Z racji tego, ze forum nagminnie atakowane jest przez siec botow, zmuszony jestem do wprowadzenia pewnych zmian w sposobie logowania.
Wizualnie nie odczujecie zmian - same boty juz i owszem.
Efektem ubocznym moga byc problemy z zapamietywaniem hasel (np. w Operze).
...ale wydaje mi sie, ze jest to zdecydowanie lagodniejsze wyjscie, niz zastosowanie Captchy (czytanie znaczkow z obrazka.)
W kwesti czystej informacji:
Wraz z nowym rokiem, tego typu ataki zostaly nasilone i wiele for ma problemy z malymi chinskimi botami...
Autor postu otrzymał 2 piw(a)
Ostatnio zmieniony przez Caus 2013-06-23, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Pfff... Żadne tam chińskie boty tylko Azorek kombinuje jak koń pod górkę... Przez niego muszę wklepywać hasło do wojów, bo mi Opera nie pamięta kim jestem...
Pfff... Żadne tam chińskie boty tylko Azorek kombinuje jak koń pod górkę... Przez niego muszę wklepywać hasło do wojów, bo mi Opera nie pamięta kim jestem...
Już się popisałeś, pytając mnie o IP, które widzi każdy moderator/administrator. Zwłaszcza, że masz taka możliwość na RA
jesli masz problem z haslem w Operze robisz tak:
- usuwasz wszystkie zapisane hasla i loginy dla forum (Settings->Delete Private Data... -> Detailed options->Menage Passwords)
- logujesz sie na nowo i zapamietujesz je.
Na naszym forum też by się przydało takie coś, atakują nas stada botów a Khere, który miał się tym zająć jest wiecznie nieobecny
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Tsumoso, ale próba wejścia na hasło czy zakładają od groma kont? Jak zakładają konta to polecam:
http://przemo.webd.pl/php...e712a8c8f0431a5
Sprawdzone na forum mojego osiedla - zero botów od kilku tygodni.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Najlepsze i najskuteczniejsze własnej konstrukcji: dzielenie pola na email na dwa lub trzy człony. Jeszcze nie skonstruowali takiego bota który by temu sprostał. Moda zamieściłem na forum przemo.org
A o forum GWN nic nie wiedziałem Wy kłamcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum