Minęło około trzech miesięcy, odkąd wraz z Ralzem odkurzyliśmy starą znajomość i postanowiliśmy uruchomić nowy projekt oparty na świecie Seavranu. Po około dwóch, może trzech tygodniach od rozpoczęcia prac, Ralz zdradził publicznie nasze nikczemne zamiary... ( http://rivangoth.net/viewtopic.php?p=38455#38455 ), a dziś po raz pierwszy uchylimy rąbka tajemnicy i zaprezentujemy Wam dwa zrzuty ekranu z pierwszej grywalnej wersji i jeden projekt interfejsu (w aktualnej wersji nie jest jeszcze zaimplementowany, dlatego nie widać go na screenach).
Będzie krótko i do rzeczy.
Gatunek: strategia
Tryb rozgrywki: pojedynczy gracz (na razie)
Podstawowe założenia: prostota rozgrywki
Docelowe platformy: PC, mobilne
Termin publikacji: jeszcze nieokreślony (prace postępują cały czas do przodu, ale zajmujemy się projektem w czasie wolnym, więc wolimy w tej sytuacji nie deklarować żadnych dat, by w razie napotkanych problemów nie łamać danych obietnic)
Dodatkowe informacje:
Mamy pierwszą, choć podkreślić trzeba, że wciąż bardzo surową (wiele jeszcze się pozmienia), aczkolwiek grywalną wersję. Brak jej obecnie jeszcze interfejsu. Nie ukrywamy, że jeszcze sporo pracy przed nami, sądzimy jednak, że jesteśmy na dobrej drodze, by projekt ukończyć i powoli rozwijać.
Kolejny raz ktoś próbuje rozbudzić moje sentymentalne nadzieje. A ja jak głupi się znowu cieszę
Miejmy nadzieje że tym razem moja ślepa wiara zostanie nagrodzona przez boginie losu.
To ja dorzucę jeszcze trochę technicznych informacji.
Piszemy grę w Unity.
Zaczęliśmy od edytora, który dorzucimy do samej gry. W zasadzie udostępnimy pełny dostęp do masy XMLi.
Postaram się tam wyprowadzić jak najwięcej modyfikatorów, które każdy będzie mógł sobie zmieniać wedle uznania - wiem, że znajdą się osoby, które będą chciały się takimi rzeczami bawić ;)
Haspen, powiedzmy że coś pomiędzy Riskiem a Crusader Kings ;)
Na studiach robiłem kilka projektów na zaliczenia w unity skrypty w C#. Generalnie proste rzeczy. Moja wersja ponga z kilkoma bajerami , prosta platformówka i prosta gierka tower defence.Generalne proste rzeczy. Więc mam tam jakieś mikre doświadczenie. Mam też sporo wolnego czasu które mogło by zapełnić jakieś hobby. Więc jeśli byście potrzebowali kogoś do jakiejś czarnej roboty to się polecam.Całe oprogramowanie do pracy mam zainstalowane jeszcze na kompie. Miło by było jakby powstało coś co znowu tchnęło by odrobinę życia w forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum