Kiedyś 1 poziom lazaretu = 0,5% upustu (teraz chyba też tak jest nie?)
Więc z lazaretem na 14 lvlu (7% upustu) z 8 groszy za leczenie 20%hp powinno się zrobić 7 groszy BO:
8 * 0,93 = 7,44
i te 7,44 powinno zaokrąglić się w dół jak to ZAWSZE miało miejsce (wiem bo zawsze budowałem/asystowałem w budowaniu lazaretu i robiłem wyliczenia na który poziom opłaca się wybudować)
Niestety nie ma obniżki, i budynek nic nie daje...
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
A na s1 przejmuje się ktoś lazaretem? Ja wciąż jadę na miksturkach.
Poza tym lazaret ciężko zrozumieć, bo co innego wyświetla w koszcie leczenia, a co innego zabiera lecząc się po postrachach, gvg i 1vg. Jest to zazwyczaj różnica 1 miedzi za leczenie 20% hp - pewnie wina różnych zaokrągleń. Nie wiem jak wygląda to przy leczeniu z pojedynczych walk.
Więc pytanie do Tsu - patrzyłeś ile pisze, że zabiera za leczenie, czy ile zabiera faktycznie? Bo to dwie różne kwoty.
na s1 z tego co pamiętam też nie działało tak jak miało (gdy patrzałem na początku ery) jednak teraz sprawdziłem: i wg naszych wyliczeń powinienem mieć 18 groszy za 20% ale z naszym lazaretem na s1 jest 17 groszy pomimo, że wartość po uwzględnieniu lazaretu nie jest niższa od 17 (17,01) ale mimo to zaokrągla dobrze w dół i jest 17.
Haart - nie sprawdzałem wartości rzeczywistych, patrzyłem tylko na wartości jakie się wyświetlają
Teraz sprawdziłem: na retro jest napisane 8 i rzeczywiście 8 kosztuje
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Mimo wszystko fajnie by było jakby dobrze zaokrąglało... ew. proszę o zburzenie lazaretu i zwrot kasy bo skoro bugnięte to szkoda mi tego tych 2 złotych i 3 srebrnych monet. (20300 groszy)
8,37 juz dobrze zaokrągla w dół
więc w sumie niech już ten lazaret jest
co nie zmienia faktu, że coś jest tam subtelnie nie tak z tymi budynkami i jakiś tam bug istnieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum