Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Re - build
Autor Wiadomość
Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 11:47    [Cytuj]

Eno reblid miałby chyba polegać na w skrajnej postaci rozłożeniu od nowa pkt statystyk i wybraniu nowych profitów:>....

Złoto, talony i doświadczenie powinno zostac na tym samym poziomie:)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

aryss

Khandar
Ghrull
Barbarzyńca
Khandar
Postawił 4 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 12:36    [Cytuj]

jesli talony i zloto zostaja na tym samym poziomie to moze sie okazac ze nagminne stana sie rebuildy pod przeciwnikow na turniejach ( no chyba ze bedzie ograniczenie ilosciowe/czasowe)

dlatego dodanie przy wyklikiwaniu rekompensaty za czesc utraconych talentow uznalem za lepsza alternatywe ( patrzac na notki w nowej erze nie bedzie skupowania juz przedmiotow questowych z rynku oraz naprawiania koszul itd do poziomu kompleksow wiec nie dojdzie do sytuacji ze wyklikiwana postac przegoni starsze znaczaco z lvl/talonami)

ale ja tam nowy gracz wiec sie moge nie znac i mylic;>
  RA/GK

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 12:38    [Cytuj]

Moje zdanie na temat "rebuild a korzyści dla graczy płacących": do ponownego rozdania statów nie mam nic przeciwko, natomiast mechanizm do zmieniania profitów w grze jest, przez co w tym wypadku płacący prawdziwą kasę byliby na tym do przodu, a tego nie popieram.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 13:01    [Cytuj]

Cytat:
natomiast mechanizm do zmieniania profitów w grze jest, przez co w tym wypadku płacący prawdziwą kasę byliby na tym do przodu

Słuszna uwaga, re-build powinien się ograniczać wyłącznie do ponownego rozdania statystyk. Początkowo zastanawiałem się nad objęciem nim też części profitów, bo wydawało mi się, że zmiana profitu na wysokim poziomie to dość kosztowna sprawa jeśli chodzi o tury, ale teraz zmieniłem zdanie, bo Fayl ma rację. Re-build pozwalający na zmianę profitów byłby zbyt korzystny.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 13:17    [Cytuj]

Fayl napisał/a:
Moje zdanie na temat "rebuild a korzyści dla graczy płacących": do ponownego rozdania statów nie mam nic przeciwko, natomiast mechanizm do zmieniania profitów w grze jest, przez co w tym wypadku płacący prawdziwą kasę byliby na tym do przodu, a tego nie popieram.

IMO mozna wprowadzic i zmiane profitow za WF, ale przy przerobieniu systemu dla nieplacacych graczy tak, by kosztowal on jedynie zloto i nie trzeba bylo jeszcze raz wydawac tur, na nauczenie sie innego profitu na ten sam poziom, ktory mial wlasnie usuniety.

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 13:20    [Cytuj]

Ano, chyba w zamyśle Świtka chodziło własnie tylko o ponowne rozdanie statów, i na taki rebuild to ja bym się zgodził, i raczej nikt tego nie będzie nadużywał żeby zmieniać staty pod przeciwników turniejowych, bo by za drogo to go wyszło. Raczej byłoby to wykorzystywane do naprawienia postaci, która sobie nie radzi, zamiast tworzyć nową od początku i męczyć się z klikaniem... Profity to inna sprawa. Większość z tych wybieralnych ma opcję usunięcia i możliwość wykupu nowego, zatem nie widzę potrzeby wprowadzać takiej opcji za wojofundusze.

A co do ceny re-buildu to IMO możnaby zastosować coś w rodzaju wzoru uzależniającego rebuild od etapu gry, a mianowicie im dalszy etap gry, tym droższy rebuild, a konkretniej oprzeć wzór na ilości dni, które dana postać istnieje(przy wykupie wirtualnych dni to by się zwiększało), i tak dać 0,1 WF za każdy dzień istnienia postaci, jako koszt rebuildu, czyli postać 50 dniowa płaciłaby 5 WF, a pod koniec ery, koszt byłby już ~15 WF...

Talphion

Kretes
Mroczny Elf
Szermierz
-
Piwa: 14/36

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 13:52    [Cytuj]

A może za rozdanie statystyk też by się płaciło kasą w grze (tak jak z profitami)? Za jeden cofnięty punkt tyle i tyle płacisz. Można by to jeszcze uzależnić od poziomu postaci, ale nie wiem czy by trzeba było.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Wielka Błękitna Gildia

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 14:02    [Cytuj]

Cytat:
natomiast mechanizm do zmieniania profitów w grze jest, przez co w tym wypadku płacący prawdziwą kasę byliby na tym do przodu, a tego nie popieram.

Mi tem się ten system średnio podoba :P bo zmiana profitu 8 lvl to jest 3-4 lvle w plecy...
(a jesli sie okaze u kogoś na 170 lvl że musi mienić 4 profity to z 7-9:> )
I pewnie jeszcze kuli życzeń nie zwraca :)

Ale macie racje mechanizm jest ale wg mnie usuniecie profitu powinno zwracać turki :) (kasy nie:) ) i np każda zmiana profitu podnosi jego koszt o 25%-100% :)

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 15:35    [Cytuj]

Taka zmiana musi mieć swoje konsekwencje. Inaczej profity byłyby zmieniane jak rękawiczki.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich

Zloto
Wysłany: 2011-03-26, 16:12    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Taka zmiana musi mieć swoje konsekwencje. Inaczej profity byłyby zmieniane jak rękawiczki.

na tej samej zasadzie mozna podejść do rebolid statów i wykupywania turek:>
Strata 15-20 zł to konsekwencja:>?
5 par takich rekawiczek i do alchemika nie ma po co iśc :) (a raczej z czym :) )

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2011-04-02, 12:19    [Cytuj]

Chce zobaczyc jaki mam awatar. Nie przejmujcie sie tym co pisze.

[ ODPOWIEDZ ]