Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
WBG+RA vs. GWN+PMC ???
Autor Wiadomość
Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2011-03-18, 19:23    [Cytuj]

Ja z rozrzewnieniem wspominam czasy, gdy mistrzowie Przyczółka GWNu i ostro skonfliktowanej z nimi BG znali wzajemnie swoje passy i nikt nikomu takich numerów nie wycinał, bo to byli normalni ludzie... Podobnie jak czasy, gdy szpiedzy byli Szpiegami, byli realnymi postaciami z rzeczywistości mającymi swoje postacie, którymi grali i szli do innej gildii żeby tam podglądać co i jak i meldować swoim przełożonym. Nie multikonta, nie logowanie się na cudze konta... No ale to takie proste.

Koniaku, owszem, odziedziczyłeś gildię w spadku i nie odpowiadasz za to co tam było zebrane, ale jako porządny mistrz i człowiek powinieneś taki element wyeliminować ze swoich szeregów, żeby choć w części podratować nadszarpnięty wizerunek gildii, której głową teraz jesteś Ty, a głowa powinna wiedzieć co robią ręce... Co z tym zrobisz? Twoja sprawa.

Ja po raz kolejny utwierdziłem się w swoim przekonaniu co do niektórych osób, po prostu (i nie chodzi mi o Ciebie Koniak ;) ) - gra z nimi po prostu śmierdzi i nie dostarcza takiej przyjemności jak powinna.

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2011-03-18, 22:13    [Cytuj]

Robić screeny ponapatrzeć się bo o 24 kończę wojnę

niestety ktoś mnie uprzedził :/

vallo
?ysy

Vallo

Zloto
Wysłany: 2011-03-18, 22:21    [Cytuj]

Dzięki wszystkim za Wojenkę.
Szczególnie RA i WBG - bez odWIETRZNEJ rywalizacji - wojenek by nie było.:)
A bez wojen ta gra jest jak Wigilia bez karpia:P
Mam nadzieję,że jeszcze jedną stoczymy w tej erze,
Prośba do Faila o naprawienia naliczaniu pkt

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2011-03-18, 23:44    [Cytuj]

Zdaje się że poprawiłem.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2011-03-19, 01:02    [Cytuj]

Wow nie wiem co wy macie z tym przekazywaniem haseł :P i teorii spiskowej :) ..... (jakby RA miała dostęp do was przecież byśmy was wykosili

A rozdając passy sam sobie jest winien ( nie zęby ten kto tego używa aniołek jest ale ... )
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2011-03-19, 01:10    [Cytuj]

Switek, Tu akurat chodzi o to że pewna osoba, znając hasło z innej gry, gdzie się opiekowała kontem, wbiła się na konto na forum gwnu, i kto wie czy nie tylko tam... Wszyscy znamy tą osobę, z trollingu... ;P Domyśl się o kim mowa...

amar_beoulve

Piwa: 1/4

Zloto
Wysłany: 2011-03-19, 02:41    [Cytuj]

Switek napisał/a:
Wow nie wiem co wy macie z tym przekazywaniem haseł :P i teorii spiskowej :) ..... (jakby RA miała dostęp do was przecież byśmy was wykosili
Zdając sobie sprawę z sytuacji (lub nawet może i wtedy jeszcze nie do końca) zmieniliśmy formy komunikacji na bardziej bezpieczne, przynajmniej w sprawie kluczowych informacji.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

vallo
?ysy

Vallo

Zloto
Wysłany: 2011-03-19, 07:34    [Cytuj]

Switek napisał/a:

A rozdając passy sam sobie jest winien ( nie zęby ten kto tego używa aniołek jest ale ... )

Byście nas wykosili znając passy moje albo Haarta - Tylko :)
NA szczęście tylko mistrz widzi kto się podstawił / szturmuje i chwałą teamowi z to.

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2011-03-20, 01:58    [Cytuj]

Już widzę że nawet nie potraficie bawić się w wojnę w Wojownikach... Smutne to jak się czyta że oskarżacie się nawzajem o logowanie się na czyjeś konta. Rozwiązanie jest jedno po jaką cholerę dajecie komuś logi do waszego konta? czy do konta bankowego też tak rozdajecie logi? bo jeśli tak to ja poproszę ;)
Macie teraz nauczkę żeby nie rozdawać nikomu namiarów na swoje konta a Ula ma już chyba po raz drugi taką nauczkę mam nadzieję że wnioski Ula wyciągnęłaś ;)
Ludzie to jest ino gra i na grze to ma się skończyć :mmm: jeśli ktoś nie potrafi się bawić w Wojowników ma w sieci mnóstwo innych ciekawszych gierek i niech sobie idzie tam grać. Tyle ze strony oficjalnej.

I nie udało się dołączyć do gildii żeby skopać co poniektórym tyłeczki :mmm:
  Błekitna Szkoła Rycerska

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Irmo
Walgo

Niziołek
Paladyn
Piwa: 31/41

Zloto
Wysłany: 2011-03-20, 11:09    [Cytuj]

Emilka, prosze cię, mówisz tak jakbyś sam nigdy nikomu nie dawał passów do konta i sam tych passów do kont kolegów nigdy nie otrzymał. W ciągu całej ery zdarzają się takie sytuacje, że trzeba skorzystać z pomocy zaufanych osób, bo szkoda opuścić turniej czy kluczowy moment w wojnach. Podkreslam - zaufanych. Jak widać trzeba to dobrze weryfikować :)

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2011-03-20, 11:46    [Cytuj]

Cytat:
mówisz tak jakbyś sam nigdy nikomu nie dawał passów do konta i sam tych passów do kont kolegów nigdy nie otrzymał
Ke? A to takie dziwne? Jak kiedyś musiałem oddać konto pod opiekę to zmieniłem hasło na tymczasowe. Absolutnie sobie nie wyobrażam dawać któregoś ze swoich unikalnych haseł komukolwiek.

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca

Zloto
Wysłany: 2011-03-20, 12:08    [Cytuj]

Walgo oczywiście jedna osoba ma moje passy do konta (do dnia dzisiejszego!) ale ją w pełni uważam za zaufaną :) (nie raz na telefon na 10 minut przed zakończeniem turnieju dzwoniłem żeby poklikał turniej bo ja nie miałem dostępu do neta) nie wierzę w to żeby mogła moje konto wykorzystać do jakiś niecnych planów a ja sam podczas jednej z er miałem pasy do połowy kont w BG bo nie każdy mógł wtedy walczyć na turnieju :) ale nie wyobrażam sobie abym mógł je wykorzystać do prywatnych celów zresztą osoby te chyba miały do mnie całkowite zaufanie.
Powiedzieć mogę że mój współlokatora ma nawet dane do mojego konta bankowego bo nie raz musiał robić szybkie przelewy (czy płacić w markecie) z mego konta i vice versa.
Ale sam widzisz takie osoby trzeba sobie dobierać odpowiednio ;)

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2011-03-20, 12:31    [Cytuj]

Fayl napisał/a:
Ke? A to takie dziwne? Jak kiedyś musiałem oddać konto pod opiekę to zmieniłem hasło na tymczasowe. Absolutnie sobie nie wyobrażam dawać któregoś ze swoich unikalnych haseł komukolwiek.

Zalezy od podejscia. Do niemal wszystkich gier i for, mam jeden typ hasel, ktore nawet zna ktos poza mna ;)
Po prostu wychodze z zalozenia, po pierwsze, ze jak komus bedzie zalezalo, to zlamie, a po drugie - to tylko gra. Nic, o co warto by bylo sie zabijac, czy chocby oszukiwac.
Hasla do maila to juz inna para kaloszy, a do bankowosci internetowej nie da sie dostac, bez karty bankomatowej =)

Niemniej nawet hasla do gier ma osoba zaufana. I tylko ta osoba, wiec nie reaguje, np gdy Aza prosi o haslo, bo moze mi przeklikac turniej, jesli wroce za pozno z pracy, albo na forum gildii pada propozycja wymienienia sie haslami wsrod uczestniczacych w LGL, gdyby ktos byl niedysponowany w sobote w nocy.

Dlatego tez warto podawac na forum glownym przypadki nadwyrezenia zaufania, by ustrzec przed tym innych. Jesli ktos nie potrafi sie bawic i musi koniecznie oszukiwac, to warto by ludzie o tym wiedzieli.

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Graculka, Khhagrenaxx
Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2011-03-20, 15:09    [Cytuj]

może na najbliższej wojnie umówimy się że przez pierwsze 3 dni podstawiamy się pod przeciwników z naszego i wyższych przedziałów tylko?

Tak żeby każdy mógł się ponawalać :D

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca

Zloto
Wysłany: 2011-03-20, 17:24    [Cytuj]

Błąd z naliczaniem punktów został najprawdopodobniej naprawiony do tego macie po 100% życia i czas bez wojny został skrócony i już możecie rozpoczynać kolejną wojnę.

Zespół Wojowników

[ ODPOWIEDZ ]