Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Alert, kupowanie eq - retro
Autor Wiadomość
Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 10:27    [Cytuj]

Informacja o pojemności kont była stworzona... w wakacje. Poza tym jest tekst dotyczący nowej poczty, zmiany miejsca i wiele innych. Nie wiedzę połączenia z tym co jest opisane wyżej. Niestety nikt nie potrafi czytać w myślach (no chyba, że Fayl coś wykombinuje) i nie ma pojęcia co gracz chce zrobić. Inaczej przy zalogowaniu sporo osób by dostało bana.

Co do samego braku informacji o 66% na dwuręczne - pretensje do Phila, że nie wrzucił tego do informacji o aktualizacji świata.

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 10:35    [Cytuj]

Ale to nie jest kwestia aktualizacji, bo to bylo wczesniej, wiec nie ma co miec do kogos pretensji.
Po prostu wprowadzenie wymagan klasowych jest rzecza rozniaca retro od s1, a nie jest to nigdzie opisane w grze. Niestety nie wszyscy czytaja forum od deski do deski ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 11:29    [Cytuj]

:) Siłowy mnich out :) ......
Unikowy mnich out? ::> bo rozumiem że sprzęt unikowca dla mnicha będzie nie klasowy? :>
To innym mnichem jak ci dwaj to da sie rozsądnie grac :P ? :)

no chyba ze nowy sprzęt będzie miał 90% ochrony i miał życia i pancka 2x tyle :D ...i dodawał cw D:
Ostatnio zmieniony przez Switek 2010-12-25, 11:31, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 11:31    [Cytuj]

da :P patrz erę wstecz

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 13:18    [Cytuj]

Cytat:
a nie jest to nigdzie opisane w grze.

Jest zaznaczone w sklepie na karcie szczegółów postaci. Jeśli ktoś jest nieuważny i nie patrzy co kupuje to ja już na to nic nie poradzę.

No ale zrobiłem na RETRO coś by wymagania klasowe były bardziej rzucające się w oczy.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Yarpen
Siepacz HSP

Rio Watershadow
Mroczny Elf
Berserker

Youri Watershadow
Piwa: 6/33

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 13:30    [Cytuj]

Gdzieś ktoś kiedyś pisał że na retro dwuraki będą tylko dla siłowców. Tylko nie pamiętam co to był za temat. Wiem, że nie wszyscy czytają forum od deski do deski, bo też tego nie robie. Przydało by się może dla tych co nie zagladają na forum wpisać taką informację chociaż do wiadomości powitalnej na początku ery.
Można by też zrobić tak że bronie dwureczne były by widoczne w sklepie tylko dla siłowców ;)

Cytat:
Skoro i tak gra 50+ osób, to może do końca ery usunąć te klasowe ograniczenia?
Myśle że to akurat nie wchodzi w grę. Gdyby teraz to ograniczenie zostało zdjęte to dwóch mnichów by na tym zyskało ale wtedy było by to nie fair wobec całej reszty niesiłowców, którzy od początku inwestowali w siłę tylko tyle żeby starczyło na broń jednoręczną i rozwijają swoje postacie w innym kierunku. Aktualnie na retro klasy siłowe mają dużą przewagę nad pozostałymi, nie wiem czy nie za dużą, zobaczymy jak się era nam rozwinie.

.....:::::Grow In Power:::::.....
  Turkusowa Szkoła Rycerska

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 14:34    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Cytat:
a nie jest to nigdzie opisane w grze.

Jest zaznaczone w sklepie na karcie szczegółów postaci. Jeśli ktoś jest nieuważny i nie patrzy co kupuje to ja już na to nic nie poradzę.

No i teraz, z nowymi ikonkami, zamiast przyszarzonymi, to juz zupelnie inna bajka =)

Mozna jeszcze prosic na przyszlosc, o dodanie, po najechaniu na ikonke przekreslonej klasy, zamias napisu "paladyn", "mnich" itp. cos w stylu: "sprzet nieklasowy, kara -33% do skutecznosci". O to mi chodzilo, gdy pisalem ze w grze nie ma nic o nieklasowym sprzecie. Bo gracz sie dowie, co to takiego jest ta bron nieklasowa, albo gdy przeczyta forum, albo uzbiera wymagania, ubierze ja i sie zdziwi ;)
Chyba, ze ktos ma pomysl, na bardziej widoczne miejsce, bo i na s1 sie to potem chyba przyda?

BTW, nie celowalem wcale teraz w silkowego mnicha - bardziej moj pomysl upupilo to, ze silkowcy dostaja cos za pakowanie obu cech klasowych, a mnich musi sobie wybrac jedna (zreszta jak pare innych klas).

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 14:52    [Cytuj]

Cytat:
Chyba, ze ktos ma pomysl, na bardziej widoczne miejsce, bo i na s1 sie to potem chyba przyda?

To będzie inaczej rozwiązane. Za jakiś czas notka wszystko wyjaśni.

Cytat:
BTW, nie celowalem wcale teraz w silkowego mnicha - bardziej moj pomysl upupilo to, ze silkowcy dostaja cos za pakowanie obu cech klasowych, a mnich musi sobie wybrac jedna (zreszta jak pare innych klas).

W zasadzie każda klasa niesiłowa musi sobie wybrać jedno z dwóch, tyle, że najmocniej to dotyka gwardzistów, strażników i mnichów.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 17:39    [Cytuj]

Bolivar napisał/a:
Cytat:
Po za tym, nie robił bym w życiu mnicha, gdybym wiedział, że nie założę na niego broni siłowej, a przed założeniem postaci nie było też żadnego info.

Napisz mi w jaki sposób powinny być generowane takie informacje? Rozumiem, że kod gry powinien telepatycznie łączyć się z twoim mózgiem i pobierać dane na temat planów rozwoju twojej postaci.

Fayl, masz wyzwanie ;P

Wyzwanie dla Fayla:

Dodać w zakładce broni dwuręcznych: "Bronie Dwuręczne przeznaczone są dla postaci Siłowych - czyli takich, których jedną z cech klasowych jest Siła. Pozostałe postacie nie będą wykorzystywały obrażeń broni w całości (66%)"

Nie wiem jak to łatwiej zrobić.

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
  Bordo!

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 18:11    [Cytuj]

Haspen, zrobię to jeszcze prościej napiszę to tutaj i koniec sprawy:
Bronie Dwuręczne przeznaczone są dla postaci Siłowych - czyli takich, których jedną z cech klasowych jest Siła. Pozostałe postacie nie będą wykorzystywały obrażeń broni w całości (66%)

;P

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 18:14    [Cytuj]

Pamiętam, że erę temu an retro sam wysłałem ok. 20 poziomu masowa wiadomość, jak działają bronie 2H. Irmo Arikar (mistrzowie TSR i BoSR) chyba zrobili podobnie. nie wiem jak teraz :D

[ ODPOWIEDZ ]