Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gwardzista
2009-04-23, 07:48
Nazwy Szkół Rycerskich na nowych serwerach

Jak mają wyglądać nazwy szkół na kolejnych serwerach Wojowników?
Na wszystkich tak jak dawniej - Błękitna, Bordowa i Turkusowa.
79%
 79%  [ 61 ]
Na każdym serwerze inaczej (przykłady w poście poniżej).
20%
 20%  [ 16 ]
Głosowań: 77
Wszystkich Głosów: 77

Autor Wiadomość
Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 15:49   

Do przerobienia było by jakieś 30-40% opisów. Wiele tajemnic należało by wyjaśnić. Profity do zmiany... Miasta do zmiany... Bronie do zmiany... Questy do zmiany...

Poza tym mają być tylko trzy światy (serwery), a nie kilka ;-).

Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik
Piwa: 23/14

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:01   

Ta na początek martwy się by był jeden działał i dało się grać a już będzie cudownie :)

Najemnik w służbie GWN
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:05   

Arnatos, działa, działa ;-). nawet bugi są poprawiane i nawet jakiś panelik dla moderatorów jest pisany by bany mogły być dawane od reki i trafiały na pręgierz ;-)

punio7
Lawful neutral

Darodc Tępy
Postawił 3 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:05   

Czyli podsumowawszy: To do (maybe) in future.

Pomóż zrealizować marzenia starego krasnoluda i dostać mu się na #1 wojo-lam pre ery. Trenuj z: Darodc Tępy ;)

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:11   

Wy się martwicie 3 światami a ja daję sobie rękę uciąć że klimat jeśli jakikolwiek będzie to będzie tylko na pierwszym serwerze no chyba że jakaś grupka zapaleńców się zbierze i coś rozrusza na innych. Wątpię żeby udało się utrzymywać klimat na 3 serwerach. To jest chyba a-wykonalne.
Ja bym się skupił na miejscu władzy na tym żeby zrobiła coś żeby klimat był na jednym ze światów na rozpoczęcie gry jak to było napisane 1 kwietnia :] - pardon pre ery

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:21   

Emilka, poczekaj chwile... to klimat robi się nakazami? Wydaje mi się, że to tak naprawdę gracze go tworzą i to oni piszą posty. Obawiam się, że tego nie można narzucić.

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:27   

Nie chodziło mi o jakieś nakazy, zakazy czy rozkazy ze strony władzy tylko o to żeby władza się zastanowiła jak ma wyglądać ten klimat i pomyślała nad organizacją jego czyli odpowiednie grupy moderatorzy na klimat itp. Zastanowiła się nad organizacją klimatu na 3 serwerach. Jak on będzie miał wyglądać.

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:34   

A ja mam taki pomysł ;p . Możnaby użyć do tego historii. Mianowicie chodzi mi o znalezienie tzw. Epicentrum historycznego, czyli wydarzenia które miało wpływ na przyszłość. Załóżmy że np. w kluczowej bitwie z archetypem zli dobra bohater A zabija bohatera B. Spowodowałoby to następstwo w postaci utworzenia BG* jako „obrońców dobra” GWN’u i wielu innych gildii. To byłby pierwszy Server. Na drugim serwerze wpływ na budowę klimatu miałoby to, ze bohater A darował życie bohaterowi B. Skutkiem czego świat podzielił się na dwie strony które formalnie żyją w pokoju i zgodzie. Zaś czasy w których gracz zarejestrował się na serwerze drugim, to era kiedy konflikty nabierają na sile, a świat stoi przededniu wojny.

Serwer trzeci to historia po tym, jak to bohater B zabił bohatera A. W takich czasach BG to takie Imperium z Gwiezdnych wojen, a GWN i reszta gildii to rebelianci próbujący przeciwstawić się dyktaturze i uciskowi.
Wiem z pokręcone. Na takie cos potrzeba i wielu graczy, i ludzi którzy mieliby siłę i wyobraźnie tworzyć taką historię. Czynny udział braliby GMi którzy na danym świecie wprowadzaliby event w formie zbiorowego Questu. Ale niestety do tego potrzeba ludzi. Aby mieć ludzi potrzeba dużej kampanii reklamowej.

*- podstawić dowolną gildię ;p

Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 16:47   

Od tego jest ten temat, by nie opierać się tylko i wyłącznie na swoich odczuciach i wymysłach, a na zdaniu innych.

Azarku, to co napisałeś wymaga wielu chętnych gracz... żeby mieć graczy, to trzeba reklamować, a na razie nie możemy reklamować czegoś, czego nie ma. Jeszcze nie ma i jeszcze nie możemy ;) Zaczniemy od pierwszego serwera i zobaczymy co się będzie działo po pierwszym miesiącu. Pojawią się oczywiście odpowiednie ankiety, tematy do dyskusji...

Jak znajdą się chętni ludzie do tworzenia gry, to i znajdzie się dla nich okazja do pracy. Ale jak już mówiłem... skupmy się na pierwszym serwie.

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Kudlaty
Narn i Hin Hurin.

Piwa: 4/25

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 18:03   

Poza tym nie każdy chce się w klimat bawić a zmuszanie ludzi do tego będzie hmm... Głupotą bo od startu odstraszy tych którzy chcieliby (jak ja na przykład) po prostu poklikać.

Natomiast co do jednego klimatu jestem za. Klimat od zawsze miał niewiele wspólnego z samą grą, więc "klimacący gracze" nie powinni mieć żadnego problemu z wyborem postaci, którą w klimacie będą odgrywać (tym bardziej, że pewnie większej ilości z nich jeżeli będą grali na różnych "światach", postacie będą jedna i tą samą może poza klasą ale to nie powinno być problemem).

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-03-03, 18:53   

Cerester napisał/a:
Zaczniemy od pierwszego serwera i zobaczymy co się będzie działo po pierwszym miesiącu.

Dokładnie. Nie ma co się spuszczać w tym temacie skoro nie wiadomo co i jak... Klimat to jednak przede wszystkim fora gildyjne, więc trzeba poczekać - życie napisze najlepszy scenariusz :lol:

Malinss

Edelier Chyżokroki

Zloto
Wysłany: 2009-03-04, 18:43   

A ja bym zostawił szkoły tylko w pierwszym świecie. Można by zrobić gradację, że do kolejnych światów ma się dostęp dopiero po spełnieniu odpowiednich wymagań. Wtedy szli by tam jedynie doświadczeni gracze i szkoły można by pozostawić dla noobków na pierwszym serwerze, a kolejne jakoś utrudnić i zrobić z nich takie małe piekło np. potwory 2 razy silniejsze na każdym kolejnym serwerze.
Kolejne serwery będą miały udostępnione nowości i jeśli ktoś chce się nimi pobawić to musi sobie na to zasłużyć. Może coś na podstawie punktów zdobywanych na turniejach? Albo jakiegoś innego rankingu. Myślę że mogło by to wprowadzić coś nowego do gry a nie wymaga dużo pracy.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]
  Horda Stalowej Pięści

Jehran

Sidan
Gwardzista
Krush
Piwa: 8/25

Zloto
Wysłany: 2009-03-04, 18:49   

Ale to chyba nie o to chodziło ;)

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-03-04, 18:51   

Tego typu serwery pojawią się, ale dopiero w przyszłości.

Np.
serwer bitewny - wojny bez żadnych zasad, za przegraną w pvp strata expa.
serwer koszmar - potwory wiele silniejsze
serwer extreme - mało złota, ograniczenia ulepszeń, silne stwory
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-03-04, 18:59   

Phil napisał/a:
Tego typu serwery pojawią się, ale dopiero w przyszłości.

Przyszłość... odległą przyszłość... jak trzy serwery będą pełne ;-)

[ ZAMKNIĘTY ]