Kult Rexel w walkach grupowych, gdzie w grupie występuje więcej niż jedna osoba, która go posiada, jest prawdopodobnie zbugowany.
Następuje przyrost wartości obrażeń przypadający na daną postać (nie chodzi mi o nakładanie).
Przyrost aktywuje się odpaleniem profitu u kolejnego wojownika.
Przykład - grupa wojów A, B i C, wszyscy mają kult rexel (niszczenie 50 życia przez 2 tury).
profit odpala graczowi A - 50 obrażeń przez 2 turki
profit odpala graczowi B - 100 obrażeń (jeżeli teraz zadziała u gracza A, to też już będzie bił za 100 dmg)
profit odpala graczowi C - 150 obrażeń (od tej pory każdy z nich bije po 150 dmg)
widać to na screenie poniżej - przez 2 turki potworek traci w sumie 300 hp:
Czy jest to zamierzony efekt i tak miało działać to wyznanie?
+ dochodzi kolejny bug, którego zapomniałem "zraportować"
Jak kult wejdzie w ostatniej turze zycia potworka (aka kult wchodzi w momencie śmierci potwora) To ów kult przechodzi na następnego potworka od nowa (uderza go dwukrotnie, nie licząc poprzedniego mobka) co również w rezultacie daje 2x50dmg=150 z pojedynczego efektu kultu.
jeśli to nie zostanie poprawione to na wyższym lvlu 4 osoby z Rexel: 80dmg przez 4 tury => 320 dmg przez 4 tury i 11% na wejscie na 1 osobę = 4 osoby to będzie 1280 dmg NA TURę przez 4 turki gdyby każdemu odpaliło więc teoretycznie w 4 tury można by zniszczyć 5120 życia samymi kultami (statystycznie byłyby to jakoś tak raz na 9 tur tyle dmg)
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Obraź się na jednostkę, ale uratuj świat przed zagładą
_________________ Nigdy niczego nie zapominały. Nigdy nie cofały raz ofiarowanej przyjaźni. I nigdy nie przestawały nienawidzić, jeśli kogoś lub coś znienawidziły.
Jak będziecie walczyć gvg to sprawdźcie czy już dobrze.
Cytat:
Jak kult wejdzie w ostatniej turze zycia potworka (aka kult wchodzi w momencie śmierci potwora) To ów kult przechodzi na następnego potworka od nowa (uderza go dwukrotnie, nie licząc poprzedniego mobka) co również w rezultacie daje 2x50dmg=150 z pojedynczego efektu kultu.
A tego mi się nie udało odtworzyć, ale możliwe że poprawiłem oba błędy za jednym zamachem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum