I druga sprawa... Czy jest w grze jakaś kompletna lista gildii, z ilością członków, itp... Bo jedyne co mogę znaleźć to punkt rekrutacyjny który nie podaje żadnych konkretnych ilości, a jak już te konkretne wartości są podane(w Miejskich Organizacjach), to niestety ograniczają się tylko do organizacji z danego miasta, więc żeby spawdzić ile kto ma członków to trzeba biegać po całym świecie...
W tej chwili nie, ale też na to zwróciłem uwagę i chciałbym wprowadzić te informacje w przyszłości do pkt. rekrutacyjnego.
Wydaje mi się, że na początku po wprowadzeniu lokalizacji Bolivar zrobił coś w stylu rankingu pokazujacego liczebność organizacji. Ale znalazłem tylko pokazujący ile punktów zdobyli na turniejach członkowie danej gildii.
Tak i takie było założenie rankingu. W innym wypadku należało by tworzyć osobną tabele do której dane przenosiło by razem z informacją o organizacji. Tutaj punkty są zbierane "na żywo" czyli nie co godzinę w dniu Turnieju, ale po każdej walce ;-)
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
1. Na retro, z tego co widze, nie ma chata, dlaczego?
2. Czy jest planowane usprawnienie dzialania chata? Nie wiem jak organizacyjny, ale ogolny jest praktycznie nieuzywany. Wydaje mi sie, ze powodow jest pare:
- wszyscy sa rozstrzeleni po roznych miastach i ciezko znalezc kogos online z otwartym chatem, w tym samym miescie - IMO, nie powinien byc on uzalezniony od lokacji, chyba, ze bylby przeladowany.
- okno chata, jest dla mnie osobiscie, niewygodne. Gdyby bylo czesto uzywane, to jest zbyt male, za to jest zbyt duze, by zostawic je otwarte w tle.
Najchetniej widzialbym chat w glownym oknie gry, dostepny przez przycisk "Chat" np miedzy "Lokalizacja", a "Organizacja", z dwoma dzialami: ogolnym rynkiem i gildia.
I do tego z jednym bajerem - gdy pojawialaby sie nowa wiadomosc na ktoryms chacie, to zmienilalby sie przycisk "Chat". Nie musi wcale swiecic neonem, ale pojawiajaca sie ikonka piora nad karta papieru, z prawej przycisku chata, bylaby swietna
Chodzi o to, by jakos dac znac, ze warto jednak do tego chata zajrzec, bo cos tam gadaja
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
1. Na retro, z tego co widze, nie ma chata, dlaczego?
Ralz chyba wyłączył. O powody musicie jego zapytać ;-)
Cytat:
2. Czy jest planowane usprawnienie dzialania chata?
Jak wyżej ;-)
Cytat:
- okno chata, jest dla mnie osobiscie, niewygodne. Gdyby bylo czesto uzywane, to jest zbyt male, za to jest zbyt duze, by zostawic je otwarte w tle.
Obawiam się, że tu nie ma złotego środka. Na ekranie po prostu nie ma wystarczająco miejsca by wcisnąć tam jeszcze czat. Teoretycznie można by go na upartego wstawić na na stałe na dole kosztem części okna głównego, ale raczej odbiłoby się to negatywnie na funkcjonalności i komforcie korzystania z interfejsu gry (w szczególności przy mniejszej rozdzielczości ekranu).
Dlatego myslalem, by dac je jako zakladke z boku, a otwierane w glownym oknie gry, jak logi walk - albo ktos idzie walczyc, albo ogladac targ, albo pistac na chacie. Ale to najlepiej dzialaloby z widocznymi powiadomieniami, ze ktos cos tam pisze i warto ta zakladke kliknac
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
nie, nie jest na sprzedaż
209 talonów zaoszczędzone
I to tak ma naprawdę być?
Jeden klik i 209 talonów do przodu?
Talony na turniejach tracą sens - tzn trochę ich mało - skoro, za jeden klik można mieć tyle talonów co z 5-10 turniejów zajmując SAME pierwsze miejsca LUB dziesiątek turniejów (erm, era się prędzej skończy) zajmując miejsca przeciętne.
W każdym razie cieszymy się, że ktoś z naszych zdobył taki bajer, który będzie nosić i zaoszczędził talony na inne sprzęty
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
nie, nie jest na sprzedaż
209 talonów zaoszczędzone
I to tak ma naprawdę być?
Jeden klik i 209 talonów do przodu?
Talony na turniejach tracą sens - tzn trochę ich mało - skoro, za jeden klik można mieć tyle talonów co z 5-10 turniejów zajmując SAME pierwsze miejsca LUB dziesiątek turniejów (erm, era się prędzej skończy) zajmując miejsca przeciętne.
W każdym razie cieszymy się, że ktoś z naszych zdobył taki bajer, który będzie nosić i zaoszczędził talony na inne sprzęty
A najgorsze to ,że niektórzy mają po kilka takich klików już
ja wychaczyłem 23 pary butów i znowu zonk
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
Ehe. Ja raz naprawiłem naraz jakoś, hm... 39 par butów z targu i nie naprawiłem _ANI JEDNEJ PARY_. Już kij z itemami z kompleksa, nie dostałem nawet śmiesznych na poziom 2, żeby chociaż się naprawa zwróciła...
Czy istnieje jakas mozliwosc zablokowania chowania profitow na karcie postaci? I tak sa na dole wiec nie przeszkadzaja, za to otwieranie ich za kazdym razem jest lekko meczace
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum