Irmo, tam to było (nie nie mam konta, powiedziano mi o tej grze), a mój cytat to:
Arkona napisał/a:
Swe życie klasztorne zdobiła żarliwymi modłami, przeplatanymi płaczem, na zewnątrz zaś pomagała bardzo przychodzącymi do nie ludziom przez częste udzielanie nauk i niesienie niezbędnej dla każdego pociechy.
_________________ Nigdy niczego nie zapominały. Nigdy nie cofały raz ofiarowanej przyjaźni. I nigdy nie przestawały nienawidzić, jeśli kogoś lub coś znienawidziły.
Raz nawet postanowił zasięgnąć rady prostego ludy, czyli w tym przypadku Duendaina, który za nic sobie mając kłopoty pryncypał, zwinął się na swojej części łóżka i bezczelnie chrapał.
Są to wirujące gwiazdy wysyłające w przestrzeń kosmiczną w przeciwnych kierunkach dwie wiązki promieniowania
by Leksykon Szkolny - Nauka i Technika
P.S. chodziło w zdaniu o pulsary
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Jednym z ograniczeń automatu skończonego, który tu zdefiniowaliśmy, jest fakt, że jego wyjście jest ograniczone do sygnału binarnego: "akceptuję/nie akceptuję"
Z książki "Wprowadzenie do teorii autoamtów języków i obliczeń"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum