Musisz mieć tyle talonów ile kosztuje przedmiot. Z technicznego punktu widzenia ta tansakcja wygląda tak, jakbyś ty był kupującym i jednocześnie sprzedającym, czyli musisz zapłacić sam sobie.
Przykład:
wystawiłem przedmiot warty 65 talonów w sklepie.
Mam 63 talony -> nie kupie czegoś co jest więcej warte niż mam
Mam 70 talonów -> kupię przedmiot za 65 talonów - zostanie mi 5 talonów, ale równocześnie jestem sprzedawcą, więc te 65 talonów otrzymam - czyli pozostanie bez zmian 70 talonów. Podobnie jest w normalnym sklepie z kasą.
Tak jak pisze Talphion. Odkupowanie sprzętu to tak naprawdę operacja polegająca na zapłaceniu przez ciebie na targu i otrzymaniu za to gotówki. Jaki powód jest powód wprowadzenia tego? By sprzedający myślał, a nie na zasadzie: wrzucę na tydzień na targ, jak się nie sprzeda to idę do kupca.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
W sumie skoro ci się podoba system z allegro to wprowadzimy prowizję od wystawienia i sprzedaży. Dodatkowo jeżeli jesteś w innym miejscu niż osoba sprzedająca to wprowadzimy koszty przesyłki i czas dostarczenia: np. Pocztą Rivangoth/Lotharis do 3 tygodni, kurierem do tygodnia. Jak jesteś w tym samym mieście to odbiór osobisty - oczywiście płatny w turach.
Można jeszcze dorzucić pomyłki w wysyłce - jak ktoś ma wystawione ponad 5 przedmiotów to zawsze może wysłać coś innego niż było potrzebne... no i oczywiście system komentarzy.
W przypływie radosnej twórczości dorzucę gratis randomowe oszustwa (np. szansa 0.001 do 0.1 w zależności od wartości) - kupujesz płacisz, a tu cegiełka zamiast nowego naramiennika.
A tak na serio - jeżeli jest taka potrzeba to można taki system zmienić tylko przez kilka er nie było z nim problemów. Rozumiem, że skoro teraz zaczyna to doskwierać to wystarczy napisać wprost.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Z tego co pamietam, juz na poczatku byly rozne pomysly, np. by wystawione przedmioty wracaly do wystawiajacego po pewnym czasie. Podobnie wojopoczta powiadamiajaca o sprzedarzy/wycofaniu przedmiotu itp. inne pomysly.
Po prostu nie byly one uwzgledniane
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum