Dobra, mnie też to zawsze wnerwiało. Tak znika i tyłek zbity, sprawdzić nic nie można. A jakby nie patrzeć, to istotne źródło informacji. Szczególnie obek traci sporo - w końcu ma obka by się nie logować, a jak się nie loguje, to nie wie kto go bije, a co za tym idzie brak mu wiedzy jakie staty mają przeciwnicy i na kim mógłby trenić.
Zmiana godziny kasowania na inną? Też bez sensu - ktoś może grać o 2 nad ranem i mu skasuje logi. Kasowanie przy logowaniu+24 godziny? Oznacza odpalanie skryptu dla każdej osoby osobno... może być taka sytuacja, że skrypt będzie uruchomiony co kilka minut. Co kilka minut przeszukiwanie kilkunastu/kilkudziesięciu tysięcy plików... Odpalanie skryptu na zasadzie: sprawdzaj co godzinę ostatnie logowanie i kasuj te pliki które są starsze nie 24 godziny...
Wszystkie rozwiązania mają wadę... przyznam, że nie wiem jak to chwycić. Może Jenn znajdzie jakiś ciekawy i nie zarzynający sposób. Jedynie trzecia opcja jest jakaś w miarę...
Nie wiem czy tutaj będzie czy dopiero na s2.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Zmiana godziny kasowania na inną? Też bez sensu - ktoś może grać o 2 nad ranem i mu skasuje logi. Kasowanie przy logowaniu+24 godziny? Oznacza odpalanie skryptu dla każdej osoby osobno...
To wyznaczyć jakieś konkretne godziny - np. północ, 6, 12, 18 i w tych godzinach wywalać te logi które już żyją za długo. Też by to mocniej obciążało niż aktualna metoda, ale jeśli tak da się zrobić to imo byłoby lepiej.
Edit ~ A, no w sumie to to co w trzeciej opcji napisałeś. :P
I tu jest dobry pomysł... Każdy log walki ma swoją godzinę. Dać 4 strefy czasowe. 6, 12, 18 i 24. Jeśli log pojawił się np. w przedziale 6-12 to byłby kasowany o 6 dnia nstępnego. Analogicznie log który pojawił się w przedziale 18-24 wisiałby do 18 dnia następnego. Logi może nie wisiałyby 24 godziny, ale wisiałyby wystarczająco długo, no a poza tym każdy by wiedział do kiedy może sprawdzić... Dodatkowo dać info o tym że o tych godzinach będa "przeliczenia/aktualizacje" i wtedy nikt nie będzie się dziwił że przez chwilę Woje mogą mulić...
Już kiedys prosilem o to, zawsze mnie denerwowalo to ze w sobote do 20-21 widze ze mam 2-3 walki na sobie a gdy wbijam w niedziele to po podliczeniu widze ze bylo na mnie jakies 8-9 walk i nie znam ich statow ;/
_________________ It's nice to be important, but more important is to be nice
a dlaczego ograniczać nieobkom widoczność logów do 12h, skoro sam limit tur został wyznaczony tak, by nie musieć się logować częściej niż raz dziennie?
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Przy większym dysku na logi - udogodnienie dla obka (jeżeli na przykład miałby gdzieś w pamięci logi z 36godzin)
- Jeżeli walczyło się z kimś w ciągu ostatnich 36h, to po kliknięciu na nick, wyświetla się coś ala cecha w okienku w którym można besztać i walczyć - po kliknięciu na nią pojawiają się staty tej osoby z ostatniej walki i w nawiasie o ile poziomów podniosła się od ostatniego razu.
- Osoby z którymi wygraliśmy w ciągu ostatnich 36h podświetlają się na jakiś kolorek przy wyborze do bicia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum