Bolivar, Jest lepszy sposób... Bo jak dasz taką cenę to ludzie zaczną sprzedawać do kupca dla zysku... Lepiej dać kompletny brak ceny tak jak to jest w przypadku paczki ziół do questu... Nie da się tego sprzedać...
Bolivar, Jest lepszy sposób... Bo jak dasz taką cenę to ludzie zaczną sprzedawać do kupca dla zysku... Lepiej dać kompletny brak ceny tak jak to jest w przypadku paczki ziół do questu... Nie da się tego sprzedać...
Tak. Właśnie to teraz omawiamy. Dokładnie o tym samym pisałem.
Już jakieś rozwiązanie jest chyba w drodze.
Później napiszę tutaj to o czym nie chciałem wcześniej pisać.
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Po burzy mózgów i naradzaniu się na GG postanowiliśmy wprowadzić blokadę na handel kulami (a w przyszłości i na niektóre inne przedmioty). Wszelkie transakcje jakie odbyły się z kulami życzeń na pchlim targu zostaną cofnięte po wprowadzeniu blokady handlu (kupcy odzyskają pieniądze a sprzedawcy kule). Przy dobrych wiatrach łatka powinna zostać wgrana jeszcze przed świętami.
Główną obawą z mojej strony była masowa produkcja Kul Życzeń za pomocą Questa na tą kulkę. Byłoby to możliwe już od ~~160 lvla, za jakieś ~~2 tygodnie. W moich pierwotnych założeniach: 2 osoby mogłyby naprodukować kilkadziesiąt Kul Życzeń na tydzień.
Jak?
Quest to ubicie 3 postrachów + oddanie 3 wypadajek.
Założyłem, że można by wziąć 2 koksów na 160 lvlu i dodać do grupy na postracha 2 postacie lvl 1. Zrobić postrachy, dać im wypadajki, oddać quest, dostać kulkę i przehandlować.
Phil uświadomił mnie, że na 1 lvl nie ma jeszcze trybu walki z postrachem. Co sprawę utrudnia ale to nic wielkiego.
Poza tym Phil uświadomił mnie, że żeby dołączyć do grupy na postracha trzeba mieć min. 80% lvla przywódcy. Nawet nie wiedziałem. Tzn te podstawione postacie musiałyby miec np. ~~130 lvl - jeszcze większe utrudnienie ale nadal do obejścia (10zł czy 2smsy + 1 dzień roboty i na wykupie tur masz postać 130 lvl)
Więc moje obawy nieco zmalały, masowa produkcja kul nie jest taka łatwa... ale nadal możliwe są opcje:
- kosztowny wykup turek i produkcja kulek w ten sposób
- zgrana gildia robiąca zrzutę na 1 postać
Te obawy nadal były uzasadnione - bo gildia która zrobi zrzutę na jednego uberkoksa wygra wszystkie wojny: mając 1 niezniszczalnego lub prawie niezniszczalnego (np. kogoś kto skroi 5-10 osób swego lvla zanim padnie) to ta gildia po prostu wymiata erę w imię: wszyscy za jednego, jeden za wszystkich.
Najprościej problem zażegnać eliminując możliwość handlu tymi kulkami - całkiem sprawiedliwe i nie posiadające luk rozwiązanie (w odrożnieniu od zwiększania kosztów i innych pomysłów; dokładniej omówiliśmy to na gg) - każdy sam będzie sobie rozwijał swoje profity tym. 1-2 może 3 kulki i tyle. Tak było chyba w założeniach. I nie będzie rozwalonej ery pod koniec z postaciami nie do zabicia czy koksami niszczącymi wzrokiem.
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
żeby dołączyć do grupy na postracha trzeba mieć min. 80% lvla przywódcy
Chyba nie 80% lvla przywódcy, tylko maksymalna różnica pomiędzy najwyższym i najniższym lvlem biorącym udział w walce nie może być większa od jakiegoś procenta. Czy jakoś tak.
KoniAK, tak, będą teraz jakby "soulbound" Miejmy nadzieję
Wszelkie transakcje jakie odbyły się z kulami życzeń na pchlim targu zostaną cofnięte po wprowadzeniu blokady handlu (kupcy odzyskają pieniądze a sprzedawcy kule).
Hmmm... a dużo było już tych transakcji? Bo ogólnie prawo działające wstecz... trochę nie fajnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum