Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Khhagrenaxx
2009-11-28, 20:54
Szkoły
Autor Wiadomość
Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-04-12, 23:48   

Dojdzie w końcu do tego, że bordo wyśle do nas grupę reformatorów, by wzmocnić przeciwnika, a potem z nim konkurować :P

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Sandra
UW - User Walczący

Sandra
Sidan
?owca
Piwa: 4/5

Zloto
Wysłany: 2009-04-12, 23:49   

Taaa, a Turkus przejmie władzę nad Seavranem :P
Nasuwa się jedno przysłowie: "Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta" :P

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-04-12, 23:55   

Co do samego pomysłu... No niby ok, ale z drugiej strony - dlaczego mistrz może piastować stanowisko tylko przez jedną erę? Skoro jest dobry, to po co go zmieniać? Żeby dać szanse innym? Jeśli są wybory, to winien wygrać najlepszy... I niech niebiosa ześlą takich każdej szkole i niech chęć do gry ich nie opuszcza.

Jedyne co powinno zostać ustalone moim zdaniem to czas wprowadzania mistrzów do gry. Albo jest to czas, w którym szkoła tego mistrza wybierze (wtedy jest presja by się sprężyć, a taka presja wydaje mi się czymś pożądanym), albo jest ustalony termin w czasie którego szkoły muszą zgłosić do teamu kto ma zostać mistrzem (rozwiązanie zgodne z myślą sprawiedliwości społecznej - a wiadomo jak z nią jest... to równanie w dół, sprzeczne z ewolucją:P).

Tyle. Co do BoSR...

Z tym ciągnięciem BoSR przez GWN to nie przesadzajcie, aż tylu tych GWNców tam nie ma ;) Ja zająłem szóste miejsce bez klikania iluś tam tur na stworkach ewentowych... Sprzęt miałem ten sam, profitu nie wykupiłem bo przegapiłem :P

Ewent ewentem, teraz widać że sporo miesza, ale jeśli idzie o sam turniej, to jednak najwięcej zyskali (ale przecież to prawda stara jak świat), ci którzy wyczekali do końca. Ja walczyłem przed 23 bo byłem na piwie i wsio:) Czekanie opłacało się zawsze, z tym że teraz opłacało się bardziej :P

Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:01   

Żet: jeżeli w wyborach jest znowu wybrany ten sam mistrz, to nie ma zamiany - jeśli nie chcecie wybierać ok - zgłaszacie to teamowi i tyle. Za to w BłSR są wybory, nawet jeśli ma być ta sama osoba - i stąd mój pomysł, tak jak to bywa z sejmem, mimo wyborów obraduje dalej stary, aż do momentu rozstrzygnięcia (głupi przykład, ale najłatwiej zrozumieć).

Ave

Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik
Piwa: 23/14

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:04   

A kiedy wam się ta ankieta kończy ???

Najemnik w służbie GWN
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Yossarian
koks

Burm Szeroki
Ork
?owca
Piwa: 3/8

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:06   

Zapytaj swoje wtyki ;)

A tak poza tym: GWN jest beeeeeeee :P Lepiej? :D

Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:09   

Yossarian napisał/a:
Zapytaj swoje wtyki ;)

A tak poza tym: GWN jest beeeeeeee :P Lepiej? :D

Zdecydowanie lepiej :)

Najemnik w służbie GWN

Yossarian
koks

Burm Szeroki
Ork
?owca

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:18   

Żałuj, że bluzgi są zabronione, dopiero poczułbyś się dobrze :mrgreen:

A co do zarządzania szkołami - obecne rozwiązanie jest trochę dziwne, no bo kto tak naprawdę decyduje o tym czy głosowanie będzie, cz też nie będzie, jak długo będzie trwało? Grupa kilku najaktywniejszych osób, a przecież ich zdanie nie musi być zbieżne z przekonaniami większości. Dobrze by było gdyby jakiś czarnuch zbierał na początku ery kandydatury i potem organizował głosowanie. Ma to tą wadę, że żadna ze szkół nie może wykazać się przedsiębiorczością i wybrać mistrza szybciej, ale jeżeli chcemy być poważni i zamierzamy przyjmować nowych graczy to niestety najprawdopodobniej jesteśmy na takie rozwiązanie prędzej czy później skazani.

Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:24   

Czemu ??? To tak samo jak w demokratycznych wyborach Każdy może zagłosować a to że niektórym nie chce się nawet włączyć telewizora lub przeczytać gazety z info o wyborach to jego problem. Albo nie chce mu się pójść do urny. Wybierają ci którym się chce. Co prawda w wyborach zawsze jest jakiś prób minimalny ale to nie wybory prezydenta kraju więc próg możemy sobie odpuścić. Tym którym zależy będzie się chciało iść do urny. I to oni wybiorą.

Najemnik w służbie GWN

Yossarian
koks

Burm Szeroki
Ork
?owca

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:28   

Chodzi mi o to, że czas zgłaszania kandydatów, moment rozpoczęcia i zakończenia wyborów itp. jest ustalany samowolnie przez któregoś z graczy/grupkę graczy. Na chwilę obecną to działa, jesteśmy w małym gronie, osoby podejmujące te decyzje są powszechnie rozpoznawalne i szanowane, ale zadajmy sobie pytanie czy zawsze będzie tak swojsko?

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:30   

Właściwie każda szkoła ma wewnętrzne tradycje. Regulamin gry nie powinien wpływać na to jak w obrębie szkoły mają być dokonywane wybory. W tym tkwi szkół piękno, że mają własną autonomię i tradycje. Szczerze wątpię aby np. Bordowi nagle zaczęli przejmować się zdaniem większości - większość tak naprawdę się nie zna. Hierarchia wpływów w tym wypadku to prestiż, którego odebranie byłoby wysoce niestosowne.
Innymi słowy mówiąc: VETO!
Bordo nie potrzebuje pomocy aby wybrać swojego mistrza.

Yossarian
koks

Burm Szeroki
Ork
?owca

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:33   

Powiem szczerze, że nie pomyślałem o tym, ten argument do mnie trafia. I w zasadzie chyba zmienię swój pogląd, masz bardzo dużo racji, Khere.

Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:34   

Dobrze, niech będzie, ale chodzi o to by dostować terminy do kiedy ma to być zgłoszone i żeby po rozpoczęciu nowej ery dokończyli piastować swoje stanowiska poprzedni mistrzowie, którzy oczywiście mogą być potem wybrani, przedstawieni czarnym.

Chodzi o to że są np 2 tygodnie na ustalenie tego wszystkiego - nie wtrącajmy się w to co i jak, ale w tym czasie swoją posługę pełni stary mistrz jeszcze.

Ave

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:41   

Przecież zawsze jest trochę czasu między erami ;) Nie trzeba nic komplikować skoro z startem ery tak naprawdę każda szkoła powinna mieć już swój typ ;)

Arnatos Malvoy
Zasłużony dla Rivangoth
Szelma

Arnatos Malvoy
Półelf
Najemnik

Zloto
Wysłany: 2009-04-13, 00:45   

Z tym typem to gorzej bo przy 3 serwerach na dłuższą metę. Pewnie do samej ery często nie będzie wiadomo kto wystartuje a kto nie.

Najemnik w służbie GWN

[ ZAMKNIĘTY ]