Witam, naczytałem się ostatnio na forum co to można w tych wojach robić i czego to ludzie nie zrobią żeby skoksać sobie postać. I tak po tym temacie z Kulami Życzeń mnie naszło czy aby nie ma jakiś spryciarzy, którzy w taki nielegalny sposób nie produkują tych Kiści. Quest jest z tego co pamiętam za same wypadajki, więc teoretycznie wystarczy założyć nową postać sprzedać jej 30 porzeczek czy ile tam ich było i oddać nią questa.
Stąd moja pytanie czy Team ma możliwość sprawdzenia kto ile ma takich potek wypitych i ewentualnie skąd brał te porzeczki?
No i może dodać tą Kiść do tego skryptu Bolivara, jako niebezpieczna wypadajka, która nie powinno się handlować ?
Tyle ode mnie pozdrawiam i Wesołych Świąt przy okazji
Nieregulaminowe postępowanie dotyczyłoby tylko sytuacji w której:
- ktoś wyraźnie traci coś (np. oddaje coś drugiemu graczowi za darmo)
- posiada więcej niż jedno konto i przesyła pomiędzy nimi przedmioty
W innych przypadkach nie ma naruszenia regulaminu o ile obie strony odnoszą z tego korzyść.
W tej erze pozostanie dostępna w handlu. W kolejnej już nie.
Hmm, w takim wypadku jest to zamiana 35 mag porzeczek (5 by ugotować potkę, 30 na quest dla tej postaci) + Kwiat Paproci na potkę 50 hp.
[czytaj: 35hp + Kwiat Paproci = 50hp ; Kwiat Paproci = 15 hp ]
Kwiat Paproci jest bardzo rzadkim dropem z mobków i chyba nagrodą z jakiegoś questa.
Czy to jest więc plus? Jeśli się ma zalegające/nadmiarowe Kwiaty Paproci, jest to pewien mały plus, rzeczywiście. Dosyć niewielki.
Tutaj moim zdaniem wystarczy zwiększyć minimalny lvl na jakim można podnieść/oddać tego questa. Ew. można bardziej utrudnić.
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Gram łowcą, mam klasowy bonus do życia, docelowo chciałbym mieć 8-9k hp - 50hp z jakiegoś tam eliksiru jakoś mnie specjalnie nie rusza (jak i zapewne każdą inną postać z bonusem w żywotności). Swoją kiść natychmiast sprzedałem, nigdy nie mając nawet zamiaru przerabiać jej u alchemika... Jeżeli w przyszłej erze będzie zablokowana możliwość handlu tą wypadają, to u części graczy z podobnym jak ja podejściem, będzie się po prostu marnować i nigdy z niej nie skorzystają, a sprzedać/usunąć z ekwipunku nie będą jej mogli...
KoniAK, to były wyliczenia teoretyczne: w praktyce jest jeszcze popyt i podaż, gdyby mi brakowało Kwiatów Paproci i miałbym potki +50hp oraz nadwyżkę Magicznych Porzeczek wtedy taki deal byłby sensowny, oczywiście z zyskiem dla mnie więc próbowałbym np. wyhandlować 5 Kwiat Paproci za potkę 50 hp etc.
Blackwind, w wypadku blokady: lepiej zrobić i zjeść, takie 50 hp to "zawsze coś" jednak. (Ew. "lepsze niż nic" )
dla przeciętnego nieżywkowca z bonusem rasowym 0% -> 25 statów = 25 żywki a to 50hp*
dla przeciętnego żywkowca z bonusem rasowym 10% + klasowym 70%(300lvl) czyli razem 80% .... 50 hp to: 50/4,1hp=~~12,2 żywki** -> 12,2żywki/1,8=~~6,8 statów
*oraz 1 CW
**oraz 0,488 CW
lecz CW w wielu wypadkach można pominąć: tym bardziej grą łowcą, barbem etc
50 hp jeśli mowa tylko o życiu to:
25 statów dla nieżywkowca
vs
6,8 statów dla żywkowca
P.S. Oczywiście wyliczenia mogłyby być zupełnie inne dla postaci biorącej pod uwagę także bonusy do CW, jak np. w większości przypadków dla paladyna.
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Ehe, dlatego w praktyce ten potek nie jest tak naprawdę aż tak użyteczny na dalszą skalę. To po prostu "fajna pomoc na poziomie 80". IMO opłaca się łyknąć niezależnie od postaci, bo to tak naprawdę nie daje żadnego bonusu w końcowych etapach gry (kiedy walka rozbija się raczej o to, kto szybciej zada damage albo kto ma więcej CW).
No w późniejszych etapach bonusy z tych potek będą mieć marginalne znaczenie.
INKOMING: Jeden cios bersa za 1500 czy tam 2000 dmg prosto w mięsko w pierwszej turze ...
No dobra - ma znaczenie w walkach miedzy palami, strazakami i defowymi mnichami
Czyli właśnie dla mnie ma zarąbiście znaczenie -> i właśnie dlatego skupuje miksturki Uporu +1CW ale... NIE! każdy musiał to wychlać już bo im to tak strasznie potrzebne
Poza tym CW ma jednak znaczenie jeszcze w wielu innych wypadkach np. paladyn vs niektore szermy, mnich vs mnich, szerm vs szerm, najmita vs bardzo wiele etc - no i w walkach prawie identycznych postaci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum