Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gwardzista
2009-04-23, 07:43
Wojownicy reaktywacja
Autor Wiadomość
Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-03-23, 12:43   

Glognar, tamte Woje były super, ale tez miały szereg wad, które uniemożliwiały normalną rozgrywkę. Chyba nawet Wojtek na jednym ze Zlotów mówił, że poprawianie tamtego kodu jest bez sensu - prościej mu było napisać wszystko od zera.

Ja czasem tez wspominam stare Woje, ten klimat i te Turnieje. Jednak przypominam sobie i błędy które wszystkich doprowadzały do szału...

Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-03-23, 13:17   

Gra była kulawa, to ludzie woleli pisać na foro. Ostatnio się polepszyła, ale samo rozdrażnienie nie poprawianymi błędami i osobami korzystającymi z nich odbierała chęć do pisania. To nie jest jakaś czarodziejska różdżka ci starzy wojowie. Wtedy większość parła do przodu siłą rozpędu i nadzieją, że "ktoś" te błędy naprawi. Wraz z nową wersją ludzie się ożywili, ale szybko to minęło, gdy okazało się, że to to samo gówno, ale w świecącym papierku :P Nowe wydanie to skok jakościowy, ale błędy pozostały. Teraz wyeliminujemy błędy i usprawnimy rozgrywkę. Chyba o to chodzi?
Poza tym... ze starymi wojami jest jak z grami na pegasusa. Kiedyś hit, dzisiaj kit. Czas nie jest łaskawy dla gier. A biorąc pod uwagę dziurawy kod, szybko znalazłby się jakiś palant, który popsułby reszcie zabawę. A nie jest łatwo połatać coś, co już składa się z łat ;)
Przypominam, że klimat to ludzie, a oni odchodzą jeśli nie ma w co klikać, albo klikanina już ich drażni.

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Dragons Tooth
Huncwot

Morte Liancen
Elf
Gwardzista

Piwa: 6/10

Zloto
Wysłany: 2009-03-23, 13:22   

Glognarze, sprawa ma się tak jak przerzucenie z Wołgi na Forda ;) Sentyment pozostaje, ale tego typu: "kiedyś tym jeździłem, to były czasy!". Niekoniecznie musi oznaczać to, że chce się wrócić do jeżdżenia Wołgą ;] Poza grupką fanów, którzy zapewne szybko by się znudzili starociem, który nie jest tuningowany, nikt by tego nie ruszył, więc nie przewiduję z tego kokosów. Bo niby po co miałby ktoś na te kilka dni kupować obywatela albo coś innego?

Edit: Cer godo prowdę :mrgreen:

A co by starym wygom nie było smutno, że to, co drzewniej stanowiło serce Wojów, się skończyło, krótki, stary film :mrgreen:
http://www.grapheine.com/...c888406fcd2ad2d

Glognar

Krasnolud
Berserker
Glognar
Piwa: 1/6

Zloto
Wysłany: 2009-03-23, 13:37   

Dla mnie to co piszecie ma też optymistyczny wydźwięk bo cena będzie niższa :mrgreen:

Co do staroci to powiem wam że chętnie czasem wracam do Icewind Dale i mam mnóstwo przyjemności z grania.
Wojowników zaś uważam za Harleja Dawidsona gdzie nie muszę nim co dziennie jeździć do pracy by w sobotę go odpalić i poszaleć dla przyjemności.

PS.No i co sytego że się psuje
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-03-23, 14:07   

Icewind to nie staroć :P Staroć to Fifa 96 ;)
Ja to widzę nieco inaczej. Jak odpalam coś, co służy mi tylko odstresowaniu się, to musi to działać. Odpalam raz w tygodniu i już. Nie działa, to mam to serdecznie w poważaniu. To jak ze starymi grami na nowych systemach. Bidulki nie wyrabiają jeśli są nieprzystosowane do nowych warunków.

Co do samego pomysłu zakupienia starych wojów... I tak my, wypowiadający się tutaj nie mamy na to wpływu. Ani na cenę, ani na nic. Właściwie możemy sobie pomarudzić na stare woje i powspominać te lepsze czasy - czwartej ery na przykład. Osobiście pozostawiłbym stary silnik w spokoju i dał szansę nowym wojownikom.

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Marvolo

Dargorada Czarny Kruk
Szermierz
Piwa: 3/7

Zloto
Wysłany: 2009-03-23, 21:23   

Nie ujmując nic poprzednim erom, trzeba iść na przód ;)

Atanamir
Rozkruszek

Atanamir
Postawił 9 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-03-28, 10:36   

Cóż, chyba każdy tęskni za starą, dobrą erą IV, która IMO miała w sobie tę duszę wojowników... ale jestem przekonany, że gdyby mi ją ktoś teraz podsunął, to zacząłbym nią rzygać po tygodniu-dwóch. Zmiany muszą być, bo bez tego gra się konserwuje :) Najważniejsza jest ekipa, byleby zacne grono żywych już legend dalej grało i współtworzyło klimat.

Ja osobiście bardzo się cieszę na nową odsłonę wojowników i mam nadzieję, że znowu wciągną mnie na dobre tak jak parę ładnych lat temu :)

Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik
Piwa: 23/14

Zloto
Wysłany: 2009-03-28, 13:48   

Ha ja pokasowałem konta w wszystkih innych głupich grach w które grywałem z nudów w oczekiwaniu na woje :)

Na moje stało się to na co liczyłem i co było naprawdę potrzebne woją. Dostały się w ręce większej liczby programistów dzięki czemu nawet jeśli będą tak zbugowane jak dawniej to czasu us owania błędów i zmianw grze powinien być o wiele mniejszy.

Najemnik w służbie GWN

[ ZAMKNIĘTY ]