Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Niepokój
Autor Wiadomość
Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2010-12-24, 01:02    [Cytuj]

Niebawem pewnie wypatrzymy w logach treningowych takie cuda na kiju ;)
  Gildia Wielkich Niezależnych

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-12-24, 07:38    [Cytuj]

(...)z doniesień zwiadu wynika, że nieumarli przenieśli się do wyższych i bardziej niedostępnych partii zbocz górskich i obecnie nie przebywają już u ich stóp. Biorąc pod uwagę moje doświadczenie, nie zaatakują w najbliższym czasie. - kapitan Rinveld skończył składać swój raport z sytuacji na froncie. Draken wysłuchał go w skupieniu, po czym wyszedł przed namiot by spojrzeć w stronę Gór Krętych, co weszło mu w zwyczaj odkąd rozpoczął stacjonować ze swym wojskiem w pobliżu Aarchnitz.
- Wiedziałem, że nas nie pokonają! Wzięli nogi za pas! - rzekł Keyos, adjutant Drakena, unosząc jednocześnie w górę pięść w geście zwycięstwa.
- Jeszcze zbyt wcześnie by ocenić czy to ucieczka po porażce wysłanych przeciw nam hord, czy może tylko odwrót by się przegrupować. - Rinveld surowym tonem zgasił zapał młodzieńca.
Draken wyrwany tymi słowami z zamyślenia, odwrócił wzrok od widoku gór i skierował go na towarzyszy. Po wyrazie jego twarzy można było wnioskować, że on również nie podziela entuzjazmu swego adjutanta.
- Spojrzcie. - rzekł wskazując dłonią na szczyty górskie.
- Mrok który je spowija, nadal nie ustępuje. Chyba nawet sam Rah′aliel nie wie co knuje ani kim jest przywódca tej hordy. Dlatego musimy pozostać czujni i przygotowani na atak wroga. - oznajmił Draken.
- Generale, a co z naszymi sojusznikami, którzy w ferworze wojennym przypuścili szturm na podnóża górskie? - spytał Keyos.
- Podejrzewam, że nie napotkają tam teraz żadnego oporu. My zaś wykorzystajmy zatem mądrze ten czas. Nabierzmy sił i wyleczmy odniesione rany. Mam nadzieję, że nasze gildyjne wsparcie postąpi podobnie, bo przeczucie mówi mi, że to jeszcze nie koniec. - dodał powracając do namiotu dowództwa.

Twoje życie wojenne wynosi: 53% -PODZIęKOWA? :D

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud

Zloto
Wysłany: 2010-12-24, 08:50    [Cytuj]

Jestem za tym by tym co szturmują podstawić teraz wbrew notki kogoś. Najlepiej berserkerów. Tłumacząc to klimatycznie tym, że jednak oddział szalonych berserkerów (i innych nieustraszonych postrachów, maybe?) postanowił nie wykonywać taktycznego odwrotu i zastawił szaloną na dziko zorganizowaną pułapkę.

:twisted: :gun: :cry:

;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Atresia
Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-12-24, 10:35    [Cytuj]

Napisałbym klimatycnie 2-3 posty czemu zadziałało RA tak, a nie inaczej, ale wybaczcie. Ledwo mogę dorwać czas na dokończenie lgl (a już piątek a miałem wam coś pokazać) a co dopiero w klimacie się udzielić. także wybaczcie :P

Cytat:
- Wiedziałem, że nas nie pokonają! Wzięli nogi za pas!

Jakich NAS? Widzialem tam PMC, WBG, GWN, RA KN, Z? i FD. Nikogo innego nie widziałem. Co on sobie kurde wyobraża. :P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz
Piwa: 17/49

Zloto
Wysłany: 2010-12-24, 12:06    [Cytuj]

Powinieneś być przyzwyczajony do tego, Aza. Koleś jest Lothariańczykiem, ale zapewne z polskimi korzeniami. To zbyt głęboko w polskiej świadomości zakorzenione jest, żeby się tego pozbyć - przypisywanie samemu sobie cudzych zasług. xP

Głupoto, strzeż się - nadchodzę!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 00:19    [Cytuj]

A ja mam takie pytanko :) .... z czego wynikają te zdobyte przed dzisiejszym dniem pkt dla naszej zjednoczonej gildi:)..... bo chyba wszystkie nasze ataki do tej pory były bronione :)

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 00:21    [Cytuj]

Wygląda na to, że punkty się naliczają niezależnie od tego czy było czyste wejście czy zablokowane. Trudno, na razie tak zostanie.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 00:46    [Cytuj]

Może trochę konkretniej: punkty się naliczają, zdaje się, gdy napastnik nie został zablokowany lub wygrał walkę, a nie czy wejście jest czyste, czy zablokowane.

Oczywiście, mogło mi się coś porąbać.

Jeśli zaś mi się nie porąbało, to: IMO tak powinno zostać, to jest bardziej "sensowne" - ktoś napastnikowi stanął na drodze, ale napastnik mu sprostał.

Można zrobić jakieś ograniczenie - że np. walka nie może trwać dłużej niż 100 rund, a jeśli trwa, to kończy się remisem z miejsca, a punkty nie są naliczane dla żadnej ze stron - bo "napastnik nie zdążył naszkodzić, zanim przyszły posiłki".

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 00:57    [Cytuj]

Tia... Walka straznik vs strażnik na wyższych levlach zazwyczaj dopiero zaczyna sie koło 100 tury gdy jeden strażak zalicza pierwszy upadek...

Atresia, nie znasz systemu to nie pierdziel głupot...

Berek nie będzie miał walk trwających 100 rund, za to palki, strażnicy czy mnisi unikowi są w stanie mieć walki trwające 200+ rund. Czyli berkiem mogę wbiec, ubić wroga i plądrować, a palkiem czy strażakiem nawet jak ubiję wroga to dostanę figę... Byłoby to sztuczne ograniczenie krzywdzące dla niektórych klas.

Mamian

Morlindorr
Ork
Rycerz
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 02:13    [Cytuj]

chyba 300 tur...

juz teraz mam ponad 200 lekko
  HSP

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 02:48    [Cytuj]

Atresia, niestety: fail - patrz post KoniaKa

Tilval

Ervilia Khasittie

Faraleth
Piwa: 1/12

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 11:40    [Cytuj]

Switek napisał/a:
ej :P mi się prawie nie zdarza skończyć walki do 100 tury :)

Obniżmy wszystkim o 50 cw i git do 100 tury dam rade :D

Błąd logiczny. Gdybym jeszcze żył w trakcie tej wojny, to przy zastosowaniu czegoś takiego miałbym -7CW. Jak Ty to sobie wyobrażasz? ;P

Nizielica Berserker[S1] // Lykonka Mnich[ret]
Ervilia "Tilval" Khasittie[S1] // Faraleth[ret]
Turkusowa Szkoła Rycerska
..::Grow in Power::..

Zakute ?by [s1]// TSR[ret]

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 12:10    [Cytuj]

Taaa najpierw zaczniecie rzucać pomysłami jakby tu usprawnić event a teraz zaczniecie przez 1-2 strony spamić jak to ktoś popełnił faila? No kurde, nie ten dział -_-

amar_beoulve

Piwa: 1/4

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 13:33    [Cytuj]

Atresia, to zły pomysł. Fail -.-

;P

Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz

Zloto
Wysłany: 2010-12-25, 19:43    [Cytuj]

Tsu i cała reszta "wybawicieli" - ja sobie, Pieseczki Wy moje, doskonale zdaję sprawę z tego, ile wyglądają późniejsze walki gward vs. gward czy pal vs. gward czy pal vs. pal i wszystkie tego typu comba. I ten pomysł był całkowicie tendencyjny, bo to IMO jeszcze wzmocni pozycję defowców na wojnie.

[ ODPOWIEDZ ]