Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gwardzista Seryl
2009-04-23, 07:23
Cenzura, czy pilnowanie regulaminu?
Autor Wiadomość
Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:01   

Irmis, nie rozumiesz jednej rzeczy: ja swojemu synowi mogę wszystko spokojnie wytłumaczyć pokazać, porozmawiać. Mogę patrzyć mu prosto w oczy i wytłumaczyć co zrobił źle. Na forum niestety nie ma takiej możliwości - ktoś jest po drugiej stronie kabla i może sobie robić co chce. Może nawet złośliwie pisać, spamować, trollować.

Tutaj ludzie mają dość - niestety nie potrafią krzyczeć i wolą nie pisać na forum. Piszą na PW, na gg - spokojnie te same pytania mogli by zadać tutaj... ale nie chcą, skoro pozostali użytkownicy mogą ich wyśmiać i zakrzyczeć. Teraz i tak sporo się zmieniło... jednak należy wszystko doprowadzić do końca.

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:17   

Może - nie mi to oceniać, bo nie znam tych wszystkich rzeczy załatwianych na pw itp
Ale powiem, że to co się dzieje zniechęca obie strony. Na przykład już parę razy złapałem się na tym, że po odświeżeniu forum zjeżdżam na dół, by zobaczyć, o czym ludzie gadają i... i dziwnie się człowiekowi robi.

Aż się zaczynam bać o los orka lejącego pod murem cmentarza.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Kudlaty
Narn i Hin Hurin.

Piwa: 4/25

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:19   

Powiedziałbym co o tym myślę, ale jak sobie uświadomię, że dostałbym za jedno słowo tyle warnów to się odechciewa... To forum w tym semi-autorytarnym systemie wcale nie działa lepiej i szczerze Wam życzę żeby się wam... popsuło...

To zachęca do napisanie swojej opinii na 20 innych forach zamiast na tym jednym co i z resztą uczynię zapewne w niedalekiej przyszłości... A żeby wam to kością w gardle stanęło - będę w tym pisaniu wyjątkowo złośliwy.
Ostatnio zmieniony przez Kudlaty 2009-04-21, 13:21, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:21   

W takim razie chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wyłączyć części klimatyczne/Szkolne i pozostawić tylko związane z pomocą w grze i zasadami...

Kudlaty
Narn i Hin Hurin.

Piwa: 4/25

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:23   

Żal tylko tego że zamykając całą resztę zabijecie rzeczy takie jak zloty, zjazdy spotkania czyli to wszystko co spowodowało, że mimo całej masy problemów jakie mieli Wojownicy w ostatnim czasie (przed zawiązaniem grupy "Seavran") ludzie zostali i mogli wrócić do gry...

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:24   

Bolivar napisał/a:
W takim razie chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wyłączyć części klimatyczne/Szkolne i pozostawić tylko związane z pomocą w grze i zasadami...

Bolivarze - jeśli nie potrafisz postawić na swoim w dyskusji z graczami i sięgasz po zupełne skrajności - po prostu nie bierz udziału w takiej dyskusji i niech twe miejsce zajmie bardziej ogarnięty Team'owiec ;)

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Bordo!

Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:25   

Za późno dziś wstałem i nie jestem w temacie. Szczerze powiedziawszy, to bardzo się z tego powodu cieszę.
Nudzi mnie robienie sobie nawzajem na złość. Zawoalowane przytyki, lub całkiem jawne. Nudzą mnie podpisy nawołujące do "czegoś tam". Denerwuje mnie to, że nie mogę sobie rzucić mięchem. Wkurza mnie to, że powstał front na którym toczy się walka - a w tej walce zwycięzców nie ma i nie będzie.
Regulaminy tak naprawdę powstały, by dawać wskazówki jak powinno, a jak nie powinno się zachowywać. A nie po to, by szukać w nich luk i je wykorzystywać. Tak samo sb powstał po to, by tona bezużytecznego śmiecia nie zalegała w tematach. Tak, by ktoś mógł się porozumieć bez potrzeby otwierania komunikatora.

Forum stety/niestety jest oficjalnym forum. Co oznacza, że nie powinno odstraszać i być przyjazne użytkownikowi. Niestety człowiek z zewnątrz nie wie, czy rozmawiają ze sobą starzy kumple, czy zupełnie obce osoby. Widzi tylko treść wiadomości.

Są trzy możliwości:

Administracja odpuszcza - tym samym pozbawia się wiarygodności.
Użytkownicy odpuszczają - tym samym akceptując nowy porządek.
Obie strony odpuszczają - zamykamy forum.

Z czwartej możliwości aktualnie korzystamy, czy nikt nie odpuszcza, a to prowadzi i tak do opcji trzeciej - kładziemy na to, to co się kładzie zwykle i rozchodzimy w gniewie.

Można również zwrócić się do siebie po ludzku - wiele osób chlało równo ze sobą na OZW, czy Sylwestrze. Może warto sobie pogadać w cztery oczy i wytłumaczyć swój punkt widzenia. Post to raczej głośno wypowiedziane zdanie, do ogółu. Tak by do wszystkich dotarło. Taki post niesie ze sobą pewien ładunek emocjonalny i zwykle skierowany jest do jednej strony, a przeciw drugiej. Jeśli ktoś jest chętny, to zapraszam na gg. Z chęcią przedstawię swój punkt widzenia. W końcu chodzi o dobro wspólne, a nie o widzimisię jednej osoby.

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.
 Autor postu otrzymał 6 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Więcej szczegółów
Wystawiono 6 piw(a):
mindmaster, Irmis, Kadian, Haspen, Phil, Atanamir
Marduk
Obszczymurek

Piwa: 3/3

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:30   

I pomyslec ze to wszystko zaczelo sie od zwyklego dowcipu ;P

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:33   

Kudlaty, ale przecież sam tego chcesz... przecież:
Cytat:
To zachęca do napisanie swojej opinii na 20 innych forach zamiast na tym jednym co i z resztą uczynię zapewne w niedalekiej przyszłości... A żeby wam to kością w gardle stanęło - będę w tym pisaniu wyjątkowo złośliwy.

doprowadzi to do zamknięcia gry i forum... więc po co dalej się męczyć? Przecież jeżeli nie będzie sensu tutaj dalej prowadzić całości to po co wydawać kasę na domenę, forum? Możecie przecież równie dobrze założyć sobie własne forum na fora.pl i tak pisać tak jak chcecie.

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:36   

A czy można spróbować opcję w której administracja rozluźnia kryteria dawania waranów, by nie dostawało się ich za cokolwiek, a użytkownicy nie gorączkują się, że mają 2 warany, mimo, że ani nie byli chamscy, ani wulgarni, tylko używali forum dyskusyjnego z lepszym lub gorszym skutkiem?

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:49   

Irmis wiesz że jakby tą opcję co proponujesz wybrałaby teraz administracja forum to znaczyłoby tylko jedno że zgadzają się z naszym zdaniem i oznaczałby to że ponieśli klęskę w tej batalii jaką teraz toczymy? Na miejscu ich nie posunąłbym się do tego bo by za dużo straciliby w oczach użytkowników.

Kadian
GWN forever ^^

Kadian
Piwa: 15/13

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:56   

Emilka, już sporo stracili.

Parn

Piwa: 3/4

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:56   

Bylem w zyciu na wielu forach i to w obecnej postaci jest najmniej przyjazne uzytkownikowi ... Po prostu uwazam ze czesc regulaminu jest bez sensu.

I nie bede bral udzialu w dalszej dyskusji bo jeszcze bym zarobil ban na pisanie, a tego jednak nie chce.

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:57   

Może i tak, ale mogą też w oczach użytkowników zyskać, bo to dialog, a nie kapitulacja.
Za to obecna ścieżka również prowadzi do tracenia w oczach użytkowników i straty samych użytkowników. Przynajmniej ich części

Tak ja to widzę. Jestem człowiekiem cichym i pokornego serca, ale wielu decyzja o chociażby zamknięciu sb lekko wzburzyła.

Zresztą co tu dużo mówić, sam się obawiałem, że dostanę warana za ten temat, choć nie jestem pewien do końca, dlaczego.

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2009-04-21, 13:59   

Skoro administracja jest taka drobiazgowa to dlaczego znikły warny które były dla jaj nadane Ralzowi a nie został przyznany warn za jeb... ? toż to pseudocenzura co nie? taka sama jak w przypadku spaidera4? czy może to coś innego?

[ ZAMKNIĘTY ]