Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Bolivar
2009-04-20, 06:34
Sprawa dowcipów o narodowościach a punkt 2.1 regulaminu
Autor Wiadomość
Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2009-04-19, 20:22   

Kolejny... przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji!

Dobrze napisałeś - to zależy od podejścia. Terminy antysemityzmu i rasizmu nie są przestarzałe, tylko niektórzy wykorzystują, żeby usprawiedliwić własne lenistwo. Takie cwaniactwo i naciąganie znaczenia.

Ciebie akurat te kawały nie rażą, ale innych mogą i o tym ciągle jest mowa - w małym gronie znajomych nie ma przeszkód do opowiadania takich dowcipów, ale już na dużym forum takie kawały mają większą szansę na obrazę czyichś uczuć.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Ferrońskie Diabły

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Bolivar
Vitriol

Vissthal Ingreholm
Ork
Najemnik
Piwa: 25/12

Zloto
Wysłany: 2009-04-20, 00:53   

Ale bezsensem jest uważać, że nawet na takim forum nie można nikogo urażać. Są ludzie, których naprawdę byle czym urazić można, ale to nie powód, żeby tego "byle czego" zabraniać. Tu się zgodzę z Żetem w całej rozciągłości - użytkownik z tym, że poczuł się urażony, powinien radzić sobie w pierwszej kolejności sam, a nie wymagać interwencji odgórnej... no chyba, że coś się powtarza. W każdym razie w tej sytuacji to najpierw przydałby się jakiś "urażony", bo domniemywanie tego, że coś kogoś mogłoby urazić jest (muszę użyć tego określenia) głupie. A w ogóle to wyobraźcie sobie ile kawałów by zostało na świecie, jeśliby zabronić rozprowadzania tych obrażających kogoś w jakikolwiek sposób ;P .

P.S. Żet, cholera, a takie dobre kawały znam o katołkach :P

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Khhagrenaxx
Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik
Piwa: 23/14

Zloto
Wysłany: 2009-04-20, 02:38   

Powyższy post mnie uraził użyto w nim wyrażęnia "głupi". Pani katechetka zawsze mówiła że jestem głupi i miałem traumatyczne przeżycia związane z tym słowem.W późniejszych latach dołączyłem do religii mądralizmem. To mała religia licząca 3 wyznawców ale przecież to nie o ilość chodzi tylko o wiarę. No i 2 przykazanie mówi Nie będziesz wymawiał zakazanych słów pisał ani myślał o nich.
Zakazane słowa zostały użyte w powyższym poście niestety z racji mojego wierzenia nie mogę napisać co to za słowo. Właściwie nie powinienem pisać tego bo myśle o słowie zakazanym przez to i będę musiał się teraz modlić do dzbanka 3 godziny by zmyć winy moje.

W każdym razie Użytkownik Vitrol uraził mnie osobiście i pogwałcił wyznawane przez mnie wierzenia. Spowodował u mnie głęboką traumę. Prosił bym o wstawienie mu warna zakaz pisania na forum. I dodania do regulaminu Zakazu używania bezokoliczników i form ciągłych czasowników w czasie przeszłym gdyż uraża to mnie i pozostałych 2 wyznawców mądralizmu.

I z góry odpowiem na nasuwające się pytanie.

Tak jestem nietrzeźwy ale nie aż tak bardzo jak mogło by się wydawać.

Najemnik w służbie GWN
 Autor postu otrzymał 7 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 7 piw(a):
Spider4, Pjetr, Kadian, Haspen, Khhagrenaxx, Caus, Elasharr
[ ZAMKNIĘTY ]