Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Herold
2011-10-22, 19:57
[Wojny]Zgłoszenia błędów
Autor Wiadomość
Kratisto
Kratisto

Kratisto
Gnom
Strażnik
Postawił 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2011-11-03, 10:47    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Nie zaszkodzi też zgłosić tu innych błędów ;)

Jakimś błędem jest obarczony profit muskulatura.

Czasami działa dobrze np berserker z siłą 1649, ale już rycerza z siłą 2051 efekt profitu muskulatura na 7 poziomie jest mocno zaniżony.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  błękitna szkoła rycerska

Ciran

Naric
Lykon
Rycerz
Piwa: 4/23

Zloto
Wysłany: 2011-11-04, 19:27    [Cytuj]

Jeszcze mam pytanko co do tych wojen, latam sobie za tymi punktami i się zastanawiam jak one są naliczane? Każdy tryb walki/grupowej/sabotazu daje tyle samo punktów? To jakies stale wartosci czy zalezne od lv postaci. Bo generalnie troche mnie dziwi, ze postacia na 50 lv najwiecej punktow nazbieralem wykonujac same sabotaże, a latam wszystkimi postaciami na koncie (4-mam). Z tym, że postaciami na wyzszych lv wykonuje rozne akcje, nie uzywam tylko patrolu póki co bo gildia, która zaatakowalem chyba jest martwa :P

A inna sprawa to czy ta kontrolka (pasek many-niebieski), który napełnia się obok zliczanych punktów powinien się powoli nabijać zmierzając ku 100% wymaganych punktów do zakończenia wojny? Bo ja go mam cały czas jakby na full? No i w sumie 1 raz założyłem gildie, wiec opcja o zakonczeniu i ewentualnym wygraniu wojny gdzies sie uaktywni jak juz zbiore wymagana liczbe punktow czy to sie zakonczy automatycznie ?

---------------------------
Sama się skończyłą wojna czyli raczej automatycznie sie kończy przy odpowiedniej liczbie punktów, to też pytanie czy tak powinno być ? No i brak jakiegokolwiek powiadomienia na poczte czy gdzieś o ewentualnych łupach, zniszczeniach i ogólnie zakończeniu wojny.

Lykon Rycerz: Naric
Uczeń Turkusowej Szkoły Rycerskiej
PMC
Bo najważniejsza jest wolność!

Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Niezależni Piraci Wielkiego Morza Czaszek

Niebieskooki

Otto Niebieskooki Vakkos

Piwa: 4/24

Zloto
Wysłany: 2011-11-05, 12:44    [Cytuj]

Po prostu gildia przeciwna nie wykazała aktywnosci przez 48h :) i wam zakonczylo wojne automatycznie: )

A ja chyba znalażłem inny bład, nie moja psotac glowna (czlowiek barbarzynca) stracił 4 z 5 żyć na wojnie, wojna dawno sie skonczyła a życia te nadal sie nie odnowily :) odnowia sie przy kolejnej wojnie?

Człowiek Barbarzyńca Niebieskooki

..::Grow in Power::..

GWN

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2011-11-05, 12:53    [Cytuj]

Cytat:
To jakies stale wartosci czy zalezne od lv postaci.

Stałe. Wojny są opisane tutaj:
http://rivangoth.net/viewtopic.php?p=37716#37716

Cytat:
Sama się skończyłą wojna czyli raczej automatycznie sie kończy przy odpowiedniej liczbie punktów, to też pytanie czy tak powinno być ? No i brak jakiegokolwiek powiadomienia na poczte czy gdzieś o ewentualnych łupach, zniszczeniach i ogólnie zakończeniu wojny.

Dodamy automatyczny raport dla każdego biorącego udział.

Cytat:
A ja chyba znalażłem inny bład, nie moja psotac glowna (czlowiek barbarzynca) stracił 4 z 5 żyć na wojnie, wojna dawno sie skonczyła a życia te nadal sie nie odnowily :) odnowia sie przy kolejnej wojnie?

Fayl poprawi ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Niebieskooki

Otto Niebieskooki Vakkos

Zloto
Wysłany: 2011-11-05, 12:58    [Cytuj]

dobrze wiedziec, inny błąd :P nie działaja turnieje chyba ze to zamierzone ^^

GWN

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2011-11-05, 13:46    [Cytuj]

Cytat:
Najprawdopodobniej to tylko wyświetlanie; życia są po prostu osobno dla każdej wojny (są trzymane wszystkie, żeby dla zakończonych wojen były wpisy w kronikach), więc jak zacznie się nowa, to wszystkie wpisy dla nowej wojny będą stworzone od zera. Czyli to tylko kwestia żeby wyświetlać pełno żyć gdy nie ma wojny (albo nie wyświetlać tego w ogóle wtedy).

Turnieje nie działają na świecie wojennym.

mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2011-11-05, 14:52    [Cytuj]

A jak wygląda regeneracja pż i pp? I co z życiami wojennymi? Wojna zakończyła się 2 dni temu a na mojej postaci wciąż 4/5 serduszek. Rozpoczęcie nowej nie pomogło w ich odzyskaniu. ;P

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Zloto
Wysłany: 2011-11-05, 19:07    [Cytuj]

Cytat:
Rozpoczęcie nowej nie pomogło w ich odzyskaniu
A no to coś nie tak. ;)
Cytat:
A jak wygląda regeneracja pż i pp?
Zdaje się że 50% o północy się regenerują.

Postaram się popoprawiać w najbliższym czasie, ale ostatnio trochę nie mam kiedy się za to wziąć.

Niebieskooki

Otto Niebieskooki Vakkos

Zloto
Wysłany: 2011-11-05, 19:30    [Cytuj]

a mi sie zregenerowaly zycia wojenne, a mianowicie po wklikaniu akcji wojennej z 1 serduszka zrobilo sie 5 :D no i co najwazniejsze hm hm :) wyklikalem wszystkie tury

GWN

mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2011-11-06, 10:25    [Cytuj]

No tak, możliwe że po prostu odświeżanie nie działa jak należy. Bo teraz mam 5, wystarczyło się przelogować? ;P

Ale i tak, to jest wtedy nieintuicyjne. Ich stan powinien się odświeżyć od razu po zakończeniu wojny. ;)

A co z "okresem ochronnym"? Nadal istnieje, będzie istniał, wywaliliście go na dobre czy po prostu na potrzeby testów?

Pozdrawiam.

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2011-11-06, 14:17    [Cytuj]

Powinien istnieć. Jeśli nie działa - to błąd lub brak mechanizmu.

Ciran

Naric
Lykon
Rycerz
Piwa: 4/23

Zloto
Wysłany: 2011-11-07, 14:12    [Cytuj]

Gracz 9722 złożył podanie do gildii, jednak nie da się go przyjąc ponieważ nie jest zdolny do opłacenia kosztów rekrutacji, które wynoszą 0. Podejrzewam, że ma ujemną kasę jako że to jedna z tych postaci dodawanych losowo. No, ale tak czy siak dziwnie, że nie może opłacić 0zł.

Lykon Rycerz: Naric
PMC
Bo najważniejsza jest wolność!

Niezależni Piraci Wielkiego Morza Czaszek

Niebieskooki

Otto Niebieskooki Vakkos

Zloto
Wysłany: 2011-11-07, 19:34    [Cytuj]

Tak oczywiscie, ma ujemna kase, to jedna z moich postaci... :) mam z tym maly problem :)

Edit: juz posiada jakies tam fundusze :) wyszedłem z ujemnego kosztu

GWN

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Zloto
Wysłany: 2011-11-08, 22:45    [Cytuj]

Cytat:
wojna pomimo braku aktywnosci z 2 strony Trwa juz ponad 3 dobę, a z tego co mi wiadomo powinna sie zakonczyc po 48 od ostatniej aktywnosci jednej ze stron.
Już od teraz powinno działać (dodałem też pasek nieaktywności na ekranie wojny).

Cytat:
Brak informacji o wywołaniu wojny, oraz o wypoiwiedzeniu jej
Dodałem wojospam dla wszystkich na początku wojny.

Cytat:
Dyplomacja szwankuje, przy próbie "wezwania innej gildii na pomoc" wyskakuje (...)

Cytat:
Miałem pakt z gildią Meflandia o wspólne obrony, próbojąc wywołać wojnę z jakąkolwiek inną gildią wyskakiwało mi, że nie mogę ponieważ mamy wspólne pakty
Tych dwóch nie udało mi się odtworzyć (kombinowałem z różnymi paktami, ale wszystko dobrze działało); tyle że robiłem to po większości dzisiejszych poprawek, więc jest szansa że to wynikało z jakiejś innej drobnej rzeczy. (i pozwoliłem sobie wyczyścić dyplomację żeby nie było że błąd się robił przez coś nieaktualnego; nic aktywnego tam nie było, same zakończone + kilka zaproponowanych).

Cytat:
Jakimś błędem jest obarczony profit muskulatura.
To może spróbuję zrozumieć innym razem. ;P

Cytat:
A inna sprawa to czy ta kontrolka (pasek many-niebieski), który napełnia się obok zliczanych punktów powinien się powoli nabijać zmierzając ku 100% wymaganych punktów do zakończenia wojny?
Nie ma "punktów wymaganych do zakończenia wojny", więc pasek ustawia się by odwzorować kto wygrywa (tj. paski oby stron sumują się do jednego pełnego paska).

Cytat:
No i brak jakiegokolwiek powiadomienia na poczte czy gdzieś o ewentualnych łupach, zniszczeniach i ogólnie zakończeniu wojny.
Właściwie zrobienie tego to nie problem. Ale jeszcze nie ma. ;)

Cytat:
Poprawione (dokładniej: gdy nie ma wojny, to ramka z danymi wojennymi się nie pokazuje (bo i nie ma po co, skoro zawsze na początku wojny mamy wszystko do pełna) i poprawnie się wyświetla wszystko na max. kiedy zaczęła się nowa wojna, ale nie wykonaliśmy żadnej akcji.

Cytat:
A co z "okresem ochronnym"? Nadal istnieje, będzie istniał, wywaliliście go na dobre czy po prostu na potrzeby testów?
Poprawiłem. ("prawie" działał, ale nie do końca ;P ). Tyle że może faktycznie lepiej go wyłączyć na testowym. ;)

Cytat:
Podejrzewam, że ma ujemną kasę jako że to jedna z tych postaci dodawanych losowo. No, ale tak czy siak dziwnie, że nie może opłacić 0zł.
Nie wolno mieć ujemnej kasy. :P

Naturalnie mogłem coś zepsuć/źle wgrać na serwer/przeoczyć, więc jak coś teraz przestało działać to informujcie. ;)

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2011-11-09, 13:46    [Cytuj]

Cytat:
Poprawiłem. ("prawie" działał, ale nie do końca ;P ). Tyle że może faktycznie lepiej go wyłączyć na testowym. ;)

Ustawiłem okres ochronny na 1 dzień, żeby nie przeszkadzał w testach, ale i został sprawdzony.

[ ODPOWIEDZ ]