Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zimna Stal
Autor Wiadomość
Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2011-01-17, 22:36    [Cytuj]

Cytat:
To już wiem kto tak farcił w zeszłym tygodniu na mnie ;P
A co do profitów, to nie jest jedyny opcjonalny profit dla gwardzisty, a ty byś chyba chciał żeby było jak u rycka - albo wybierasz podpałkę, albo (ka)lamisz ;P

Milcz paskudo! :P Gram na s1 bo mnie "przekonano", gram gwardem bo nim jeszcze nie grałem, wybrałem ten profit bo miał najładniejszą ikonkę. Taka jest prawda ooo!! ;P

Cytat:
Z drugiej strony mamy gwardzistę, którego celem nie sa barby/rycki tylko klasy unikowe typu szerm/paladyn/strażnik itd. zatem znów klasy na które średnio ma taki gwardzista ~50% na trafienie, więc znów nie wiem czemu ma mieć jakiś mega profit.

Tyle że on bez ofensywy takiego trafienia mieć nie będzie, skoro trzeba skupić się na pancerzu to samo napieprzanie w zręczność nie pomoże(brak bonusów z przedmiotów) i tak szerm (nawet nie ten bardzo siłowy) sobie anty-klasę kładzie raczej na lajcie. Stolarzowe przypadki losowe pomijam - losowość w końcu każdemu dokucza mniej lub bardziej.

Rozumiem Koniaku twoje podejście na przyszłość ale co z "Tu i Teraz"?

Stolarz

Vercingetorix
Lacert
Szermierz
Vercingetorix
Piwa: 4/35

Zloto
Wysłany: 2011-01-17, 22:36    [Cytuj]

Rycek w zeszłej erze miał 40% na 40%dmg i wtedy to był dopiero koks ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  GWN

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2011-01-17, 23:14    [Cytuj]

Kalam napisał/a:

Tyle że on bez ofensywy takiego trafienia mieć nie będzie, skoro trzeba skupić się na pancerzu to samo napieprzanie w zręczność nie pomoże(brak bonusów z przedmiotów) i tak szerm (nawet nie ten bardzo siłowy) sobie anty-klasę kładzie raczej na lajcie. Stolarzowe przypadki losowe pomijam - losowość w końcu każdemu dokucza mniej lub bardziej.

Rozumiem Koniaku twoje podejście na przyszłość ale co z "Tu i Teraz"?

Co fakt, to fakt - metalowe pancerze sa do dupy, jesli przychodzi do zwiekszania ataku/unikow ;)

No i jesli w kazdej erze slyszy sie, zeby poczekac do nastepnej, bo wtedy to i tamto zostanie poprawione (a nowe, niewiadome i niesprawdzone rzeczy zostana wprowadzone), to po co grac w obecna? ;P

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2011-01-17, 23:55    [Cytuj]

Irmis, Co do sprzętu to nie słyszałem że ma zostać zmieniony. Ba+ Phil od 2 lat nie wrzucił poprawek do obecnego sprzętu bo ciągle zapominał, mimo że plik leży u niego na kompie i czeka...

A co do "Tu i Teraz" to pewnie nie zostanie nic zrobione bo w trakcie trwania ery takich rzeczy nie zmieniają(sprawa profitu weterańskieto była inna bo po prostu nikt go nie wziął więc nikt nie był pokrzywdzony, można domniemywać że ktoś chciał wziąść zmieniony profit ale że go osłabiono to został pokrzywdzony(wińcie Atresię że się domagał informacji o tym) ale zawsze pozostają mu inne profity, których siła nie została zmieniona). Więc płacz o to że tu i teraz gward ma słaby proftit nic raczej nie da. Też mogę płakać że palek ma bardzo osłabioną regenkę, ale i tak nikt tego nie zmieni...

Teraz ma być zmieniony sprzęt, zobaczymy na jaki, ja tam czekam na jakieś zapowiedzi w postaci notek, to może się czegoś dowiemy... ;P
Ostatnio zmieniony przez KoniAK 2011-01-17, 23:59, w całości zmieniany 1 raz  
  Błękitna Szkoła Rycerska

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2011-01-17, 23:58    [Cytuj]

chyba Koniak napisał, że chciałby by wszystkie profity były podobnej siły - well wypowiem się w tej kwestii:
- jeśli wszystkie profity miałyby być podobnej siły (i tylko to by zostało zmienione) to grałby na bank bersem, najmitą albo szermem (w aktualnej sytuacji) - pomyślcie czemu ;)
- takie coś moim zdaniem w obecnej wersji nie ma zbytnio racji bytu, chyba tylko wtedy gdyby poprawiono też balans w walkach "gołych" postaci (w tym siłą rzeczy mnicha też)

P.S. jako ciekawostki powiem, że teraz np. najlepszy profit berserkera jest około 2,5 raza słabszy od profitów barbarzyńcy
Ostatnio zmieniony przez Tsumoso 2011-01-18, 00:03, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Gildia Wielkich Niezależnych

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2011-01-18, 00:04    [Cytuj]

Lathea napisał/a:
KoniAK napisał/a:
Teraz ma być zmieniony sprzęt, zobaczymy na jaki, ja tam czekam na jakieś zapowiedzi w postaci notek, to może się czegoś dowiemy... ;P

Czy jestes pewnien ze nie grales Leopoldem? ;P
A moze to zarazliwe? ;)

//tak tak wygasnie, nie fochac sie, po prostu nie moglam sie powstrzymac :D
No ok,moglam... ale nie chcialam ;P

pięciogwiazdkowy post jak w mordę strzelił

;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P

Edit:
Irmis, doigrales się...
;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P
Ostatnio zmieniony przez Azareus 2011-01-18, 00:10, w całości zmieniany 1 raz  

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2011-01-18, 00:06    [Cytuj]

Azareus, Wiesz, złośliwości mają to do siebie, że są skuteczne tylko jeśli druga strona wie o czym mowa. Mi post Lathei nie mówi nic...

Edit:
Tsu, nie wiem jak Ty wyliczasz tą siłę? Zgodze się że niektóre z profitów są mocniejsze u barba niż u berka, ale nie w skali 2,5 chyba że weźmiemy najsłabszy i najmocniejszy, wtedy prawie 2,5 raza wyjdzie...
Ostatnio zmieniony przez KoniAK 2011-01-18, 00:08, w całości zmieniany 1 raz  
  Błękitna Szkoła Rycerska

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2011-01-18, 00:21    [Cytuj]

KoniAK, wziąłem pod uwagę najsilniejszy profit berka (Bitewne Zawołanie) oraz 2 silne profity barba (pomijając ten 1 beznadziejny profit barba).

Akurat najsilniejszy profit berka jak i jeden z dwóch silnych profitów barba można dosyć łatwo do siebie przyrównać bo są podobne (niekiedy bardzo trudno określić tak dokładnie siłę profitów.)

Z uproszczonych wyliczeń wychodzi na 7 lvlu: 10,24% boostu do dmg dla berka i 22,08% boostu do dmg dla barba - więc jest to ~~2,2 razy silniejsze, no tam sobie wcześniej tylko na oko oszacowałem, że prawie 2,5 raza ale nie aż tak dużo się myliłem ;)
  Gildia Wielkich Niezależnych

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2011-01-18, 00:29    [Cytuj]

Liczysz tak samo jak ja ;P A jak się trochę pomyśli, to w przypadku 2 klas z takim samym profitem, gdzie jedna z klas jest silniejsza, z tego czy innego powodu, to spokojnie można pogmerać przy profitach tak żeby siła profitu jako takiego pozostała równa, a żeby wartości były inne i przykładowy profit był słabszy...

Piolun

Zloto
Wysłany: 2011-12-04, 20:47    [Cytuj]

No tak. W wyniku inflacji życiopancka klasy defensywne, muszą mieć lepsze profity od ofensywnych (albo chociażby bardziej progresywne), oraz klasy bazujące na wytrzymałości, muszą mieć lepsze od tych bazujących na żywotności (wytrzymałość daje 1,5 życiopancka, żywotność 2).

Drugą bramką byłoby zwiększenie prędkości spadania CW, i zmuszenie klas ofensywnych do załadowania w staty def lub profit bojowy od zmęczenia.
A żeby jeszcze wyrównać straty żywotność-wytrzymałość można by ulepszyć skalowanie się CW z wytrzymki (a z żywotności zostawić jak jest).

[ ODPOWIEDZ ]