To takie moje drobne zboczenie, by do ras w fantasy podchodzić od kuchni.
Zwłaszcza, że aż się można zdziwić do jakich wniosków się dochodzi i na jakie pytania trzeba odpowiedzieć, przy prostym rozważaniu typowego i świątecznego posiłku
Na podstawie podobnych rozważań doszedłem do tego, że moja postać z zeszłej ery (kraś łowca) to było jedno z lepiej trafionych, podstawowych połączeń klimatycznych. Ale jakoś nie było czasu czy miejsca, by te spostrzeżenia spisać
Na opis ras czekamy, najlepiej w formie interaktywnej, by można było do na wpół gotowego tekstu dorzucać swoje sugestie i pytania - co dwie głowy to nie jedna.
BTW, DT, na jakich studiach jesteś, jeśli można spytać?
Irmis, zgodzę się, cała zabawa wynikająca z różnorodności ras w fantasy to właśnie to "podejście od kuchni" .
Z tego co pamiętam, to tym, co mi bardzo nie pasowało była straszna różnorodność gatunków w Seavranie. O wiele większa niż na ziemi (bo tu występują w sumie wszystkie formy podobne do ziemskich plut wiele innych). Dlatego pisałem zdaje się coś o zwiększonej częstości mutacji, spowodowanej jakimiś czynnikami. Tutaj też można snuć rozważania o roli Faonów itd. itp. (tu wchodzi jakiś wątek S-F ). No i było jeszcze kilka elementów, które dało się całkiem fajnie wytłumaczyć w taki naukowy (czy raczej czasem, bądźmy szczerzy, pseudo-naukowy) sposób.
Ogólnie to ciekaw jestem bardzo jak to będzie w efekcie wyglądało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum