Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gwardzista Seryl
2009-04-23, 07:30
[split]a pfff czyli zdaniem pajonka
Autor Wiadomość
Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 16:03   

Cytat:
Emilka Bolivar chyba wyraźnie napisał że całość forum jest forum w tym momencie forum prywatnym.

To mi w pełni wystarczy że powoli ta gra robi się okropna i za niedługo wszystkim będziecie się tłumaczyć że to jest prywatne i to inne też i możemy robić z tym co nam się podoba.
Cytat:
Ja wiem Emilu że pewnie wolałbyś aby Drizzt nie dostał bana bo to w sumie spoko koleś, który tylko bluzga tych którzy z jego błędnym światopoglądem, chamstwem, prostactwem i pustymi przechwałkami się nie zgadzają. Tyle z mojej strony.

Możesz cofnąć te pomówienia? jak nie jesteś w temacie to proszę nie udzielaj się na ten temat co ja wolę a czego nie. Oki?
I tu się mylisz co do bana Drizzta. Nawet nie wiesz jak ogromnie niestety... ale to jest akurat mało ważne teraz.

Za niedługo wszyscy co będą mieli zdanie odmienne od administracji będą tu nie mile widziani... choć Pajonk na nasze forum :)

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 16:03   

Spider4, czyli można na np. mnie obrażać bo jest to w strefie BłSR? Jeżeli tak to nie mam żalu, że odchodzisz...

Natan
Taki Szatan

Crugar
Ghrull
Paladyn
Postawił 3 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 16:10   

Emilu,

Oczywiście że każdy kto ma odmienne zdanie niż Administracja i wyraża je tak jak Drizzt, będzie tu nie mile widziany, z tego co wiem jest to normalna praktyka na każdym forum. I tak jak na każdym innym forum, nie liczy się jakie masz zdanie póki wyrażasz je w sposób kulturalny i nie urażający innych osób.

A co do twojego stanowiska w sprawie bana dla Drizzta to jeśli jest inne niż założyłem(pamiętając ostatnie OZW) to przepraszam jeśli się poczułeś tym urażony.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Bordowa Szkoła Rycerska

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 16:28   

Wiecie co - na forum był spokój dopóki nie pojawił się Drizzt z jego głupkowatymi komentarzami, zakamuflowanymi lepiej lub gorzej obelgami i hehehehe. A teraz niech każdy się zastanowi - to nie jest jego pierwsza akcja, której celem było wywołanie kłótni i konfliktów pomiędzy osobami na tym forum. Najwyraźniej nie odwiedzał on nigdy tego forum z dobrymi intencjami.

I zastanawiające jest to, Spider, że uważasz za najbardziej niesmaczny fakt, iż temat został przeniesiony a nie zły ton, brak kultury osobistej i szacunku dla innych w wypowiedziach Drizzta.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Szilka
Eivissa...

-
Piwa: 27/4

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 17:59   

Emilka napisał/a:
To mi w pełni wystarczy że powoli ta gra robi się okropna i za niedługo wszystkim będziecie się tłumaczyć że to jest prywatne i to inne też i możemy robić z tym co nam się podoba.

Ale jaka gra? Jeszcze nie zaczęliście grać, a już dzielicie skórę na niedźwiedziu. W zasadzie, to czemu spieramy się o nic? Pojawiły się takie a nie inne komentarze autorstwa Drizzta i nieważne jest, na jakim one były forum. To, że pewien dział jest podforum dla określonej grupy ludzi, nie oznacza, że można tam robić wszystko, co się chce. Spider4, zapewniam Cię, że jeżeli ktoś puścił na Twój temat wiązankę na forum bordowych/turkusowych, również zostałyby wyciągnięte konsekwencje.

No i właśnie, idąc za słowami Phila - dlaczego nikogo nie razi sposób, w jaki wypowiadał się Drizzt, a jesteście oburzeni faktem przeniesienia tematu?

Nieważne, czy forum jest prywatne, publiczne czy jeszcze inne. Takie same zasady obowiązują na każdym podforum, a ktoś jednak musi w jakikolwiek sposób trzymać rękę na pulsie.

I fly like paper, get high like planes...

Jennahan

-
Piwa: 8/3

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 18:27   

Swoją drogą ja mam dostęp do Błękitnych z tytułu mam nadzieję przynależności do BłSR i mimo, że nie jestem czarny to mam kontakt z czarnymi i powiedziałbym by zrobili to samo. Faktycznie niepotrzebnie cały temat został wywalony. Powinny być wywalone jedynie posty zaraz po wypowiedzi Drizzta włącznie z nią. A to co się stało z Drizztem nastąpiłoby prędzej czy później.

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 22:53   

Cytat:
A co do twojego stanowiska w sprawie bana dla Drizzta to jeśli jest inne niż założyłem(pamiętając ostatnie OZW) to przepraszam jeśli się poczułeś tym urażony.

dokładnie Girf proszę dokładnie bo ja na OZW z Drizztem nie zamieniliśmy jakoś dużo zdań ;)

Szilka źle się wyraziłem chodziło mi o forum nie o grę. Choć dla mnie i forum to gra więc nie dziw się ze tak piszę bo forum zawsze było integralną częścią właściwej gry.

Cytat:
No i właśnie, idąc za słowami Phila - dlaczego nikogo nie razi sposób, w jaki wypowiadał się Drizzt, a jesteście oburzeni faktem przeniesienia tematu?

Młoda jesteś więc sporo spraw nie wiesz a tłumaczyć też szkoda czasu bo troszkę dużo byłoby do napisania względem pana Michała. Dlatego nas Błękitnych wkurza to nie że Drizzt dostał bana tylko to że temat przeniesiono (pierwszy raz coś takiego miało miejsce :cry: ) z forum szkoły na ogólne!

I jeszcze coś do Bolivara: dobrze wiesz że dowiedziałbyś się o tym że zostałeś wyzwany. I dobrze wiesz od kogo. Więc nie rozumiem twojej decyzji z tym że przeniosłeś ten cholerny temat na ogólny...

i kończąc mój post:
Cytat:
Nieważne, czy forum jest prywatne, publiczne czy jeszcze inne. Takie same zasady obowiązują na każdym podforum, a ktoś jednak musi w jakikolwiek sposób trzymać rękę na pulsie.

To chyba na mało forach istniejesz Szilko bo na prywatnych forach troszkę inne zasady panują niż na publicznych ;)

Szilka
Eivissa...

-

Zloto
Wysłany: 2009-03-05, 23:28   

Emilka napisał/a:
Młoda jesteś więc sporo spraw nie wiesz

Jestem młoda i bardzo z tego się cieszę, o ile mnie (odpukać!) żaden wypadek nie spotka, zapewne wiele lat życia przede mną... I tak, wielu spraw nie wiem. Nie mam bladego pojęcia o chemii fizycznej ani nanotechnologii. Na naukę jednak nigdy za późno. Ale do czegoś innego dążę - Ty Emilu widzę natomiast stary człowiek już :) 22 lata na karku... Nie bierz tego do siebie, ale po prostu wymówki w tym stylu, teksty seksistowskie czy szowinistyczne wywołują u mnie szczery uśmiech :)

To tylko mała dygresja, teraz do sedna.
Oczywiście, że panują inne na takich forach. Nie trzeba być wirtuozem inteligencji, żeby do tego dojść. Ale nie o to chodziło w mojej wypowiedzi - skoro zrozumiałeś opatrznie, sprostuję.

Nieważne, czy TO forum jest publiczne czy prywatne, ale na TYM forum panują jednakowe zasady na każdm podforum. (i bynajmniej czynnikiem decydującym nie była tutaj charakterystyka forum)

Jeżeli tak bardzo uraziło Was przeniesienie tematu, to przepraszamy. Nie to było celem.

[Edycja]
Na koniec dodam jeszcze, że nie chcę się z Tobą Emilu sprzeczać, zwłaszcza, że chyba nawet nie ma o co. Przecież tutaj prawie wszyscy się mniej lub bardziej znają, lubią albo i nie, nie ma teraz co rozstrząsać tak trywialnych spraw. Bo gdy tak przyglądam się temu, to widzę przysłowiowe robienie z igły wideł.

Mario Van Cool
Obrońca Lotharis

Mario Van Cool
Człowiek
Paladyn
Piwa: 6/1

Zloto
Wysłany: 2009-03-06, 00:06   

Temat został przeniesiony, no cóż stało się. Drizzt dostał bana, no cóż taka jego natura, iż nie przebiera w słowach (szkoda, że znów przez to nie będzie pisał na forum, a zwłaszcza w części dla Błękitnych -jak zapewne administracja wie ruszył już dawno na naszym podforum temat klimatyczny - póki, co tylko karczma, ale zawsze coś).
Generalnie póki, co forum nie obfituje w zróżnicowane tematy i stąd może, a nawet na pewno dyskusję, którą podjął Spider dała temu wyraz. Pewnie i zapewne sytuacja się zmieni, gdy zaczniemy klikać.
Niemniej liczę, że do takich ostrych spięć użytkownik versus administracja nie będzie dochodzić w dalszej czy też bliższej przyszłości.

P.S. By zażegnać dalsze ewentualne spięcia i kłótnie proszę posłuchajcie tegoż utworu muzycznego na osłodę oczekiwania i ochłodę wydarzeń, jakie wywołał ten, że incydent:
http://www.wrzuta.pl/audi...ancie_wojownicy

P.S.2. Moja skromna osoba przyjęła Twe przeprosiny - nie żywię urazy – chylę czoła.
Serdecznie pozdrawiam.

Mario Van Cool - Wilczy Paladyn

Mario Van Cool - Opiekun mistrza Błękitnej Szkoły (S1)
  Błękitna Gildia

Natan
Taki Szatan

Crugar
Ghrull
Paladyn
Postawił 3 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-03-06, 01:03   

Cytat:
dokładnie Girf proszę dokładnie bo ja na OZW z Drizztem nie zamieniliśmy jakoś dużo zdań ;)

Z tego co pamiętam wypiłeś ciepłe piwo byle tylko Wojtek go odbanował ;)

Z resztą czy to ważne? Skoro nie przeszkadza ci jego ban to ja nie mam z tobą problemu, sam nie jestem w 100% zachwycony z przeniesienia tematu ale mogę zrozumieć pobudki jakie tym przeniesieniem kierowały.

Poza tym prosiłbym cię Emilu abyś się lekceważąco do Szilki nie odnosił, bo ja mogę jako starszy od ciebie tak samo się do ciebie odnieść tym bardziej że mam więcej doświadczenia z zarządzaniem forami niż ty.

A tak w ogóle myślę że czas już skończyć tą dyskusję i zamknąć ten temat.
  Bordowa Szkoła Rycerska

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca

Zloto
Wysłany: 2009-03-06, 01:14   

Cytat:
Z tego co pamiętam wypiłeś ciepłe piwo byle tylko Wojtek go odbanował ;)

To było 2 lata temu na OZW, nie teraz u leśniczego tylko wcześniejszy.

Szilka nie zaczaiła że mi chodziło o staż na forum a nie w życiu... myślałem że z kontekstu wypowiedzi zrozumie że chodzi mi o staż forumowy... szczerze powiedziawszy to też mało co mnie interesuje ile tak naprawdę ona ma lat w realu ;-)
Cytat:
bo ja mogę jako starszy od ciebie tak samo się do ciebie odnieść tym bardziej że mam więcej doświadczenia z zarządzaniem forami niż ty.

no szczerze powiedziawszy to nie wiem czy masz więcej doświadczenia. Ale w to nie będziemy wnikać bo mało mnie to interesuje :)

czy wymiana zdań lub poglądów na jakąś sprawę to już nazywamy sprzeczaniem? bo chyba to robimy a nie sprzeczamy się...

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-03-06, 08:16   

Dziękuję wszystkim za przemyślenia, dały mi one wiele do myślenia. Dzięki temu powstanie pewien temat na forum twórców gry.

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-03-06, 13:54   

Hm, w kilku kwestiach rozminęliście się ewidentnie...

Jeśli ktoś obraża na forum BłSR to może dostać bana tak czy siak - bo się należy. Ale tematów z forum szkół chyba nie powinno się przenosić bez zgody założyciela tematu... Napiszecie, że to forum prywatne etc. Ale skoro tak, to jaki jest sens for szkolnych? To co tam jest powinno być tylko i wyłącznie tam! Tak mi się przynajmniej wydaje... Możliwość przenoszenia tematów szkolnych na forum ogólne jest dość deprymująca i może - np. mnie - zniechęcić do pisania na forum szkoły.

Kwestię Drizzta pomijam zupełnie, ale tematu nie powinno się przenosić, bo to zwyczajne świństwo.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-03-06, 13:58   

Posypuje głowę popiołem, na kolanach idę z pokoju do łazienki i obiecuję, że to było przed ostatni raz... no dobra, ostatni raz.

By było jasne: przepraszam wszystkich za przeniesienie tematu.

Szilka
Eivissa...

-

Zloto
Wysłany: 2009-03-06, 16:31   

Emil nie zrozumiał mnie, ja nie zrozumiałam Emila i wszystko jest ok, chyba nikt do nikogo nie ma pretensji.

Ja mam świadomość tego, że wielu ludzi nie interesuje magiczne słówko "przepraszam", ale co się stało, to się nie odstanie. Roztrząsanie tego incydentu nikomu nie pomoże, a jedynie wywoła mniejsze bądź większe spięcia. Może wróćmy do właściwego tematu dyskusji?

A już zupełnie najlepiej chyba będzie, jeżeli temat zostanie wyczyszczony i powróci w swojej pierwotnej formie na forum błękitnych.

[ ZAMKNIĘTY ]