Zgodnie z obietnicą z zeszłego tygodnia, tym razem zamieszczamy krótki materiał wideo. Przedstawia początkowy etap rozgrywki, z najaktualniejszej wersji gry.
Zagrasz Kher... zagrasz.. nawet na xubuntu
Risk jest dla nas bazą, którą będziemy rozwijać wedle własnych 'widzimisie' (i mam nadzieje waszych )
Klu sprawy polega na tym, że chcemy zrobić grę która będzie hołdem dla całego świata Wojowników i zawrze jak najwięcej treści i opisów samego świata (dodać jak najwięcej tego dobrze znanego nam sosu i klimatu), łącząc to z przystępną grą. Prawda jest taka, że jeśli uda nam się ten projekt, to ruszymy dalej, tworzyć kolejne projekty w świecie Wojów. Być może zbierzemy jakiś skromny zespół który pozwoli nam (dobrze bawiąc się), wyjść na szerszą publikę.
My naprawdę kierujemy się głównie silnym sentymentem
Tworzenie tego projektu to fajna zabawa. Ale zarazem też rozgrzewka przed kolejnymi, które liczymy, że w przyszłości rozpoczniemy. I przyznam, że na te projekty już ostrzę sobie zęby
W zasadzie, mamy już... Co jakiś czas robię testy na rożnych platformach.
Gra działa pod Windowsem, Linuxami (a przynajmniej tymi spod skrzydła Debiana), OSx'em i Androidem.
Pewnie na iOSa też nie było by problemu, ale:
a) nie mam na czym testować
b) o ile dobrze pamiętam, trzeba mieć płatne konto devowe... fuck you very much, Apple! .
W przypadku Androida kwestią jest dopracowanie sterowania i interfejsu... ale tak, działa
Fajnie by było, gdyby jakoś się udało ściągnąć starych graczy. :-)
By tak się stało, o grze musi zrobić się głośno i musi zawidnieć na kilku portalach o grach, a o to imo nie trudno, patrząc jakie syfiaste newsy czasami wstawiają
_________________ We're all mad here... You fight to live, I live to fight...
Fajnie by było, gdyby jakoś się udało ściągnąć starych graczy. :-)
Myślę, że na pewnym etapie skorzystamy z możliwości wysłania maila do wszystkich użytkowników forum. Może też i samej gry się uda. Myślę, że nikt się nie obrazi na jedną wiadomość.
Ale chciałbym to zrobić dopiero gdy w grze zaistnieje multiplayer. Wtedy to będzie mieć większy sen:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum