Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulaminy
Autor Wiadomość
vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-09-29, 20:44    [Cytuj]

W pochwałach jest tak mało ,bo byście mnie do AA wyrzucili za każde postawienie piwa w tamtym temacie :)
Dpbry gracz to narzekający gracz.
Jesteśmy w Polsce - tu nie jest trendy pochwalanie :/
Ale team pracuje jak w szwajcarskim zegarku:)
Tu są tylko odwieczne konflikty - PMC vs.Bg :P

mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2010-09-29, 23:39    [Cytuj]

@Phil Sprawa nieregulaminowych herbów jest wam znana... od kiedy? Od momentu, gdy ja to napisałem czy wcześniej? Jeżeli wcześniej to dlaczego nie było podjętych kroków? Sami się nie przejmujecie swoimi regulaminami czy może dotyczyły "świętych krów"? Nieregulaminowy herb HDK (tak posłużę się tym przykładem, bo innego aktualnie nie ma, równie dobrze bym mógł to wytykać BG, LP, SD, PMC czy GWN, ale one miały regulaminowe... no GK się ostro przez wiele er trzymało ze swoim, sprzecznym z aktualnym regulaminem ;P ) istnieje (co wnioskuję z tematu wojennego) od 28.07.2010r, przez dwa miesiące nie mieliście czasu napisać wiadomości "Zmieńcie herb, bo jest sprzeczny z regulaminem.", to tylko kilka sekund.

Sprawa wygląda tak, że wraz z przypisaniem regulaminów do gry wzięliście na siebie obowiązek pilnowania, by były przestrzegane przez graczy. Jeżeli wiecie, że nie macie czasu bądź siły na to, to usuńcie te regulaminy. Nikt wtedy głowy wam nie będzie zawracał.
Dawniej gdy gildie chciały być "cool" same pilnowały swoich herbów, nazw, a nawet imion wśród graczy. Kwiatki, jak "Spedalone Wiewióry" czy "xXnajtzaksemXx" pojawiały się sporadycznie i tylko na kilka tygodni (najprawdopodobniej właściciele się nudzili). Może jest tak naprawdę, że zakazane bardziej kusi? ;)

@Azareus A ja twierdzę, że jest sens mieszania administracji, gdy coś narusza ustanowione przez nią zasady. Gracze mają to do siebie, że zwykle się ignorują i zbywają...

@Bolivar Z przytoczonej przez ciebie listy wnioskuję, że niema w teamie jednej osoby odpowiedzialnej za regulaminy, tak więc swoje zarzuty kieruję do całego teamu, jako odpowiedzialnego za grę.

Widzisz po co pisać jak jest dobrze, gdy każdy to widzi i się tym cieszy? Gdyby było źle i nudno, to nikt by w Wojów nie klikał. Może to słowa brutalne i brzmią, jak "cieszcie się, że gram", ale za to prawdziwe. Robicie tą grę dla siebie czy dla graczy? Posłuchajcie więc graczy nawet jeżeli mogłyby, to być słowa bolesne... Warto pisać o tym co jest złe by to usunąć? Jak najbardziej! Często powtarzaliście, że wszystkich mankamentów sami nie znajdziecie, tak więc gracze wam pokazują.

Ja pracę teamu szanuję i podziwiam. Mnie na przykład bardzo się podoba, gdy widzę że ktoś robi coś bardzo dobrze o czym ja nawet nie potrafię pomyśleć, ja nie zazdroszczę i zawistny nie jestem. ;) Podziwiam czas i nerwy, które team poświęcił na stworzenie tej gry. Jednak jak już wspominałem umieszczając te regulaminy sami wzięli obowiązek na swoje barki, samo napisanie regulaminów nic nie da, trzeba jeszcze stać nad graczem z batem. (Przypominam przytoczony przeze mnie przykład, to okres dwóch miesięcy.)

I taka mała rada na przyszłość: Czytaj posty z dystansem i nie bierz sobie ich głęboko do serca, to nie będzie ci smutno i nie będziesz musiał się obrażać na wszystko wokół... i przechodzić na "emeryturę".

Pozdrawiam.

mef
bold & beautiful

Kristall Mef

Zloto
Wysłany: 2010-12-18, 23:34    [Cytuj]

Jako że mamy weekend i mef się nudzi, to chwyta za swoją ulubioną rozrywkę, czyli bredzenie o regulaminach...

Drogi Teamie, to jak będzie? Wdrażacie moją propozycję? Skoro nie macie czasu, chęci czy umiejętności, by regulaminy były respektowane i osoby je łamiące spotykały sankcje. Wywalcie je. Zaoszczędzicie nerwów i sobie i mnie.

Niestety iluzja praworządności mnie nie satysfakcjonuje. Istnienie regulaminów, gdy nie stoją za nimi aparaty pilnujące, by były przestrzegane jest prawie równoznaczne z ich [regulaminów] nie istnieniem. Osoba łamiąca regulamin, go... łamie i żadna kara jej nie spotyka. Osoba uczciwa przestrzega regulaminu, szkoda tylko że w ten sposób sama sobie narzuca ograniczenie. Skoro poprawne herby nie mogą być utrzymane, to co dopiero mówić o pilnowaniu tego czy ktoś nie wzmacnia swojej postaci korzystając z buga.

Od razu uprzedzam (bo zaraz się pojawi pewien niebieski myśląc, że świat obraca się wokół niego ;P - no offence), że nie obchodzi mnie kto łamie regulamin, który regulamin i który jego punkt. Obchodzi mnie, że regulamin jest łamany i nie ma żadnej reakcji z waszej strony.

I powiedzcie mi co się zmieniło od czasów IV/V ery... wtedy forum huczało, były płacze żeby usuwać te setki jednoosobowych, czy niegrających już gildii. O nazwach nieklimatycznych i herbach czy ich braku nie wspominając. To co się zmieniło, gdy powstały regulaminy i liczebność gildii spadła kilkukrotnie? Teraz nie trzeba przewijać długich list gildii, wszystko widać jak na dłoni. Dlaczego żadnej reakcji nie ma, skoro w regulaminach są nawet zapisy o karach, które grożą za ich złamanie?

Pozdrawiam.

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-12-18, 23:44    [Cytuj]

Cytat:
Drogi Teamie, to jak będzie? Wdrażacie moją propozycję? Skoro nie macie czasu, chęci czy umiejętności, by regulaminy były respektowane i osoby je łamiące spotykały sankcje. Wywalcie je. Zaoszczędzicie nerwów i sobie i mnie.

Zmiany w procesie składania wniosku o utworzenie gildii znajdują się na naszej liście.

Cytat:
Osoba łamiąca regulamin, go... łamie i żadna kara jej nie spotyka.

Tzn? O kogo chodzi?
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

mef
bold & beautiful

Kristall Mef

Zloto
Wysłany: 2010-12-18, 23:51    [Cytuj]

To jest przykład Phil, próbuję zobrazować tą sytuację. Nie piszę o żadnych konkretnych osobach.

[ ODPOWIEDZ ]