostawić możliwość zaczynania walki, byleby tylko grupy nie znikały codziennie. Wtedy, jak już w grupie będzie stały skład, to wybiorą sobie, kto ma się tym zająć itp.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
teraz jedna zakłada grupę, druga się musi dołączyć i pierwsza rozpocząć
?
wg mnie może rozpocząć dowolna osoba z grupy... nie tylko założyciel...
od dwóch dni nie możemy się zgrać czasowo z Farakalianem - ja zwykle zakładam grupę, posyłam mu na gg nazwę i hasło, a następnego dnia czeka już na mnie rozpoczęta walka w zakładce Kontynuuj walkę... więc nie tylko założyciel daje radę rozpocząć...
wg mnie może rozpocząć dowolna osoba z grupy... nie tylko założyciel...
od dwóch dni nie możemy się zgrać czasowo z Farakalianem - ja zwykle zakładam grupę, posyłam mu na gg nazwę i hasło, a następnego dnia czeka już na mnie rozpoczęta walka w zakładce Kontynuuj walkę... więc nie tylko założyciel daje radę rozpocząć...
nie wiem jak to robicie, ale nawet w grupie wypchanej po brzegi (czyt. 4 osoby) nie mogę zacząć walki (a grupa do bicia jest wybrana) mimo, że mam limit niewykorzystany (a jako założyciel, jednej z GU wiem, że przycisk walki jest aktywny dla lidera nawet jeśli inna osoba z Gu ma wykorzystane aktualnie limity.... tylko po kliknięciu pojawia się adekwatny komunikat) ....
więc albo łżesz... albo w grupach zabezpieczonych hasłem (założenia, że jest to tzw. "bezpieczna osoba") prawo do "inicjacji" mają wszyscy... w takim wypadku zawsze można założyć grupę o nazwie identycznej jak hasło ... aktualnie staram się opisać dla chętnych kiedy walkę zacznę i z kiedy mam limit ^^' ..niewykorzystany... więc nie czepiałbym się, żeby to zmieniać, tylko niech ktoś w końcu powie coś z sensem)
liczę, że odszyfrujecie zawarte tu informacje i zrozumicie co chciałem przekazać
A przełączył szef grupy odpowiednią opcję u was by wszyscy mogli inicjować walkę?
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
no właśnie bo to z założenia jest tautologia
... a nie lubimy tych z którymi nie możemy się kłócić
... a tak serio, to stwierdzenie "może" nie jest równoważne z "musi przeprowadzić selekcję" przed rozpoczęciem... chociaż faktycznie w przypadku, gdzie każdy może zacząć walkę czas reakcji dla lidera byłby co najmniej ograniczony(tak, trochę kopie w to co pisałem wcześniej... ale to też miała być świadoma decyzja o pozwoleniu ... a obecna forma poniekąd pasuje do mojego założenia )
PS. rodzi się pytanie, czy odznaczywszy opcję możności wyrzucenia przez lidera członka przed szturmem... to czy osobnika który po tej operacji się dołączy już nie można wcale usunąć, czy to ma na celu tylko rozluźnienie atmosfery i danie możliwości wykonania pierwszego ruchu wszystkim ?
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego skoro postrachy ma sie nic w grupach nie widać ich wszystkich ? (tak jak jest w walkach z grupami potworków )
Bo teraz robieni grupy na postracha mi ja sie z celem
Niektórzy leja już najlepszego solo ...... nawet jakby był kolejny to we 2 się zupełnie nie opłaca z uwagi na podział expa no chyba ze można by tłuc 50 lvl np do przodu:)
zauważyłem trochę liniowości w wymaganiach sprzętowych, pewnie podobna jest w potworach / postrachach, więc z rozwojem postaci i rozwojem postrachów pewnie nie ma różnicy, jemu podniesie się hp o 500 a tobie dmg o 50 albo coś, co jakiś czas powinien być uskok, tzn +20% do wszystkiego, dmg hp pancerza itd
_________________ We're all mad here... You fight to live, I live to fight...
Sprzęt stworów jest robiony na innej zasadzie. W poprzedniej erze faktycznie stwory nosiły ten sam co gracze, ale teraz mają wg innego schematu zrobione bonusy za sprzęt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum