Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Emilka
2010-10-26, 18:55
trening - wygrana w obronie
Autor Wiadomość
Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 12:36    [Cytuj]

Switek napisał/a:
Cytat:

Przecież przewinienia o których tutaj mówimy to nie nieumyślne kliknięcie jakiegoś linka, który daje poziomy którego klikanie w regulaminie jest zabronione. Tutaj mowa o przemyślanym pushingu.

Weż nie nazywaj przystawalnym puschingiem np w moim wypadku 2 trenigów
Zreszta skad ma sie wiedizeć ze push jest zabroniony jak sie nie przeczytało..... a grało w poprzednie ery i jakoś kar nie było....

Cytat:
a w razie wątpliwości jak postąpić w trakcie rozgrywki zaglądał do regulaminu w poszukiwaniu odpowiedzi.

Ciekawe skad maja sie brac wątpliwości skoro nie zna sie regulaminu:>...

:lol: :lol: :lol:
Naprawdę tak się tłumaczysz czy to żart?

Proszę Pani bo ja nie wiedziałem, że nie wolno ściągać... nie było mnie wtedy na lekcji kiedy Pani o tym mówiła.

Ja nie wiedziałem, że należy jeździć na światłach - jak zdawałem egzamin nie było takiego wymogu.

Naprawdę nie można płacić drukowanymi przez siebie pieniędzmi??? nie wiedziałem...

:evil: :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony przez Bolivar 2009-04-10, 12:40, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 12:38    [Cytuj]

Switek, czytałeś swojego posta przed, lub po wysłaniu? Wjeżdżasz na teren jakiegoś innego państwa (ba! nawet stanu jeśli jesteś w USA) przeskrobiesz coś i nie ma tłumaczenia, że nie wiesz, nie znasz... nie jestem stąd. Parę lat temu nie było takiego prawa, był to martwy przepis, w innym stanie (grze) nie ma czegoś takiego. Tu jest...
Każdy myślący człowiek, rzuci choć okiem na to co podpisuje. Tu za podpis masz potwierdzenie, że zapoznałeś się z regulaminem i zobowiązujesz się go przestrzegać. Idziesz na skróty, musisz liczyć się z konsekwencjami.

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 12:38    [Cytuj]

Cytat:
Zreszta skad ma sie wiedizeć ze push jest zabroniony jak sie nie przeczytało..... a grało w poprzednie ery i jakoś kar nie było....

Akceptowałeś regulamin przy tworzeniu konta? Akceptowałeś. Nie przeczytałeś? Przykro mi, ale to nie nasz problem - nie będziemy sprawdzać czy każdy użytkownik się zapoznał z regulaminem. Ba, nie mamy takiej możliwości, nawet gdybyśmy chcieli.

Natomiast argument, że w poprzednich erach nie było kar jest po prostu śmieszny. Zmienił się zarząd gry, nazwa - to powinno dać do myślenia, że możliwe, iż też zmieniło się podejście jeśli chodzi o łamanie regulaminu.

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 12:39    [Cytuj]

Bolivar, te 20 emotek przypomina mi, że istnieją tacy osobnicy jak Trolle lub dzieci Neo.

Szkoda że nie przypomną ci o tym że spam jest zły, no ale przecież jak tak można, Teamowi?

A ze Switkiem to ja muszę w końcu pogadać :>

[add by Bolivar]
//bo ja jestem dzieckiem neo - przecież nie mogę być poważny

:P

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Ostatnio zmieniony przez Bolivar 2009-04-10, 13:39, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Bordo!

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 12:54    [Cytuj]

W państwie prawa obowiązują między innymi takie zasady:
Prawo nie działą wstecz - czyli za poprzednie ery i poprzednie przekręty nikt nie będzie karał...
Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności - czyli co z tego ze nie znasz regulaminu. Zaakceptowałeś to go musisz prestrzegać. A jak Ci się nie chce to ktoś Ciebie do tego zmusi, albo wykluczy... Czymże jest więzienie jak nie miejscem dla osób wykluczonych ze społeczeństwa za łamanie/nieznajomość prawa...
itd...

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 12:57    [Cytuj]

Cytat:
A jak Ci się nie chce to ktoś Ciebie do tego zmusi, albo wykluczy... Czymże jest więzienie jak nie miejscem dla osób wykluczonych ze społeczeństwa za łamanie/nieznajomość prawa...
itd...

Za przechodzenie na czerwonym świetle dostaje się grzywnę anie wsadza do więzienia.
A to też nieprzestrzeganie prawa.

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 12:57    [Cytuj]

Zastanawiam się, czy jakbyście wywalili z gry tych, którzy 'zaakceptowali regulamin, nie czytając go (krzywoprzysięstwo), to czy zostałoby mniej czy więcej niż 10% graczy :)

Gwardzisto uczynny, nie pora na splita?

Bordo!

Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 13:02    [Cytuj]

Switek napisał/a:
Cytat:
A jak Ci się nie chce to ktoś Ciebie do tego zmusi, albo wykluczy... Czymże jest więzienie jak nie miejscem dla osób wykluczonych ze społeczeństwa za łamanie/nieznajomość prawa...
itd...

Za przechodzenie na czerwonym świetle dostaje się grzywnę anie wsadza do więzienia.

Kara zależy od szkodliwości czynu. A w tym wypadku jest to wykroczenie, dlatego jest mandat.
W Twoim przypadku jest to zupełnie inna waga czynu.
  Ferrońskie Diabły

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 13:14    [Cytuj]

Cytat:

Kara zależy od szkodliwości czynu.

Zarobiłem ze 3 może nawet 4 expa(2 treningi na 5 lvl) ......ban na 7 dni az sie boje pomyśleć co by było jakbym zarobił 5........

Parn

Piwa: 3/4

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 13:25    [Cytuj]

niewazne ile zarobiles ... wazne ze oszukiwales ...

PS. a co w ogole zrobiles? :P wiem tylko ze oszukiwales bo sam o tym piszesz :)

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 13:32    [Cytuj]

2 treningi bez broni (sie podłożyłem a potem ja trenowałem na gostku bez broni) tylko dopiero po nich wpadłem na pomysł sprawdzenia czy czasem niechcący nie zapisali golasowania w regulaminie:)
Zabrali by 2 lvl i dali spokój(nie neguje ze mi sie kara należy... ale po 36h ban na 168h to jakoś tak sporo) ....ale nic z tego :> ...

Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 13:34    [Cytuj]

Golasowanie było już zabronione w poprzedniej erze, więc nie jest to nowość.
  Ferrońskie Diabły

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 14:18    [Cytuj]

Cytat:
Zastanawiam się, czy jakbyście wywalili z gry tych, którzy 'zaakceptowali regulamin, nie czytając go (krzywoprzysięstwo), to czy zostałoby mniej czy więcej niż 10% graczy :)

Dla nas nie ma znaczenia czy ktoś przeczytał regulamin czy nie. To co się liczy to fakt czy gracz przestrzega go. Jeśli przestrzega, pomimo, że nie czytał - nie ma szkody dla nikogo. Poza tym trudno tu mówić o krzywoprzysięstwie - to jest akceptacja regulaminu gry a nie przysięga przestrzegania go. Gracz akceptuje zestaw zasad w nim zawarty ale jeśli zdecyduje się ich nie przestrzegać zostanie za takie postępowanie wykluczony z dalszej gry.

Cytat:

Toteż za Wy dostaliście 7 dni a pozostali, których wykroczenie było poważniejsze 15.

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 15:35    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Cytat:

Dla nas nie ma znaczenia czy ktoś przeczytał regulamin czy nie. To co się liczy to fakt czy gracz przestrzega go. Jeśli przestrzega, pomimo, że nie czytał - nie ma szkody dla nikogo. Poza tym trudno tu mówić o krzywoprzysięstwie - to jest akceptacja regulaminu gry a nie przysięga przestrzegania go. Gracz akceptuje zestaw zasad w nim zawarty ale jeśli zdecyduje się ich nie przestrzegać zostanie za takie postępowanie wykluczony z dalszej gry.

To dlaczego Natan odwołując się do owej akceptacji i późniejszego łamania tego regulaminu twierdzi, że jest to krzywoprzysięstwo? O tutaj:
http://rivangoth.net/viewtopic.php?p=2916#2916

Bordo!

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-04-10, 15:46    [Cytuj]

Kwestia interpretacji i definicji krzywoprzysięstwa.

W moim przekonaniu jest tak jak napisałem w poście powyżej. Natan ma widocznie inne zdanie. Jak jest rzeczywiście, należałoby spytać prawnika.

[ ODPOWIEDZ ]