Witam, potrzebowałbym szybkiego info jak są zaokrąglane wymagania przedmiotów.
Konkretnie to mam 451 siły po alchemce, wymagana siła to 451,5 ? Zaokrągli to w góre czyli będzie wymagała 452 czy w dół i będe ją mógł założyć. Dzięki z góry za sprawdzone info, najlepiej od Fayla bo on w tym grzebie na bierząco
A i jakby to miało wpływ jakiś to chodzi mi o serwer retro.
jeżeli masz 451,1 wymagane, a masz 451 to jak chcesz założyć? tu nie chodzi o zaokrąglenia nawet, ale brakuje Ci tego 0.1.
To co się wyswietla później to inna sprawa.
z tego co wiem z praktyki to na s1 jak i retro zaokrągla:
151,1-151,4 w dół do 151
151,5-151,9 już w górę do 152
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
jeżeli masz 451,1 wymagane, a masz 451 to jak chcesz założyć? tu nie chodzi o zaokrąglenia nawet, ale brakuje Ci tego 0.1.
To co się wyswietla później to inna sprawa.
Przy X cechy da się założyć coś, co wymaga X,1 więc podejrzewam, że jednak chodzi o zaokrąglenia i rónież podejrzewam, że da się założyć coś, co ma wymagania X,2 X,3 X,4
Możliwe jest też, że w tym wypadku nie ma zaokrągleń - czyli brana jest wartość przed końcowym zaokrągleniem.
Nie jestem pewny, ale miałem chyba coś takiego kiedyś. Ale miałem też sytuację, że nie mogłem założyć broni z wymaganiami x,3
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Jeśli dobrze pamiętam, to w sprzęcie zaokrąglenia są tylko w wyświetlaniu, a nie w algorytmach liczących - co oznacza, że trzeba mieć zawsze więcej niż to co wyalhemizowałeś.
Inaczej jest z podróżami - jeśli trasa jest wychodzi 100,4 to mając 100 punktów podróży ją przebędziesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum