Chyba się nie zrozumieliśmy. Chodziło mi o to że poprzednio dodane nowe rasy ( Misiek, Piesek ) praktycznie wyparły z użytku inne ( Kraś, Ork ).
Co jak co ale Ferronini mi się nie widzą jako rasa grywalna. Kosmita latający z toporem/mieczem
Swoja droga niezle pytanie =)
Czy wiadomo, jakie beda mniej-wiecej silne i slabe strony kazdej nowej rasy? Bo z opisow ciezko wywnioskowac cos poza tym, ze przedstawiciele tych ras sa duzo milsi niz sie wydaje na pierwszy rzut oka
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Nie chodzilo mi o konkretne %, ale raczej o klimatyczny opis. Wszystkie pozostale rasy doczekaly sie klimatycznego okreslenia, czy sa najwytrzymalsze, czy slabe czy tez potrafia zasypac przeciwnika gradem celnych ciosow. Myslalem raczej o czyms takim
mindmaster, Philowi chodzilo raczej o niesugerowanie sie w ankiecie, ktore rasy wprowadzic. Przy tworzeniu postaci na pewno bonusy nowych ras beda juz znane.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
mindmaster, nie wiem czy się zrozumieliśmy. Bonusów nie podaliśmy by nie decyzja jakie rasy wejdą do gry zapadła na podstawie tego co graczowi przypadnie najbardziej do gustu, a nie tego jaka rasa najlepiej będzie pasowała do interesującej go kombinacji rasa-klasa. Gdy wejdą do gry bonusy będą widoczne dokładnie tak samo jak u innych ras (zresztą pomijając nielogiczny aspekt utrudniający wybór, bezcelowe byłoby ich ukrywanie wtedy, bo wystarczyłoby stworzyć jedną postać by sprawdzić jak wyglądają i wszyscy by się dowiedzieli).
Cytat:
Nie chodzilo mi o konkretne %, ale raczej o klimatyczny opis. Wszystkie pozostale rasy doczekaly sie klimatycznego okreslenia, czy sa najwytrzymalsze, czy slabe czy tez potrafia zasypac przeciwnika gradem celnych ciosow. Myslalem raczej o czyms takim
Gobliny, Półolbrzymy, Arachnidy i Orliny kojarzą mi się raczej z bestiami do pokonywania, niż z rasami grywalnymi
No tak, ale zauważ, że przecież masz pośród mobków też ludzi, elfów, krasnoludów... Po prostu ich tak nie zauważasz.
Mi tez srednio lezy ugrzecznianie tych wszystkich ras tak, by bez problemu pasowaly do spoleczenstwa i szkol rycerskich Rivangoth.
Nawet jesli poldemon, to bardzo sympatyczny, gobliny to takie zielone niziolki. Pololbrzym to po prostu wielki psiak, ktory ugryzie jedynie przy przydepnieciu ogona
Chyba tylko orliny sa jednoznacznie wredne.
Arborzy sa ciekawi, bo prawie nic o nich nie wiadomo. Podobnie arachnidzi, ktorzy, jak na wrogich dyplomatow przystalo, sa mistrzami w grze pozorow i klamstw
Szaraki jakos nie pasuja mi do przyziemnego, sredniowiecznego fantasy.
TP
Mi tez srednio lezy ugrzecznianie tych wszystkich ras tak, by bez problemu pasowaly do spoleczenstwa i szkol rycerskich Rivangoth.
Może źle do tego podchodzisz? Ja traktuję to jak odkrywanie pewnych ras od ich nieznanej do tej pory strony. Zresztą, nie lubię czarno-białych podziałów na rasy złe i dobre. Dlatego nie ma takowych wśród ras Seavranu. Wszystkie są generalnie neutralne, ale w obrębie każdej z nich mogą występować osobniki zarówno chorobliwie dobre jak i nikczemne. Tym bardziej, że zło czy dobro to kwestia punktu widzenia. Wyobraź sobie siebie na miejscu takiego Latarnika z Tyr. Dla niego źli są ci, którzy nieustannie próbują mu odebrać jego skarby, które zbierał dla własnego dobra ;-)
Inny przykład: orki wycinające lasy na zachodnich rubieżach Ta-Quenda'lun z punktu widzenia elfów i leśnych istot są złe, bo niszczą ich ojczyznę, ale czy rzeczywiście takie są? Działają tylko dla dobra własnego kraju i rasy. Dla nich złe są elfy i leśne stworzenia, które przeszkadzają im budować własny dobrobyt.
Cytat:
Szaraki jakos nie pasuja mi do przyziemnego, sredniowiecznego fantasy.
Nie ma takiej rzeczy, która by nie pasowała jeśli otrzyma odpowiednią oprawę i historię. Poza tym dlaczego mamy zawsze iść sztampowo, trzymając się tylko klasycznych kanonów fantasy? Ja chciałbym by świat był nietypowy, bogaty w różne ciekawe akcenty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum