Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozpopularyzowanie Wojów
Autor Wiadomość
Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-11-29, 16:55    [Cytuj]

Tsumoso, zaproponuj coś innego zachęcającego do kliknięcia. Dla mnie kliknięcie może i zabierać złoto. To luźna propozycja a nie już gotowy system do implementacji.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-11-29, 17:00    [Cytuj]

Złoto dla postaci, czasem jakiś zabłąkany talon albo wręcz jakaś wypadajka, wojofundusze dla konta... Oczywiście w odpowiednich proporcjach...

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-11-29, 17:24    [Cytuj]

Jeśli coś takiego miałoby dawać coś postaci to ja bym to rozwiązał na zasadzie niespodzianki - zwykle (95% przypadków) byłyby to jakieś drobiazgi, typu sakiewka a w niej 20 miedziaków, piwo, 2-3 losowe miksturki lecznicze, +5 do pkt. podróży, itd. Ale te 5% pozostałe dawałoby szansę na 1 talon, sakiewka z 1 WF (po użyciu doładowuje konto), sakiewka z 20 srebrnymi monetami, popsuty przedmiot, mapa do ukrytej lokalizacji z jakimś easter eggiem, +1 do max. ilości pkt. podróży na stałe, itd.
 Autor postu otrzymał 9 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Więcej szczegółów
Wystawiono 9 piw(a):
Fayl, Tsumoso, Spider4, vallo, Apokalipsis, Pjetr, mindmaster, Grudo, Kherehabath
Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-11-29, 17:36    [Cytuj]

Phil, mi się pomysł podoba (tak wiem, że padł już wcześniej w temacie) z samej ciekawości co wylosuję bym klikał

Tommyth

Aniela
Mroczny Elf
Paladyn
Piwa: 3/4

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 16:48    [Cytuj]

Naszły mnie dwa pomysły jak ściagnąc, ale i utrzymac nowych graczy przez jakis okres czasu:

1. Częśc tur utraconych w wyniku późnego startu powinna byc do odzyskania za darmo. Dlaczego? Otóż jak nam nowa owieczka wpadnie, popatrzy na przewage topki i dojdzie do słusznego wniosku, że bez kasy ich nie dogoni, to 80% raczej sobie odpuści - za gre sie placi, kiedy nam sie ona podoba(i ofc mamy pieniadze ;P ), a nie kiedy mamy jej tylko jakiś ogólny zarys.

2. Bonusy za namówienie osoby - przykładowo, kiedy postac zarejestrowana z naszego linka referencyjnego wbije 100 lvl dostajemy jakis niewielki bonusik w grze, kiedy doładuje konto, dostajemy 5 czy 10 % wartości tego doładowania. Za osoby które namówi namówiona wczesniej przez nas osoba też dostajemy bonusy, ale o mniejszej wartości.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 16:51    [Cytuj]

Tommyth napisał/a:
Naszły mnie dwa pomysły jak ściagnąc, ale i utrzymac nowych graczy przez jakis okres czasu:

1. Częśc tur utraconych w wyniku późnego startu powinna byc do odzyskania za darmo. Dlaczego? Otóż jak nam nowa owieczka wpadnie, popatrzy na przewage topki i dojdzie do słusznego wniosku, że bez kasy ich nie dogoni, to 80% raczej sobie odpuści - za gre sie placi, kiedy nam sie ona podoba(i ofc mamy pieniadze ;P ), a nie kiedy mamy jej tylko jakiś ogólny zarys.

sam bym nową postać wtedy założył:P
ad.2 mi się widzi

Tommyth

Aniela
Mroczny Elf
Paladyn

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:13    [Cytuj]

vallo napisał/a:
Tommyth napisał/a:

sam bym nową postać wtedy założył:P

W takim razie wolisz grac w 100 (wszyscy uczciwi) osob niż w 300, z których 20 by czitowało i miało multikonto?
Ostatnio zmieniony przez Tommyth 2010-12-07, 17:14, w całości zmieniany 1 raz  

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:13    [Cytuj]

Powiedzmy że oba pomysły dobre, ale trzeba będzie popracować nad questami, żeby ludzie na 10 levlu nie mogli oddać questu na 50 czy 100 poziom kupując po prostu wypadajki... A drugi by sprawiał że ludzie pomagaliby tym nowym których namówili do gry, bo mieliby z tego pewne korzyści...

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:21    [Cytuj]

nie pisałem ,że założyłbym drugą postać.
Jeśli nie byłbym w top (a nie jestem):P to bym sobie nową zrobił. co za problem sklikać 100 lvl:) -sam przyjemność :P

Tommyth.

A gdzie pisze ,że nie można się skasować i założyć od nowa postaci??????????
Ostatnio zmieniony przez vallo 2010-12-07, 17:55, w całości zmieniany 2 razy  
  PMC 4 Ever

Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:22    [Cytuj]

KoniAK, czemu według Ciebie to jest złe, że mogę oddać q z samymi wypadajkami kiedy chcę jeśli mnie stać? Po to te pieniądze w grze zarabiam aby móc tak zrobić... jak nie to na co mi one? Niech każdy od razu dostaje eq z lvl a wypdajki będą niesprzedajne questowe tylko... Obecnie masz kilka rodzajów q:

-Zabij potwory (wiadomo, ogranicza nas nasza sprawność bojowa)
-Zabij potwory i oddaj wypadajkę z nich (ogranicza nas sprawność bojowa i szczęście)
-Oddaj wypadajki (ogranicza nas szczęście lub zasobność portfela - portfel zresztą wynagradza bo część klas nie bije danych mobów ze względu na ich klasy)
-jeden q podróżny z ograniczeniem lvl

Cztery główne rodzaje q z czego tylko jeden rodzaj możesz oddać wcześniej.

Tommyth

Aniela
Mroczny Elf
Paladyn

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:26    [Cytuj]

vallo, jeżeli byś założył drugą postac to byłbyś cziterem, czyli stałoby sie to co napisałem. Wierze, że team by Cie wytropil i ukarał ;P A z tym bonusem za to że postac zaproszona wbije 100 lvl to nie miałem na myśli jakiejś kuli życzeń czy broni z obrażeniami 1000, tylko jakiś niewielki bonusik, który miałby zachecac do pomagania graczom, ktorych sie zaprosilo.

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 17:28    [Cytuj]

Ja tam nie wiem xzemu sie co niektórzy tak "rzucaja" za dawanie bonusu expa postaciom które sa słabsze :) ...lub później zaczynają :)

Ja bym zaproponował żeby klikanie w takie toplistowe linki dawało np :) 0,2% expa różnicy np 10 postaci a postaci osoby klikającej :)

Btw jak dla mnie jak ktos kupuje wypadajki z wysokiego lvl-a zeby szybciej dogonic topke .... to niech mu bedzie na zdrowie :)

Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 18:06    [Cytuj]

Tommyth, vallo chodziło o kasację i założenie nowej skoro miałby zwrot tur za darmo (lub sporej ich części)... czytajcie czasami ze zrozumieniem ;P

Cytat:
Ja tam nie wiem xzemu sie co niektórzy tak "rzucaja" za dawanie bonusu expa postaciom które sa słabsze :) ...lub później zaczynają :)

Wtedy sam bym zaczął grę w połowie ery dla tego bonusu...
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vallo
Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 18:12    [Cytuj]

i oby sporo innych osób.....

a) część którzy zrypali postać mogli by sie zrehabilitować :)

b) ktoś nowy lub powracający z czeluści poprzenich er mógłby pomóc znajomym :)

c) tak czy siak i tak to by nie pozwoliło sie wbić do ścisłej topkli ( brak expa za turnieje brak biernego brak kasy za sprzedaż wypadajek i brak talonów :)

Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-12-07, 18:17    [Cytuj]

Switek, bonus do expa by równoważył brak expa biernego, kasę masz za kupowanie w szmateksie (bazar) + kasę i talony za naprawę. Dodaj do tego darmowe odzyskanie części tur + doświadczenie (w wypadku kasujących postać - ciekawy patent: wbić lvl normalnie, powystawiać na bazar eq i założyć nową postać z dream eq pomagowanym) i znajomość optymalnej drogi q (z wiedzą jaki mob co dropi i jakie ma staty)... zwyczajnie nie opłacałoby się nie grać od nowa kiedy nawet lepsze eq z questów można tanio kupić w szmateksie

[ ODPOWIEDZ ]