Głupio tak porównywać, no ale tak będzie chyba najłatwiej:
Platformówkowy Minecraft 2D z mnóstwem akcji.
Głównie chodzi tu o przeżycie oraz teamwork - światy generowane są losowo, jak to ma miejsce w Dwarf Fortress, Minecrafcie, itp - więc każdy świat inny!
Z tego co się orientuje, im niżej kopiemy, tym coraz mocniejsze stworki i dziwniejsze rzeczy znajdujemy.
Gra jeszcze nie wyszła i prawdopodobnie wyjdzie na lato - plotki mówią, że ma być takie, 5-20 dolarów (najmniejsza i największa możliwa cena o jakiej na razie słyszałem) jednorazowo za grę. Będą serwery publiczne, ale każdy z dobrym kompem może założyć swój serwer, świat, i pogrywać z przyjaciółmi.
Widziałem trailery ze dwa dni temu i muszę przyznać, że, w przeciwieństwie do minecrafta, może mi się to nawet podobać (może przez to, że wszystkie castlevaniopodobne gry (czyli platformowe ARPGi to się chyba nazywa) przechodziłem i mi się podobały). Co nie znaczy że będę miał kiedy w coś takiego grać.
Połowę czasu podziwiałem grę, połowę facepalm'owałem. Przykłady?
*Przenosi gdzieś stack potionów* "Hey, where are the healing potions? Where are they!?!"
*Tworzy butelki by potem zrobić potiony* "Hmm, what are those bottles for, why I made them?"
Pierwsza część LP twórców gry. Są znacznie krótsze no i przy okazji gadają o różnych rzeczach w grze Części jest 24 bodajże.
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
Przejrzałem większość tych 24 filmików (Oddajcie mi moje 3h życia ) i o ile początek wydał mi się bardzo ciekawy, to jak pojawiły się miecze świetlne, jakieś spadające gwiazdki (broń), karabiny bąbelkowe i inne cuda przez które nie dało się prawie nic na ekranie zobaczyć to jakoś przeszła mi ochota na przetestowanie tego.
1. Gra wyjdzie mniej więcej w czerwcu na serwisie Steam. Ku radości wielu i trwodze tych co tego molocha nie lubią
2. Do gry będzie potrzebny najnowszy framework .net oraz xna. A także około 1gb ramu, bo generowane światy dużo zajmują - najmniejszy to 200mb, a największy to 500mb. W pełnej wersji gry będzie świat 'massive' obciążający pamięć o 1gb
3. Mam 'przeciekową' wersję gry! Zawartość datowana na początek maja, więc całkiem rozbudowana, wraz z działającym multiplayerem - chociaż bez mocnego łącza lagi są takie że łojesu. Jak ktoś chce, to gnębić na pm/gg, a podam linka
Oczywiście zachęcam do zakupu gry jak się spodoba, a nie korzystanie z piratów - 5-20$ to nie tak dużo, szczególnie dla tych bardziej majętnych
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum